Премини към съдържание

sunse7

Потребител
  • От него общо

    29
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което sunse7 е написал

  1. Здравейте. Напуснах страната и се налага да си продам колата, която също така претърпя неприятен инцидент. Предният капак на колата, заради проблеми с жилото, се отвори в движение, в следствие на което предният прозорец е счупен, капакът е силно изкривен, има поражения и по тавана. Колата пали и е в движение. Акумулаторът е за смяна. Задната броня е скъсана, трябва заварка - между 10 и 15 лв. струва. Подходяща е както за части, така и за каране след екстериорен ремонт. Доста части съм сменял и съм се грижил за нея, ремъкът е на около 10к километра, маслото е добре да се смени. Малко преди инцидента сложих чисто нови спирачни дискове и накладки. Предните гуми са летни, използвани са сезон и половина и са в доста добро състояние, задните гуми е разумно да бъдат сменени, ако ще се ремонтира и кара. Визитката на колата: Mitsubishi Carisma 1,9 TD 1998 г. 215,000 км 1,9 турбодизел, 90 к.с., ръчни скорости Светлосив металик Климатроник Ел. стъкла Ел. огледала АBS Airbag Централно заключване Аларма Цена: 1400 лв. Автомобилът се намира на 30 км от Варна. За връзка оставям номера на баща ми. Той не е съвсем наясно с подробностите изложени по-горе, но може по всяко време да ви покаже колата. 0895-100-588 - Жечко Снимки може да видите тук.
  2. Здравейте, колеги! Колата ми пали трудно, трябва да подавам почеве газ. В движение също върви зле, има тракане, при потегляне трябва да се дава много повече газ. Ходих при няколко майстора във Варна и ми казаха, че помпата ми има аванс и не подава достатъчно гориво. Тук обаче никой не разбира от помпи Lucas и двама майстори искат да ми я сменят за помпа Bosch. Ходих в автоморга да питам за такава помпа, но ми казаха, че за този двигател става само помпа Lucas. Много ще съм благодарен, ако някой, който знае повече, може да ми разясни ситуацията!
  3. Здравейте. Каква може да е причината да ми светва чек-енджина под 1800-2000 оборота, а над тях да изгасва? И някой, ако може, да ми каже къде могат да ми направят диагностика във Варна, ще му бъда благодарен. Колата е Каризма 1,9 ТД, '98 г.
  4. sunse7

    Летни гуми

    След справка с ADAC 2011 и известни колебания между Uniroyal RainExpert и Hankook Optimo (а първоначално даже и за Michelin Energy Saver), реших да взема Uniroyal-а. От Дияна 83 лв/бр. Извършват доставки до всеки град в страната за 3,60 лв/бр. Другият сайт, от който мислих да взема Hankook също е много добър - avtogumi.bg - отзивите за тях са отлични. Та така, утре чакам да пристигнат новите ми гуми! :icon_rock:
  5. sunse7

    Летни гуми

    Сега пък гледам тестовете на ADAC за 2010 (Моят сайт) и Michelin Energy Saver впечатляват с издръжливост. Въпреки, че са 20 лв/бр по-скъпи от Dunlop-а, ако издържат сезон-два повече ще се изплатят. Хм, интересно ...
  6. sunse7

    Летни гуми

    Този Goodyear го няма в моя размер (185/65/14). Гледам сега в Дианата какви гуми има и най-добрият вариант (цена/марка) ми изглежда DUNLOP SP STREET RESPONSE (96 лв/брой), някой има ли опит с тези гуми? Или пък, ако можете да разгледате и другите гуми и да кажете какво препоръчвате. Аз си мислих за някаква Yokohama, но пак няма от моя размер. :( П.П. Според сайта на Маргел (за Варна представен от този човек Жижо), същата гума (Dunlop) струва 126 лв!
  7. Здравейте, колеги и честита първа пролет! Никой не я пуска тази тема, затова аз се престраших. Та кажете, моля ви, какво предпочитате, дайте повечко инфо за цените на гумите, за размерите. Аз съм си с Каризмичка и гледам за 185/65/14. Ако някой знае къде има по-голям асортимент от гуми из Варна, нека сподели.
  8. Някой може ли да ми каже на каква цена е сега подобен преглед? За Варна ме интересува, ако градът има значение.
  9. Може ли малко повече инфо за телефона, че ми допадна офертата? Казваш, че батерията държи, обаче според gsmarena.com не държи хич много, 150h в stand-by е доста малко. За сравнение iPhone 3G e до 300h, а Blackberry Storm e do 360h.
  10. sunse7

    Разбиха ми каризмата

    Съжалявам за произшествието. Поне си минал що-годе тънко, но пак си е кофти тръпка ... Касетофона е бил с панела на него, предполагам?
  11. Май съм сред първите облажени от намалението. Благодаря!
  12. sunse7

    Зимни гуми

    Грешка, Semperit Master-Grip.
  13. sunse7

    Зимни гуми

    Послушах те и звъннах преди няколко дни на този майстор. Казах му, че съм научил за него от тук и че искам да си сложа зимни гуми и го попитах може ли да ми каже на каква цена са, за да си направя сметката. Той вика "сега сменям тук едни гуми и не мога да видя каталога, но кажи размера и ако си спомня каква е цената ще ти кажа", аз му казвам "185/65/14" и той вика "за този размер най-добре са Semperit i Kleber, струват около 95 лева, 5 лева вземаме за смяна, баланс и нов вентил, т.е. около 100 лв." (толкова някъде струват и из интернет, където сравнявах цените). На мен офертата ми харесва и отивам на следващия ден при него за нови гуми ... и какво се оказва - в неговия каталог Kleber струват 109 лв и някакви стотинки, а Semperit струват 114 лв и някакви стотинки, но той е великодушен и вика "Semperit са много хубави гуми, сега се опитвам да ги наложа из Варна и затова, ако искаш от тях, ще ти ги дам на цената на Kleber. Като казва, че моделът на Semperit е от нов - от миналата година с някаква екстра за по-добро поведение в завои. Навивам се да си купя гумите от него, въпреки че са скъпи, но трябваше да заминавам на път след 2 часа и нямах време да търся гуми от другаде. Оказва се, че получавам Semperit Winter Grip, който, според това, което гледах из нета впоследствие, е стар модел,а новият модел е Speed Grip и който е с едно място пред Kleber Krisalp HP2 на таз годишните тестове на ADAC. DOT-ът на гумите, които ми сложи е към есента на 2009. Не казвам нищо лошо за гумите, нито пък за човека, просто в мен остана някакво натрапчиво чувство, че съм прецакан ... дано поне гумите да стават ... За информация цената за смяна, ако носите ваши гуми е 7 лв, включва смяна на гумата, нов вентил и баланс, а с гуми закупени от сервиза, както по-горе писах - 5 лв.
  14. sunse7

    Сутрешно (не)палене

    Хиляди благодарности към Марин (марио64)! Приятно се работи с професионалисти! Проблемът се оказа в някакъв клапан (така и не му запомних името)на горивната помпа (Lucas) и също в датчика за подгряващите свещи. Като бонус ми оправи светлините, сложи ми нова крушка и капачка на единия фар. :icon_n_king: :icon_clap:
  15. sunse7

    Сутрешно (не)палене

    Аха, разбрах "тънкия" намек. :icon_doh: А може ли да е от нещо друго (релето примерно) или просто свещите са калпави?
  16. Здравейте! От както застудя (а може и да е съвпадение) Каризмата не иска да пали само сутрин, едвам-едвам запалва на 2-3 път, давам газ, за да не изгасне, а от ауспуха светлосив дим, двигателя трака. След като я подкарам веднъж, после всяко палене е от раз. Четох разни работи от форума и вчера по време на обичайния зор с паленето, пробвах нещо, което пишеше в подобна тема - дадох два пъти на контакт, но върнах ключа и след третия път запалих и стана с лекота. Днес реших да почна направо така. Три пъти на контакт и тогава паля - веднага запали, двигателя не трака, дим няма. Преди два месеца са слагани 4 нови свещи по 15 лв всяка, френски (предполага се, че са добри), нов филтър за масло, сменено масло, въздушен филтър, продухана глава, нова (втора ръка) турбина, акумулаторът е в гаранция, т.е. новичък. Една сутрин като я палих и лампичката за свещите изгасваше веднага (явно релето нещо не е в ред), ама другите пъти лампичката си свети няколко секунди и тогава изгасва, т.е. прилича да включва релето. Може ли да са няколко проблема?
  17. sunse7

    Запотяване на стъклата

    Ясно, благодаря!
  18. sunse7

    Запотяване на стъклата

    Колеги, мига ми А/Р на климатроника от вчера - от един от постовете в началото се разбира, че трябва да се сменя филтъра. Мога ли да го сменя сам или трябва да ходя на сервиз за климатици? Някой знае колко пари струва този фултър?
  19. sunse7

    Зимни гуми

    Благодаря за информацията. А знаеш ли актуална цена на тия гуми - 185/65/14? А железни джанти 14-ки втора ръка на каква цена и откъде мога да намеря?
  20. sunse7

    Зимни гуми

    Здравейте, колеги. Наближава зима, трябва да се вземат зимни гуми. Това ще ми е първа зима с Каризмата, затова и съм развълнуван. :icon_rock: Имам няколко въпроса: 1. Какъв размер е най-подходящ? 185/65/14? 2. Сега съм с алуминиеви джанти, гумите са за хвърляне. Мисля да си купя железни джанти за зимата, а да използвам алуминиевите за летни гуми, как ви се струва? 3. Каква марка гуми ползвате, отзиви за тях? А цената? Към варненци (а и всеки може да каже за неговата си околия): 4. Добър сервиз, който сте ползвали, предлагащ гуми, монтаж, баланс на разумни цени? П.С. Четох темата от 2008 г., но ми се струва, че е загубила давност. Тук могат да се дават пресни линкове, докато там не са актуални.
  21. sunse7

    Избор на предни накладки

    Днес си сложих АKEBONO AN-8005 (Каризма '98, 19 ТД). Направо в сервиз за накладки отидох. Докато лелката ги поръчваше от склада, видях на монитора, че ги получават на 39 лв., а ги продават за 58 лв. 30+% надценка ... Не е лошо. 2х8=16 лв. за смяна + 20 лева за проверка на задните накладки и реглаж на ръчната спирачка. Цялото удоволствие - 94 лв.
  22. sunse7

    1.8i, 115 к.с. - информация

    Добре, благодаря! Благодаря и за линковете по-горе!
  23. sunse7

    1.8i, 115 к.с. - информация

    Не съм уточнил, защото ме интересува Волвото, а в техния форум е пълен хаос. Даже не ми пратиха и-мейл за потвърждаване на регистрацията. Мисля, че тази Каризма е с такъв двигател: http://www.cars.bg/u161542 А домакините трябва да са мили с гостите, защото иначе няма да идват повече (не говоря за себе си, а като цяло). По принцип идеята на отворените форуми е обществото да се увеличава, а не новите да бъдат посрещани от намръщени членови, които само да се чудят за какво да им се скарат, особено като е неоснователно.
  24. sunse7

    1.8i, 115 к.с. - информация

    Аз съм си направил труда, четох доста из форума, но я няма информацията, която ми трябва, а търсачка е трагична - или няма нищо по темата, или е със супер неефективни филтри. Колкото до темата с разхода - тя е 22 страници, което е доволно много, за да се чете подробно и евентуално при късмет да се намери някаква оскъдна информация, т. като това е непуполярен двигател за тази кола. Би ли представлявало толкова голяма трудност да ми отговориш конкретно на въпроса, ако знаеш или пък ако знаеш да не пишеш?!
×
×
  • Създаване...