Премини към съдържание

jimbim

Потребител
  • От него общо

    43
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което jimbim е написал

  1. Здравейте, Насочил съм се към модели 2008, 2009... бензин.За дизеловите двигатели..разбрах че не са за предпочитане..създавали проблеми. Или греша? Ще помоля колегите за съвет при покупката ..какво би трябвало да гледам и да проверя по време на огледа.Говоря за бензинов двигател. Слаби места на тия двигатели.Ако се закачи към компютър в сервиз ..какво може да се види ..реални километри или не? Кой двигател е за предпочитане 2.0..или 2.4.Разход.Ръчна скоростна ли е за предпочитане или автоматик? Поставяне на газова уредба и каква ? Колата ще е семейна..ще се ходи на ски и пътувания. Едно цялостно мнение ..като интериор и шум в купето .возия Благодаря предварително ..
  2. Здравейте използвам темата за покупка на колегата на Аутлендър. Насочил съм се към модели 2008, 2009... бензин.За дизеловите двигатели..разбрах че не са за предпочитане..създавали проблеми. Или греша. Ще помоля колегите за съвет при покупката ..какво би трябвало да гледам и да проверя..Говоря за бензинов двигател. Слаби места на тия двигатели Кой двигател е за предпочитане 2.0..или 2.4.Разход.Ръчна скоростна ли е за предпочитане? Поставяне на газова уредба и каква ? Колата ще е семейна..ще се ходи на ски и пътувания. Едно цялостно мнение ..като интериор и шум в купето .возия Благодаря предварително ..
  3. Колега крушките са по една за бутоните в ляво и в дясно..със синя шапчица.Проблема е да се махне декоративната пластмасова рамка над управлението ..отдолу са 4 винта. И аз имам същия проблем и не съм го отстранил.Ако си решил проблема пиши как махна горната декоративна пластмасова рамка над винтовете. След развиването на 4 те винта цялото управление се издърпва напред.После е лесно.
  4. Здравейте колеги, Търся да закупя заден десен стоп/външен/без пукнатини и надирания по него за Митцубиши ''Каризма '' седан 1998г.Пишете на личен или се обадете на телефон 0892 412 330-Иван. Благодаря предварително!
  5. Колега проблема ти е в едни тефлонови втулки.Те са в двата края на щангата свързваща кормилният лос и кутията.Тука има писано по този въпрос..потърси из форума.Ако искаш бързо и временно решение направи 1-2 намотки с изолирбанд по болта който влиза във втулката-помага но не за дълго.А ето и номерата им по каталог MR222791 и MR176745.Успех колега ..но си намери после добър майстор да ти регулира после щангата.
  6. jimbim

    Скоростен лост...проблем

    Колеги проблема с не влизането на скоростите ..първа,задна и понякога и пета е в едни втулки на на скоросният лост от долу с времето се разбива диаметъра на втулката.Като времено спасение мога да предложа един слой изолирбанд по болта които влиза в тази втулка.А ето ви и номерата на втулата и болта към нея. MR 176746-bushing MR 222791-collar gear Това е едно от слабите места на Каризмите.Успех колеги дано съм помогнал.
  7. jimbim

    Предни амортисьори

    Здравейте ,искам да споделя мнение за амортисьори ,,Монро''предни и задни купих ги от магазин ,,Техно-тех" т.е те са верига със 2 г.гаранция. Казват че са директен вносител на ,,Монро".Предните бяха около 130лв.задните малко по евтини,но задължително си купуваш капачките и тапите,а за да ти признят гаранцията искаха печат от сервиза където е монтажа.До сега съм нямал проблеми с тях ...държат.Да кажа за Каризмата моята не предлагат/Монро/ маслени само газови.Карам ги вече трета година
  8. Колеги някой свалял ли е казанчето с помпичката към него.От два дена забелязвам че когато натисна лоста за пускане за почва да пръска ..отпускам не иска... се чува едно пищене ...и така ту има ту няма.То е ясно че ще го свалям.но поне кажете...доста труд ли е ..и помпичката как е капсолована ли е..или подлежи на профилактика... Тази зима карах с готовият разтвор/зимен/ на Метро дето смърди на спирт.......да не би нещо от него ...знам ли ?
  9. Да реших си проблема.Определено мога да кажа че от ,,Арт а кар'' много добре се справиха.Бях си поръчал и цялостно пастиране.Колата стана добре.
  10. Кажете мнение,ако има някой за сервиза на езерният път/след кръстовището на Мол Варна надолу на кръговото в ляво/ там има двама братя тенекеджии и боядисване.
  11. Колеги помогнете.Натиснах си задния капак на колата.Не е много ,но е на ключалката и сега не мога да си отворя багажника.Не познавам майстори тенекиджий във Варна.Ако някой знае майстор на когото да се има доверие да сподели.
  12. Да така е -три са.Мисля че първото включваше електромагнита на компресора,но провери пак.За тази операция ти е необходим помощник-ти отваряш капака на кутията и гледаш дали ще се включи някое от тях, когато помощника ти пусне климатика от таблото.Ако това не стане виж количеството на фреон дали е нормално/около 700 млмисля че беше/. Моето реле ми го смениха в сервиза в Плевен на един колега от сайта-доста разбира момчето от климатици.,,Валбосс'' ми го препоръча-доволен съм много. Успех колега че идат жеги.
  13. Колега, провери си релето което вкючва електромагнитният съединител на компресора дали работи и дава добър контакт.Намирасе в ляво на двигатея в малка кутия. Преди време имах този проблем/включваше компресора когато си искаше/,след смяна на релето всичко е ОК.
  14. jimbim

    Водна помпа-смяна кога ?

    Колеги смених ремък,ролка и водна помпа.Реших да ви споделя за моята изненада когато разопаковах от кутията и целофана водната помпа. Купих си водна помпа,,Салиери'' цената и е 82 лева-нормално.На кутията всичко пише точно че е италианска и т.н.Когато я отворих ИЗНЕНАДА на помпата на самата отливка си пише с релефни букви GMB Japan. Та идеята ми беше на каква марка да има човек доверие вече,то че тази помпа колко е ,,Салиери'е ясно и колко е GMB ами поне да не ми направи някоя изненада без време. Ролката която смених сега беше GMB изкара 50 хил.е беше вече шумна когато я свалих.Новата е SKF ...
  15. jimbim

    Водна помпа-смяна кога ?

    Колега днес минах по магазините/до гарата/ за помпа.Никъде не ми предложиха от тези двете марки.Преложиха ми някакви испански после някакви по 110 -130 лева за марка немога да се сетя,единствено което ми предложиха като решение добро качество цена е английска помпа за 74лв. Ако знаеш къде има от тези марки/GMB i Saleri/ сподели,защото не знам на какво да се спра.Благодаря
  16. jimbim

    Водна помпа-смяна кога ?

    Колеги насочете ме поне към магазин за авточасти във Варна от който мога да си закупя помпата и да разчитам че не е менте.
  17. jimbim

    Задно окачване

    Колега ако имаш предвид тампоните които са на купето до колкото си спомням/не съм много сигурен /имали маркер /белязка /за поставяне,ако не се спази след кратко време ефекта е същият.Предполагам че майстора ще е наясно с това.Успех.
  18. Колеги предстой ми смяна на ремък и ролка,първият път смених само тях,но сега със сигурност ще трябва да сменя и водната помпа/така ми препоръчаха/.Питането ми е -може ли някой да ме ориентира като марка на помпата ,цени и т.н тоест каква помпа да търся.Колата е 1.6/16 98.Благодаря колеги.
  19. jimbim

    ремонт на заден мост

    Колега и аз преди време бях в това положение но без чукането ,при мене особено ясно се изразяваше през зимата дори с 50-60 км се мъчеше да подняся задницата.Купи си тези тампони който ти казва колегата от горният пост и ги смени.Провери си и щангите те са по 2 къса и дълга.Не забравяй че след този ремонт се ходи на геометрия на задният мост.Успех.
  20. Привет колеги!От скоро време забелязвам,че когато натисна спирачка/не толкова рязко/и сравнително не с голяма скорост дори при суха настилка ми сработва ABS системата и ми се струва че ми увеличава спирачният път.Как мога да разбера дали всичко е нормално и имам ли някакъв проблем.
  21. Колега, а как ти работи климатроника при режим отопление?Забелязва ли се намаляване на оборотите на вентилатора, при достигане на зададената температура съответно и на дисплея?Питам те това, защото за проблема които описваш може да е причината във вътрешният температурен сензор.
  22. Колега,знай че тези тампони имат посока и ако майсторите не ги ориентират добре ще имаш проблеми т.е ше ти поднася задницата при копки и лед.Изпитал сам го това, а смяната им е трудоемка.После се ходи на геометриа на заден мост.Успех.
  23. jimbim

    Питане за акумулатор!

    Прав си колега 95А е генератора.Извинете за подвеждането.
  24. jimbim

    Питане за акумулатор!

    Колега, генератора на каризмата е 120А.По заводско предписание акумулатора е 62А/Ч.Не слагаи по голям,Варта имат 64А/Ч,ако си се спрял на тази марка слагаш и много без авариини километри
  25. Колеги така и така сте подхванали тема за ,,САМООБУЧЕНИЕ" да попитам. Препоръките на Милен в пълна сила ли са за мотори които неса GDI или има нещо по различно?Мотора е 1.6,16v.98год.Как да обуча предните прозорци,имат само ръчния режим.
×
×
  • Създаване...