Премини към съдържание

Aardwolf

Потребител
  • От него общо

    97
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Aardwolf е написал

  1. Благодаря колега. Всичко е намерено. Темата е за триене!
  2. Здравейте колеги, търся си 2 фара за Galant-a. (Както гласи заглавието ) П.П. От София съм.
  3. Здравейте колеги! Търся преден десен шенкел за Galant 2.5 V6 2001 г. с междуболтово разстояние за спирачния апарат 160 мм. + датчика за ABS към него.
  4. Aardwolf

    Ламбда сонда

    И при мен свети чека, ходих на диагностика и ми казаха, че е изгоряло подгряване на ламбда сонда. Казаха ми да си ходя и да си карам така....
  5. Някой знае ли какъв трябва да е размера на маншончето на правия носач? Маншони <-- Клик
  6. Има цепнатинка около 0,5 - 1см :D Супер, само да намеря читав майстор, Благодаря за отговорите колеги :worthy:
  7. Мисля да не се е разбил все още. Само дето някои хора ми казаха, че смяната на маншона не била възможна...
  8. Добре де, да не пускам нова тема да се включа и аз. От 2-3 дни при въртене на волана и неравности се чува скърцане засилващо се с всеки отминал ден. Беше ясно, че е шарнир на правия носач. Обаче! Смених го преди няколко месеца правия носач, с чисто нов (възможно най-хубавия който намерих - 150 лв). Та днес вдигам колата да видя какво е положението и разбира се видях, че маншoнчето на шарнира на правия носач е скъсано (на картинката по-долу). Какви са вариантите? 1: смяна на носача (пак) 2: рециклиране (???) 3: смяна на гумичката (ако е възможно) 4: друг начин (напишете го ) П.П. Временно се опитах да му набутам водоустойчива грес, докато разбера какво да го правя.
  9. Здравейте, днес видях неще, което хич не ми хареса... http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/661/D10tsD.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/673/54Euj4.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/537/9xAGmg.jpg Въпрос: Трябва ли да сменям целия радиатор заради това или се сменя само тази част от горе? Благодаря!
  10. Къде се намира този шестограм...?
  11. Здравейте пак, имам проблем, единия фар (десния) свети доста по-ниско от левия. От контрола в купето машинката ги мести и двата нагоре надолу. Четох, че има врътки на самоте фарове (едни метални назъбени, като капачки от бира :D ), но колкото и да ги въртя не виждам разлика, а коя врътка за какво е... пак не става ясно. Малко помощ ако може. :help:
  12. Точно по тази причина гледам каквото мога да си правя сам по колата с ваша помощ (хората от форума), че за съжаление в България така стоят нещата, че не можеш да имаш доверие на майстор дори и да има някой който си върши добре работата и той ще страда заради останалите шарлатани в неговия бизнес.
  13. И защо чака 7 месеца преди да провериш какво се случва с колата ти...? Аз и 7 дни няма да мога да изкарам без да разбера как върви ремонта или какво се случва...
  14. И при мен е същата исторя, при ниска скорост вичко е нормално, но от 80,90+ километра нагоре като натисна спирачката дори и леко започва да тресе... Дисковете са ми криви, това и аз си го знам. Би ли за нас непросветените постнал линк или нещо... Как да ги проверим тези апарати, съпорти и т.н.
  15. Aardwolf

    Пружини за Галант 2.0 ?

    И след повече от 2 години в застой, нека събудим тази тема! :D Искам да сваля малко галанта, че ми е много висок така (за гледане). Прочетох темата и видях, че за при нормални амортисьори не е хубаво да се слагат по-ниски пружини повече от 40 мм. Намерих едни такива ето тук. Става ли за нещо този производител или бихте ли препоръчали други? И последно трябва ли да се сменя нещо други или се сменят само пружините?
  16. Днес си намерих едни снимки от миналото лято и се сетих за темата, та ето това са джанти R17 7.5J с гуми 215/50/17. Така изглеждат. Евентуално това лято съм замислил да сложа една идея по-ниски пружини...
  17. При мен джантите са R17 7,5J с гуми 215/50 и мисля, че от това по-широки не ти трябват. Все пак съм срещал колеги от фурума с 225 ширина на гумите, дано да видят темата и да ти кажат как стоят нещата...
  18. Натискахме калника нагоре, надолу и скърцаше. Ще бъда много разочарован ако е отишъл на кино носача за толкова кратко време (4 000 - 5 000 километра). Сам за сега няма да се наема да си го сменя. Все пак е важна част и не е за рускуване.
  19. E... Ако е счупен много ясно, че ще го сменя. Интересното е че след 40-50 километра каране днес, след процедурите сутринта, скърцането при спряла кола (на място) и въртене на волана почти изчезна, но при движение още го има. Иначе съм запланувал във вторник да я водя на доктор. :D Ама си остава странно, защо предния десен носач от както съм купил колата му няма нищо, а левия беше за смяна, смених го с най-добрия който имаха уж да е качествен и да не го сменям след няколко месеца пак, а се получава така, че се е счупил новия носач (проверих цената, 150 лв. съм дал тогава)? Кофти бройка ли съм уцелил или майстора не го е сложил както трябва?
  20. Днес с малко свободно време вдигнахме колата на крик, свалихме гумата, въртя волана и скърцане няма.... Напръскахме всичко каквото видяхме и преценихме, че може да скърца със смазочен спрей WD40. Сложихме пак гумата, махнахме и крика и.. https://www.youtube.com/watch?v=FVVbViJau3I Все пак скърцането се намали малко. Сега скърца по-малко (като сила е същото), но пак си е отвратително...
  21. И какво сега? До тук разбрах, че трябва да купувам и сменям пак носач.... То какъв е смисъла да слагам пак някакъв скъм и "хубав", като по-добре да си вземеш някакъв евтиняк, който пак ще изкара няколко месеца... Все пак няма какво друго да издава този звук при въртене на волана и при неравности по пътя?
  22. За марка не мога да си спомня, но струваше около 150 лв. При мен скърцането е на гума. Не е желязо в желязо като на колегата. Все пак другата седмица ще ида да видим какво е... но все пак... :D
  23. Добре де туке мястото да питам. От 1 седмица насам от ляво предно колело почна да скърца доста силно при въртене на волана и при неравности, но правия носач го смених преди... около 10 месеца. Възможно ли е толкова бързо да се е прецакал или може скърцането да е от нещо друго? Защото гледам тук за тези симптоми казвате, че е той.
  24. И какво да разбирам, нито един от трите варианта не става? :D Кажете тогава какви бели габарити да си взема, щом диодните не стават?
×
×
  • Създаване...