Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Наложи се да откарам Pinin-а при "майстор" тенекеджия с работещ дисплей на радиото /температура, часовник и т.н./, а като го взех дисплея изобщо не искаше да светне. Един приятел намери негов приятел "майстор" и т.н и т.н., та в един момент се осъзнах, че карам без тия "екстри" вече няколко месеца.

Въпроса ми е някой знае ли да се продава или ремонтира дисплея на Пинин 1.8 GDI 2000г.?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да няма някой изгорял бушон или лоша връзка, как така ще се скапе, като дисплея е вътре в колата, а е била на тенекиджия. Звучи леко нелогично. Намери някой майстор, който горе-долу разбира какво прави и проверете дали ходи ток към него и го разчаркете да видите за какво иде реч. За нов мисля, че ще ти отрежат главата, остава варианта от някоя на части.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Щеше да бъде много по-лесно да ти дадем съвет ако беше написал от кой град си. Аз лично бих могъл да ти помогна за дисплея, както и други колеги, но като не знаем къде си....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Захранване до дисплея явно идва, защото един от майсторите смени някакви диоди /не съм сигурен какво точно/, но дисплея светна без да показва абсолютно нищо друго освен светлинка.

 

Проблема при тенекиджията не го разбрах точно какъв е, но ми казаха /ако е истина/, че са обърнали клемите на акомулатора /за мен лично това е невъзможно поради различния размер на клемите за + и -/, но според мен е възможно да са дали някъде на късо и потърсих първо бушоните - здрави са. След което един от майсторите откри, че има някакви изгорели неща в дисплея /примерно диоди/, смени ги и той светна, но може да се ползва само като плафон или фенерче.

 

Относно града аз съм от Белоградчик, но си струва да пропътувам прилични разстояния ако има някакъв шанс.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Понеже късно видях, че си от гр.Ямбол и се интересуваш от електроника, та си мисля дали пък случайно нямаш по план да видиш на живо едно от възможните нови чудеса на планетата "Белоградчишките скали". Това е напълно в кръга на шегата, но разбира се бих могъл да изпратя дисплея с куриер, ако представлява интерес и има някякъв макар и минимален шанс за ремонт.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е и да не е самия дисплей, а от компютъра. По принцип трябва да имат защитен елемент срещу пренапрежение, в твоя случай като е включено на обратно направо е окъсил (или не е и всичко е заминало). Дали е този диод и дали няма още някой или още нещо изгоряло няма начин да се разбере. Трябва да разглобите всичко и да се провери основно. Колегата Milen_z (от Пловдив) много им разбира на тези двигатели, може да се обърнете евентуално към него за помощ и разяснения към какво е свързан и как работи дисплея.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Намерих дисплей и вече всичко е О.К.

Хиляди благодарности на колегата nsr500.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е затворена за допълнителни отговори.
×
×
  • Създаване...