Премини към съдържание

Да ми е честито, блъснаха ме и мен...


Препоръчано мнение

Днес на светофарите на Метро в Търново, до като кротко си чаках зеленото, срещу мен едно дъртичко Дифендърче къса база завъртя няколко пъти задница и реши да спре на най-неподходящото място - в мен. Естествено на него само малки драскотини, а при мен... снимките казват всичко. Ударът не беше сериозен, но кофти, засегнати са предния калник, малко от бронята, лявата врата, счупен ляв мигач. Имаше и удар в гумата, но си мисля, че предницата е добре, но това само след преглед в сервиз...

 

Аз съм с пълно автокаско, а неговата (виновния водач) гражданска е в ОЗК - Общинска застрахователна компания. Виновен естествено е той, писаха загуба на управление, взех си и протокола от КАТ. Относно виновният участник - с Дифендър, къса база, 90 година, пълен дрънголник, шофиран от 60 и няколко годишен англичанин с жена си и ЕСТЕСТВЕНО с десен волан!!! :mad:

 

Чудя се дали да я вкарам в доверен сервиз или да искам плащане по експертна оценка? :icon_hmm:

 

http://media.snimka.bg/5405/017064698-big.jpg

http://media.snimka.bg/5405/017064708-big.jpg

http://media.snimka.bg/5405/017064722-big.jpg

http://media.snimka.bg/5405/017064728-big.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това е много кофти колега! Дано по-скоро да си оправиш диамантчето.

От такива летящи обекти, дори и да си спрял пак няма спасение! :icon_crying:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Относно виновният участник - с Дифендър, къса база, 90 година, пълен дрънголник, шофиран от 60 и няколко годишен англичанин с жена си и ЕСТЕСТВЕНО с десен волан!!! :mad:

 

Чудя се дали да я вкарам в доверен сервиз или да искам плащане по експертна оценка? :icon_hmm:

 

 

Ти се радвай че е бил англичанин с десен волан, по лошата комбинация е англичанин с ляв волан.. :D Тогава пораженията можеше да са по тежки..

Относно сервиза, ако имаш твой човек който да ти я направи като за приятел, вземай парите и бягай... :)

Ако не, по добре я дай в техен сервиз, за да може после ако не ти хареса работата, да им правиш рекламации.. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пешо, много съжалявам за колцата! :sorry: Като знам, че днес по обяд я видях здрава... Остава да му теглиш една.... и да приемеш философски нещата.

Колкото до избора на вариант за каското - според мен е по-добре да я вкараш в доверен сервиз - така ще избегнеш излишни разправии и главоболия.При експертната оценка може да ти хартиса някой лев /което не е много сигурно/, но ще е на цената на тичане, разправии с майстори и т.н. Все пак, ти си преценяваш за варианта...

Налей си едно уиски /може и хубаво коняче/ и се успокоявай, че можело да бъде и много по-лошо!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че не ги знам как плащат тези от ОЗК. Дали по експертна оценка или доверен сервиз. В понеделник отивам в моята компания, където ми е Каското - Буслтрад, там ще говоря с тях какви са вариантите. Аз клоня към доверен сервиз, защото не ми се занимава изобщо, оставям колата и я искам така, както е била преди удара. Познати ме

навиват за оценка, понеже ударът не е сериозен и ще артисат пари, но за кола 2003 година да се занимавам с квартални сервизчета и тенекиджии, нерви, разправии, таксита, телефони... :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много неприятна ситуация Колега :icon_crying: ,

от личен опит преди 4 месеца мога да те посъветвам вкарвай в сервиз ,иначе рискуваш да те орежат яко с парите по експертна оценка,аз имах две щети наскоро за първата не ми се занимаваше да я оправя и съответно ми платиха ,втората беше по-сериозна и влязах в сервиз ,казах си така и правя колата нека оправя и другата забележка и познай бяха ми платили близо с 40% по малка сума :icon_blush:

:mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Уууу, че гадна работа!

Пешо, хич не се занимавай с някакви ОЗК, отивай си в Булстрад и да ти го оправят по каското! Няма какво да чакаш някакви световнонеизвестни да ти платят, а и Булстрад като ти изплати каското - ще си търси парите от другите. И в този вариант ще вземеш повече. Ако искаш - мога да попитам за читав бояджия в Търново, имам приятели със сервиз там, ще ме насочат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Четох на страницата на ОЗК, че работели като опция с доверен сервиз ако стойността на колата е над 4000лв. Каското не искам да го пипам, че ще ми излезе златно всичко, плащам -10% за липса на щети, Бонус каско - една вноска по-малко ако нямам щети и отделно трябва да си платя предсрочно вноските, ако заявя щета... Това значи да изсипя сума ти пари заради нечия друга грешка...

Ще настоявам за доверен сервиз и отивам във Волксваген там да я оправят. Не искам да рискувам по експертна оценка с ОЗК.

Роско, ще пиша утре какво е станало след срещата ми в Булстрад и ако се дърпат за доверен сервиз, ще пиша за помощ за читав сервиз тук. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Липса на щети, ама се има предвид дали ти си ги направил, според мен! Иначе всеки идиот може да те бутуряса.....

Ми виж ги, ако ОЗК те пратят на читав сервиз - ок, ако не - обади се, ще намерим вариант.

 

П.П. Приятелят ми в момента празнува РД на дъщеричката си и не ми се ще да го занимавам. Писал съм му. Вариант е, ако искаш, да ти дам негов телефон и да държите връзка. Или направо да идеш при него в сервиза му - намира се зад печатницата с/у Каминката. И направо той ще те светне какво да правиш. Точно до техния сервиз има тенекеджии - бояджии, но нямам идея как работят. Но той знае всичките си колеги в града и ще даде едно рамо.

Редактирано от rosko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Първо съболезнования на колегата .. кофти работа е да ти блъснат красавицата.

Съжалявам че отклонявам леко темата, но докато четях се сетих да питам нещо. В момента съм без Каско и ако ми се случи такова нещо (някой да ме блъсне), как се процедира. В случая на колегата Булстрад ще искат пари от ОЗК, но като не съм застрахован аз сам ли трябва да ходя да си търся правата? В смисъл, в акта от КАТ не пише на другият водач каде му е гражданската и т.н .. трябва да взема тази информация от него и да ходя с акта в неговата компания да ме обезщетят ли?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По неофициална информация ГО на другият водач (ако има) покрива значително по-малък процент щети. Колкото да има някакво плащане. А иначе - така е. Ти си търсиш парите от неговата ЗК. А ако не я знаеш - има как да я разбереш, ама трябва да поровя... Ако няма ГО - трябва да го съдиш него.

Бе и аз спрях да си правя Каско, ама се замислям вече.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да отговоря на колегата, от МВР ми издават протокол за ПТП, в него има пълни данни за участниците, виновният и пострадалият, номер и дори ВИН на колите. Освен това, данни и за 2та застрахователя по ГО, моят и неговия, схема на ПТП и обстоятелства, нарушения, причини и условия за ПТП, които се описват от полицаите. Графа за алкохолни проби, свидетели (ако има такива) и каре за наложено административно наказание (за виновния). 3 екземплява, за мен, за виновната страна и за МВР. С този протокол се ходи при застрахователя по ГО, в протокола пише всичко, което е нужно на застрахователя и се завежда щетата. А какво става по нататъка, ще ви държа в течение. По принцип, ако ПТП не е тежко, няма нужда от Полиция, но аз реших да викам, защото ударилият ме не е български гражданин и не го знаех с какви документи разполага и дали всичко му е редовно. От преди половин година, ако не се лъжа, всеки застраховател като сключите ГО ви дава Протокол, който си попълвате сами когато настъпи ПТП, стига да няма ранени, големи щети или спорове отностно вината между участниците.

 

Идиотът взе завоя с газ, въпреки кофти времето, усети, че ще се забие в стената до него, реши да подаде още газ да изправи задницата, колата му поднесе и тръгне към мен, вместо да извие волана да я изправи, наби спирачки. Яд ме е на това, как се тюхкаше англичанина, като научи, че щял да бъде глобен с невероятната сума от 200лв за ПТП-то, а малко преди това ми се хвалеше колко било хубаво в България каква голяма къща с басейн си били купили тук с жена си, как отивали с жена си в Метро да си вземат поправена някаква машина за бира или алкохол (така и не разбрах). Казах му само да пресметне колко щеше да му струва това ПТП в Англия и той замлъкна... Пълен кретен.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Някъде им казват Red necks, другаде Low life....... а тук са баровци... какво да ти кажа... Търпение и кураж

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Днес минах през застрахователя ми - Булстрад. Направиха оглед на колата, снимаха я, отбелязаха проблемните части и ми дадоха протокол за доверен сервиз. Щетата се изплаща от моето Каско, което съм си направил към тях, като те ще предявят регрес срещу застрахователя на виновния водач (англичанина), т.е. аз няма да доплащам нищо, въпреки, че ползвам моето Каско, влизам си в сервиз на Булстрад, правят ми колата там и моето Каско е непокътнато, а застрахователите си уреждат нещата между тях си. Което според мен е перфектен вариант, Булстрад няма да се дърпат за качествен ремонт, а ОЗК няма къде да ходят, понеже е щета от ГО на техен клиент и претенцията е от Булстрад, а не от мен.

 

Единственото неудобно, че сервизът (работят с 2 доверени сервиза само), който ми препоръчаха е в едно село, което е на 10км от Търново - Поликраище при Симеон (собственика), но пък работели много добре. Ще изчакам няколко дена да минат студовете и ще я оставям да я правят.

 

Явно перфектната комбинация е Каско и Виновен водач с ГО. :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

......Явно перфектната комбинация е Каско и Виновен водач с ГО. :rolleyes:

 

Бе то перфектното е да не те удря никой.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Бе то перфектното е да не те удря никой.....

 

И аз така си мислех, преди да ме нацелят... Но се случва и по-добре да е малкият дявол. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз така си мислех, преди да ме нацелят... Но се случва и по-добре да е малкият дявол. :)

 

 

Видях снимките и..... определено е малкия дявол :yes3:

Гледай само цвета да го докарат.Имаш табела на предния капак с кода на боята.

При мен са два цвята и съответно 2 кода.

 

Когато отстанявах драскотини по задната броня "майстора" :icon_blush: който каза че е сигурен в цвета - пръска два пъти...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Днес взех колата, утре ще сложа снимките. :drive: Имам забележки определено, но ще ги споделя утре.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Днес сварих да я снимам, имам няколко забележки към работата на майстора и не знам до колко е оправдано да предявявам рекламация. Още не съм се подписал, защото чакам да монтират лайстната, която е с доставка 10 дена. Как ви се струва? Снимките са 5мпкс, но за съжаление в този сайт си оразмерява до по-малки. :icon_hmm:

 

http://media.snimka.bg/5593/017440805-big.jpg

http://media.snimka.bg/5593/017440811-big.jpg

http://media.snimka.bg/5593/017440815-big.jpg

http://media.snimka.bg/5593/017440820-big.jpg

http://media.snimka.bg/5593/017440826-big.jpg

 

Това е дясната страна, ударът беше от ляво:

 

http://media.snimka.bg/5593/017440824-big.jpg

 

 

 

Колата няма проблеми с геометрията, проверена е на стенд. Това поне е утеха. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...