Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

manol

Потребител
  • От него общо

    328
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което manol е написал

  1. UP - може и цял спирачен апарат да е, не държа да е само скобата / супорт-a.
  2. В София аз съм ползвал услугите на https://felix.bg/ и съм доволен. Цените в БалканСтар са 2-3 пъти по-високи от тези в Ратола, за едни и същи OEM части.
  3. Провери в тази тема и/или пиши на автора:
  4. За отпред: Meyle, BluePrint - аз съм доволен. За отзад не намерих нищо друго свен Febest, което да е налично или с доставка, и това не тамо у нас - тъжно, но факт. Ако може рециклиране мисля е по-добър вариант. На мен обаче ми върнаха едните от задните - не могли, нямали такъв тампон или нещо подобно беше преди 2 г. някъде. Важно! Затягането се прави на пуснат автомобил - в работно положение! П.П. (Онлайн) Магазините в последно време тарикатеят и се опитват да мамят. Например, зарибяват те с "добри" цени, после го се оказва, че го няма, предлагат ти уж "същото" на друга малка на "същата" стойност и качество, но всъщност ако провериш е по-евтино от твоя избор (и често по-нисък клас продукт). Друг пример, казваш им, че на друго място даден (като цяло не скъп) артикул е с 50-60% по-евтин, и изведнъж се оказва "грешка" в системата...
  5. Търся супорт за преден спирачен апарат (Front Brake Caliper Bracket) от Legnum / Galant VR4; Lancer EVO 4-9 (и може би още някое друго Mitsubishi): MR249963. Междуболтовото разстояние е 160mm. Важното е да са запазени каналите за водачите, т.е. да нямат луфтове и ръжди в гнездата! Външният вид не е от значение.
  6. manol

    edit: Изпратих ЛС.

  7. manol

    Въпрос за носач

    +1 от опит. Засега при мен с Meyle е ОК.
  8. Разбирам... все пак, каква е цената за цялата кутия? Кой е номера на кутията, какво е състоянието? Някаква история как е поддържана?
  9. MD757783: SWITCH-CASE INHIBITOR ? Това е датчика на авт. скорости показващ на коя позиция е ск. лост.
  10. Също така MD757783: SWITCH-CASE INHIBITOR
  11. Търся капак за автоматична скоростна кутия (F4A42) за Галант 2.5 v6 с кат. номер: MD760585 Също така кабел с букси за соленоидите: MN171613 или MR528943 Поздрави!
  12. Аз съм с алтернатор от http://fransizkup.com/, преди да взема нов го правих 2 пъти и накрая умря тотално.... беше безсмислено да го ремонтирам.
  13. manol

    Долен прав носач

    Точно при мен се получи смачкване на тампона в средната втулка и при преминаване през вдлъбнатина/издатина, дори и гладка, но с по-висока скорост, се чуваше не-силно изразен гумено металически звук - няма как да е от другите две страни сподед мен. Не съм сигурен дали са били монтирани правилно и/или са отворите не са отговаряли на OEM изискваанията. Meyle-то си ги монтирах сам и съм сигурен, че спазих L/R и засега нямам ядове. П.П. при "калпавите" някак си средната втулка стоеше на криво, може би заради неспазване ъгъла или объркани L/R...
  14. manol

    Двигателя гасне

    Да не би да са датчиците на разпределител, колянов вал. Но по-скоро гадая, трябва да се види какъв е кода на грешката.
  15. manol

    Долен прав носач

    Да, но кои са наистина качествени?! Yamato, Monroe, Moog, Ashika, Febest, Sidem, Spidan... или пък TedGum - има ги и гумени и полиуретанови.
  16. manol

    Иридиеви свещи NGK, Галант 2,5

    %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif Дано наистина да е знаел. Колко такива съм ги сменил досега, всичките знаещи, и накрая аз се впрягам и запретвам ръкави и си я оправям сам, за съжаление...
  17. manol

    Долен прав носач

    Yamato прави - единия 6 месеца и шарнира заскърца, другия още 6 м и тампоните станаха на мек пластелин. GMB прав (след като първото Yamato се предаде) изкара само 6 месеца и беше по-зле от Yamato-то - при по-сериозна изпъкналост на пътя, вилицата направо чукаше във втълката на тампона.... no comment... Смених я марката. Сложих долни прави Meyle и горни TRW. Все още се чудя какво да правя с кривите, че тампоните им са сцепени вече... мисля да ги рециклирам и да сложа хубави здрави тампони, даже се чудех дали да не е полиуретанов, например на TedGum или някоя др фирма. Приемам предложения П.П. Чудя се колегите с VR-и какви носачи ползват. Като търся за Galant VR/Legnum (EC5A/W) в каталозите излизат Lemforder, Феби за по 5-6-700 лв по-скъпи и от оригиналните. А като търся за Galant EA5A излизат и по-евтините предложения...
  18. manol

    Маншон вътрешно каре

    Обратна връзка след година на употреба (и за мое съжаление мъки около монтажа на маншноните - оказа се едниния бе монтиран малко навън и след всяко затягане след известно време се издърпва леко и започва да пропуска грес и да я пръска върху меката връзка на колектора :icon_crying: ): Текущо състояните - като нови! Особеност при монтаж - както винаги, изисква се внимание! Да се обезмаслят леглата на маншона и с нова хубава лентова скоба да се стегне много добре. От разговор с фирмата производител разбрах, че по твърдост черните маншони наподобяват стандартните гумени, но в пъти по-издръжливи на масла, температура и други вредни влияния. Нямало проблем при стягане да се скъса. Жълтите са били доста по-твърди за приложения в съзтезателни/рали автомобили.
  19. http://kyb-europe.com/catalogue/ %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gifАз съм с (леко спортни - малко по-твърди и с около 3 см по-ниски) пружини Тайн и ам-ове (спортни) на Каяба вече около 4 години и около 100К км изминати с тях по нашите "хубави" и "равни" пътища. Видимо приклякане на задницата или вирване на предницата няма. Като усещане си е същото както след разработването им :plane:
  20. Здравейте, Преди 2 години сменях двата предни долни прави носача Yamato. Тази ранна пролет десния заскърца сериозно в шарнира и отново го смених. Сега и двата излгежда са за смяна, пак... Нормално ли е: След монтаж при нормална натоварена позиция на колата (не вдигната на крик), вилицата на амортисьора буквално да смачква средния тампон на носача? На десния, скоро сменен, тампона откъм моста очеведно да испуска и "разклеква" предницата, само след няколко месеца, водейки до прекомерно износване на вътрешната страна на гумите (вече за изхвърляне)? Снимки: ТУК Каква е процедурата по правилното монтиране на носачите? Кога се прави фиксиране и финално затягане? Неща, за които все повече нямам никакво доверие на майстори и сервизи. Пояснение, винаги след ремонти по окачването минавам на цялостен реглаж. Колата не дърпа наляво или на дясно. При по-силно спиране от висока скорост се чува бучене от гумите. При рязко ускорение след около 70 км в час (от 3-та на 2-ра и газ), предницата тресе. При ускорение на магистрала тресе между 80 и 120. Поздрави, Манол
  21. За тези критерии (като за моя галант): Ми показва: и
  22. Нямам представа дали тези пружини са за твоята кола и модел. Самият факт, че е "паднала" след смяната, ме сасочва, че може би са по-меки от нормата. Сменял съм и 4-те на моя галант без никакъв проблем, но с японски - Tein. Потърси характеристиките на тези пружини, които си сложил и сравни с оригинални или заменяеми на KYB. За скърцането на задницата при преминаване на легнали полицаи е писано в темата - тампони на носачи на задницата, обикновено тези по диагонал от колелото към купето - след скърцането следва прословутото "клатене" в името на темата.
×
×
  • Създаване...