Премини към съдържание

ATAHACOB

Потребители
  • От него общо

    17
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

ATAHACOB's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. ATAHACOB

    Климатроник

    Забравих да напиша,че когато колата е на скорост около 2000 оборота климатроника си работи и бих казал че е приемливо,но на свободна,спира да духа и не иска да работи!
  2. ATAHACOB

    Климатроник

    Здравейте,колеги! От няколко седмици нямам климатроник или по-точно имам но не иска да охлажда!Ходих при един майстор,провери ми системата и имах само 100 грама фреон при нормално около 690!Зареди ми,запалих и отново същата работа!Дълго гледа и ми каза че най-вероятно е от филтър-дехидрататора!Започна да го развива,скъса единич болт,2-3 часа се опитва да го разпробие и в крайна сметка успя!Понеже бързах му казах че след 20-тина дена пак ще отида да ми го смениЧМинаха тези 20 дена,оставих му колата,и след 3 дена ми се обажда и ми казва че не е от филтъра а е от ТРВ-то!Опитал се е да го смени но отново е спрял на момента в който единич болт на тръбата високо налягане към купето започнал да се усуква!Каза ми че понеже ТРВ-то е в кутията на изпарителя и ако скъса болта трябва да купувам нов изпарител който струвал около 300 кинта! Искам да попитам...вярно ли е за тази цена на изпарителя,може ли да се намери евентуално по-евтино и дали проблема наистина е в ТРВ-то ? Благодаря Ви предварително !
  3. Здравейте колеги! Искам само да попитам от къде мога да си взема ръководството за Галанта! Моя е 99-та 2000 кубика 136 коня!Имам някакво обаче не е същото !Ако някой ми помогне да ми каже от къде да си го взема или изтегля ще съм му много благодарен !
  4. Имам такава лампичка!Свети оранжево намира се в горния десен ъгъл на таблото! Формата е нещо като лейка и от делу има вълнички .. може да значи и нещо друго но си мисля че няма какво друго да е .... !
  5. Здравейте колеги! Преди няколко дни ми светна предупредителната лампичка че трябва да налея антифриз на колата,само че след няколко километра спря да свети!Спрях и проверих дали има антифриз!Всичко беше ок!Обаче това продължава да си свети и да спира да свети!Искам да попитам дали някой знае къде се намира този датчик,защото си мисля че може вече да се е прецакал или да има слаба връзка някъде!Благодаря предварително ! Галанта ми е 99-та 2000 кубика 136 к.с!
  6. Карам Галанта си от 2 години и само като го взех основните неща му смених!Ремъци,ролки,предни спирачни дискове и двата прави носача!Това е ...От тогава само наливам газ и карам! Може би стана месец не съм отварял предния капак да го погледна!Възможно е да е хавал паяжини! Така че не се двуоми толкова много !
  7. Моята е изведена най-отдолу на купето!Отзад в дясно .... дори няма нужда да се дупче за да го сложиш! Не се вижда!Трябва да клекнеш,да погледнеш отдолу и чак тогава да го забележиш! Проблема е че като ми зареждат бензинаджиите ,много нанагоре им идва да клякат,да се навеждат за да сложат шланга !
  8. ATAHACOB

    Смяна на накладки

    Да ...имат!Почистих ги и ги смазах!Преди това бяха малко в лошо състояние но сега са добре!
  9. Здравейте,колеги! Днес смених предните спирачни дискове,както и всички накладки!Задните спирачни дискове оставих същите,защото бях ги сменял преди няколко месеца!Тръгнах да изпробвам какво съм направил,но докато си карах,се чуваше странен шум все едно нещо се търка по колелата!Искам да попитам дали това е възможно,поради новите спирачни дискове и накладки?Дали този шум след като се поизносят малко накладките и спирачните дискове,шумът ще изчезне?
  10. Грешката е моя!Висят ми на главата и вместо 5 мм съм написал 0.5 мм ! А иначе,наистина си пристъргва,но не знам със сигурност дали е от там!
  11. Здравейте колеги! Днес докато си карах колата,по едно време чух някакъв много странен шум от триене на метал в метал отпред в дясно!Натиснах спирачките няколко пъти ,и също се чуваше този шум!Продължих да карам и по време на движението този шум пак се появи без да съм натискал спирачките!Единственото което ми хрумва,че може да е проблема,това са накладките!Така или иначе мислех да ги сменям защото ме нямаше дълго време в България,но реших да Ви попитам за вашето мнение!Само се надявам да не е нещо по окачването,но евентуално след съветите които ми дадете или след смяната на накладките и спирачните дискове,ще видя какво се е получило и най-вероятно може и да я закарам в някой сервиз на преглед! Ако случайно някой знае може ли да ми каже,колко горе долу е максималната граница при която накладките вече са износени?Преди няколко месеца като свалих гумите и разглобих накладките,бяха около 0.5 мм! Благодаря предварително!
  12. ATAHACOB

    Странен звук при завой

    А скъсания маншон на дясното външно каре ли беше ? .. Да .. скъсаният маншон беше на дясното външно каре !
  13. ATAHACOB

    Странен звук при завой

    Да може и така да се нарече!Просто не мога да определя точно как да се изразя за звука ! Някакви предположения имаш ли ?!
  14. Здравейте колеги!Преди няколко седмици писах във форума,ако някой знае от какво може да се получи звука,който ми се появява при завой наляво!Лично аз си мислех,че може евентуално да бъде от надкладките,които трябваше да се сменят!Смених ги...!При смяната забелязах,че външният ми маншон е скъсан на дясната полуоска!Смених и 4-те маншона на полуоската! Този странен звук си остана и ме притеснява доста! Някой ако може да помага!Приемам всякакви идеи....!Благодаря ви предварително!!! P.S : Този странен звук се появява само при движение на автомобила при завой наляво!На място звука го няма!!!
×
×
  • Създаване...