Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Tray

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Sofia

Посетили профила

Този блок е изключен и не се вижда от други потребители

Tray's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Благодаря за отговорите. Не е проблем да дам пати за нов прозорец, но защо да го правя ако няма нужда - това беше въпросителната. Най-вероятно ще се обадя в някоя фирма да ги питам дали могат да го оправят. Ако не - тогава нов. Не се бях сетил за влизането на вода, трябва да действам по-бързо. Колеги, благодаря пак за помощта. Явно никой не се е опитвал сам да си оправя пукнатини.
  2. Идеята ми е да не давам причина на полицаите да ме глобяват и да не сменям цяло стъкло ако няма нужда. Не ми се случвало това преди и затова искам съвет, дали има вариант(дали е удачно) да се оправи малка пукнатина или да се смени стъклото. - ако може да се оправи, питам дали някой го е правил и дали може да ме посъветва - ако някой мисли, че това не се оправя (пак казвам диаметър 1см.) направо ще трябва да сменям стъклото Притеснява ме едно нещо - колко здраво ще е новото стъкло ако го сменя. Тъй като доста камъчета летят по колата (може би заради зимния сезон, гуми с голям грайфер) да не се окаже слабо новото стъкло и направо да се счупи от малко камъче. Не се опитвам да драматизирам, просто искам мнения за да мога да преценя какво да правя. Ето няколко снимки: Благодаря
  3. Здравейте колеги, Камъче ми пукна (леко) предното слъкло. Не мисля, че е проблем тъй като е много малко, но не искам да го оставям на произвола на съдбата. Не искам да сменям цяло (оригинално) стъкло и затова се интересувах за алтернативите. Доколкото видях може да се поправи от фирма или с "направи си сам" комплект. Третото, четох за "поправка" с лак за нокти - не з анм колко е сериозно, но е доста споменавано в интернет. Исках да питам за мнения и съвети как е най-добре да процедирам. Приблизителен диаметър на пукнатината около 1 см. Ще прикача снимка по-късно, че трябва да ги смаля, а от телефона няма как Търсих подобна тема във форума, но не успях да намеря и затова създадох нова. Благодаря!
  4. Tray

    Топка скоростен лост

    Благодаря за всички съвети, ще ги опитам като има време
  5. Tray

    Топка скоростен лост

    Колеги, благодаря за всичките съвети Ще ми трябва малко време да ги пробвам. 1. относно "осигурител за резби и течен тефлон за водопроводни елементи" - изброените няма ли да залепят лоста? 2. относно "Има една гайка отдолу, с която се регулира височината. Ако се замени със стопираща гайка, би следвало да регулира и докъде да се навива топката." - не видях гайка отдолу. Топката само се завива, а на лост е само уплътнението което не може да регулира стягането на топката. 3. относно "шайбички" - тази идея ми харесва, тъй като е обратима (ако го разбирам правилно). Отново, благодаря за съветите. Според дадената информация, ми дойде следната идея - да пъхна нещо много малко (примерно малко винтче или подобно), което да обира. Ако разбирам правилно "Реконструктор" предлага точно това, но не разбирам какви шайбички да подпъхна - не съм виждал толкова малки. Поздрави, Тео.
  6. Здравейте колеги, В момента в който дойдоха жегите се появи проблем с топката на скоростния лост. Превърта и застава накриво, добавил съм примерна снимка. Скоростния лост и топката са същите, просто не е моята кола. Колата е Galant 2002 2.5. Интересува ме дали има някакви трикове. С колата дойде aftermarket топка за скоростния лост, но оригиналния ми допада повече. Благодаря предварително, Поздрави, Тео.
  7. Tray

    Иридиеви свещи NGK, Галант 2,5

    Ами с NJK трябва да съм вече, но не съм карал на газ преди това - така че, може да не съм фактор. Всеки има очаквания, моите може би са били надвишени. Колата като цяло си работи нормални на газ, но има леко притресване понякога. Не знам на какво се дължи. Впечатленията ми от газта са: 1. Евтино гориво с намалена мощност, поне при мен усещам че мощноста е на 70-80% например. 2. Позволява дъъъълги пътувания за никакви пари, което ме устройва напълно на фона на намалената мощност 3. Драни ме, че двигателя таботи толкова чисто и плавно на бензин и че не ми се случва често да го карам на бензин 4. На мисля че има осезаема разлика от смяната на свещи. По-скоро има нещо друго за нагласа по колата (може и да не е свързано с газовата), за да избистри. Но не ми се влиза в птилкючения за момента. Надявам се да съм бил полезен
  8. Прозореца е монтиран и жената се прибира утре. Намерии са само на 2 места, на едно от които са и искали 400лв за чисто ново .....
  9. По последна информация, май намерихме в едно градче до Букурещ, пък да видим при монтажа ... В официалия дилър в Букурещ са казали, че такава кола никога не са разфасовали. Да си знаете, ако ви се случи нещо с Галанта в Румъния, няма да е много лесно да намерите части, освен ако не е масов модел. Това което съм виждал най-много е L200. Колкото по-рядка е колата, толкова по-висока е цената на резервните части.... Мисля да предложа на жената да си купи Голф, та Галанта да си е само за мен. Благодаря на eXistenZ.
  10. Здравейте колеги, В Събота камъче счупи шофьорския прозорец(преден ляв) на Мицубиши Галант 2.5 2002 Avance комби, на Румънска магистрала. Трябва ми резервен прозорец, а в Румъния японските коли не са на мода, още по малко въпросния модел. Търсен е прозорец, но са намерили само за по-стари модели доколкото разбрах. Звънях тук в Ратола, нямат в наличност и трябва да чакам поне седмица. Та имам няколко въпроса: - има ли автоморга в Русе, където мога да питам за въпросния модел - има ли колеги разпродаващи колите си, които имат шофьорския прозорец(преден ляв) за този модел (Мицубиши Галант 2.5 2002 Аvance комби) - има ли разлика в стълката (за комби) на Галанти от тази генерация, в смисъл дали мога да сложа на 2002 комби от 1997/8 седан примерно Колата е все още в Румъния(Букурещ), че жената не смее да пътува със залепено фолио до София. Та обмислям вариант или да взема стълко от София някъде и да го занеса до там (с авторбус да кажем) или ако има колега/автоморга от Русе, който по някаква случайноост продава шофьорския прозорец(преден ляв). Може би темата е за отдел Купувам, но не точно защото искам и съвет Намериох това (https://www.megaparts.bg/product/2059217528), но не ми изглежда сериозно 13лв за прозорец след като в Ратола ми казаха 200лв. Намерих коли на части, но не и от Русе, пък и не знам дали различните години са съвместими. Благодаря.
  11. Tray

    Хладилна чанта

    Благодаря de4i, пробвах я пак на дълъг път с новите части и вече всичко изглежда нормално. Да проблема е бил в куплунга.Благодаря много на всички за помоща.
  12. Tray

    Хладилна чанта

    Здравейте колеги, Имам хладилна чанта за кола, която се включва в запалката на колата. Колата е Galant v6 Avance. Тази хладилна чанта е била използвана преди това на Daewoo Cielo и там зарядното се е стопявало във входа за запалката, докато въпросната хладилна чанта е била включена. Самото зарядно вече е сменено с ново(и на колата, и на чантата), запоено и готово за използване отново. Но, въпроса ми е - този проблем може ли да се очаква и с Галанта.Проблема със стопяването с колата ли е, или със зарядното. В момента докато си зареждам телефона, зарядното (друго) загрява доста. Нямам спомен да загряваше така на стария Сивик. Да речем, че проблема е в хладилната чанта - ако си купя нова по качествена да кажем, това значи ли че няма да имам проблеми със загряване. Опитвам се да разбера дали има лимит на това какво можеш да включвап и колко дълго, във входа за запалката. Ако има, лимита на запалката ли е(мъжкото), или на буксата(женското). Потърсих теми във форума, но намерих основно за неработещи запалки Благодаря!
  13. Tray

    Иридиеви свещи NGK, Галант 2,5

    Благодаря за отговорите, в крайна сметка се събраха няколко неща за правене по колата - та направо я оставих в сервиза. Майстора знае какво да сложи Но, поне мненията горе ще са ми полезни за в бъдеще.
  14. Tray

    Иридиеви свещи NGK, Галант 2,5

    Мерси много за бързия отговор. Има ли значение от къде да ги поръчам? Питам защото съм чел, че се продават френски NGK който не са дотолкова добри. Та, има ли нужда от притеснение от къде ще ги поръчам или смело от първия онлайн или магазин на улицата. Благодаря.
  15. Tray

    Иридиеви свещи NGK, Галант 2,5

    Благодаря Марио, Честно казано не знам нищо за запалителните свещи, просто исках да разбера какви са ми опцийте. В един сайт пише следното "A Great Option for LPG - A cost effective alternative to other brands' purpose built LPG plugs. Recommended by Denso for LPG converted engines". Интересува ме, само името ли качва цената на NGK или си заслужават 5-те лева повече? Благодаря.
×
×
  • Създаване...