Премини към съдържание

kmk

Потребител
  • От него общо

    40
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което kmk е написал

  1. Здравей колега!

    Видях из темите, че си слагал теглич. А също сложих и ми предстои окабеляване. Искам да те питам откъде взе електронния модул?

    Предварително благодаря! 

  2. Здравей колега!

    При мен ситуацията е като при теб през 2019-та: сложих теглич и ми предстои окабеляване. Искам да те питам откъде взе електронния модул?

    Предварително благодаря! 

  3. Колеги, искам да си сложа теглич на Outlander-а, разбира се втора употреба. Дали ще паснат такива свалени от С-Crosser и 4007? Би трябвало да са идентични шаситата, но не съм напълно сигурен.
  4. kmk

    Теглич

    Здравейте, търся окомплектован теглич за Outlander II.
  5. Колеги, защо ми се струва, че двигателят му е същия като на стария ми Спейс Вагон - 2,0 (98 kW). А му давате съвети за масло за Outlander 2.4i MIVEC. Може и аз да съм некомпетентен, но не е лошо да се провери все пак. Моята кола я карах с 10W30.
  6. И аз за по-сигурно смених всичко. Казаха - сега можеш да караш до 100 000 км. или 5 г.
  7. Този, който взех аз е купуван от БГ и е обслужван в БС - Варна, питах дали са му сменяни тези консумативи, ако са - кога, ако не са - кога трябва. Отговориха ми - не са, защото автомобилът е на 140 х. км., а те се сменят на 240. И понеже ми е странно и съмнително питам - да не прецакам колата...
  8. Здравейте, От БС - Варна ми казаха, че на френския мотор 2,2 DID ангренажния ремък се сменя на 240 х.км. На 120 х. се сменя на фолксвагеновия. Моля колегите с такива коли да споделят вярно ли е това. Предварително благодаря.
  9. kmk

    Space Wagon

    Колата е в Свищов, но имам път към Добрич и Варна. Газовата уредба е обикновена /сменен изпарител преди 2 г./, разход - според зависи. Ако караш с 90-100 разход на дълго 9-10. На моето каране обаче дава около 12. В града литър-два повече. Ще я изкъпя и ще направя снимки.
  10. kmk

    Space Wagon

    Продавам Mitsubishi Space Wagon 2.0 GLXi, 133 к.с., 1998 г., 235000 км., 7 места. Газова уредба, кожен салон, ленти гуми с лети джанти, зимни със стоманени такива, 4х4, много проходима. В много добро за годините си техническо състояние - кой знае какво не съм пипал по нея, влизала е в бокса за смяна на консумативи, сменени предни спирачни дискове и накладки, съединител и предни лагери. Много надеждна - 6 г. безаварийно каране. Няма грам ръжда. Перфектен климатик. Разбира се има дребни забележки и отвън и отвътре, все пак е кола на 17 г. След около 5000 км. предстои смяна на ремъци и ролки. Продава се, защото искам вече по-нова кола. Цена: 2500 лв., коментар, договаряне.
  11. kmk

    Моторче за празен ход

    Здравей, Имаш ли снимка на цялото моторче?
  12. kmk

    Моторче за празен ход

    Мисля си, че печен стругар може да го направи от полиамид. Трябва да е много точно изпълнение обаче и да уцели резбата. Можеш ли да изровиш линк на тези китайските моторчета?
  13. kmk

    Моторче за празен ход

    Да, и то по същия начин. Изчетох ти темата - ти оправи ли проблема?
  14. Здравейте колеги. Снощи колата се прецака - държи 2500 оборота на празен ход, понякога ги и люлее. Днес я водих на майстор и проблема се оказа следният: Стъпковият мотор е здрав и реагира адекватно, но мехаиката след него е счупена. Веднага след моторчето има поредица от зъбни колела и един пластмасов механизъм на резба. Фактически този механизъм отваря/затваря клапата. И понеже е пластмасов се е счупил - вероятно от старост. Не знам дали върви с моторчето или с клапата, но ми трябва. Моля за помощ - моторче ли да търся или клапа? Може да не са работещи, стига тази механика да е здрава. И още нещо - понеже е най-обикновена механика би трябвало да става и от Галант например, те имат същите мотори? Предварително благодаря на отзовалите се.
  15. Пичове, сигурни ли сте, че е от стъпковия мотор? Моята кола я купих с обикновена газова уредба, монтирана в Италия. Лятото колата гълта около 10-11 извънградско и около 13 градско. Сега като е студено с около литър повече, но и аз настъпвам, де. Колата е с мотор 2,0 литра, 4х4. Та думата ни беше за стъпковия мотор... Когато купих колата всичко беше ОК, но след около година и половина смених изпарителя, защото газовата беше от 2002ра. И сега колата върви без проблем, но на място оборотите играят /това само на газ/. Освен това, ако карам с по-висока скорост /над 100/ и рязко пусна газта и дам на свободна колата често и се случва да угасне /сещате се колко е неприятно/. Пробвал съм на бензин - спи града! Оборотите не мърдат на място, колата се държи перфектно! Така че според мен твърде вероятно е да има проблем с настройките на газовата...
  16. kmk

    Чистачки

    Да, оказа се, че наистина се сваля много лесно. Киснах пръскалото в оцет, има ефект, благодаря.
  17. А каква е максималната товароносимост? Аз съм товарил мойта с 300 кг. грозде /зимата трябва да има с какво да се сгрееш:-)/ плюс 2ма души по 100 кг=500 кг. и колата се справи отлично.
  18. Радвам се между другото, за този "разговор", и на мен отдавна ми се искаше да разбера как се държи вагонче, като моето. Ако искаш като ходя до Добрич /че жената е от там/ мое да си ги менкаме да добием реална представа .
  19. Пълен напред и да не ти пука. Вчера направих засечка: 50 км/ч на 4та - 1750-1800 об., 100 км/ч - 3000 об.р 140 км/ч - 4200 об. Всичко това на газ. Повече не успях да вдигна, щото пътя не разрешаваше.
  20. Така си е - започва да върви от 3000 об. нагоре. Шума дразни жена ми, мен не. Пускам музика и няма проблеми. Аз съм с обикновена газова, но няма разлика в оборотите на газ и на бензин. Не че я карам на бензин де. При 100 км/ч оборотите са около 3000 и малко отгоре, при 150 може би около 4500, но аз рядко вдигам над 130, така че не съм сигурен. Какви обороти държи при 50 км/ч никога не ми е хрумвало да проверявам. На място държи около 700 об. Общо взето така като те "слушам" Вагончето ти си е наред.
  21. Хахахахха,колега уби ме с това от 2ра на 5та! Но иаче си прав, като изпреварваш натискаш здраво, макар че чак на 2ра не съм слизал. Я разцъкай за дросела - лесно ли се сменя, какви пари чини, че моята от време на време като че ли се запушва /карана е 12 г. на газ/, та може да е от дросела. Като се отпуши /като покараш повече на дълъг път/ върви много добре.
  22. Може и 2 тона да е, някъде бях гледал, че е 1,5, но може и да греша. Това дето е тромава си мисля, че е от зацепването 4х4, щото колегите саомо с предно предаване не се оплакват. Моторът е шумен над 3000 об., но пък озвучаването е добро . Общо взето като я покараш по-дълго време се влюбваш и всичките и кусури остават на заден план. Пък и коя кола е безпроблемна? А, и не съм съгласен, че е грозна, особено отпред!
  23. kmk

    Гори ми масло

    Това е огромен разход на масло. На мен за 10000км. ми се наложи да долея 200 гр. и то на около 8000к. Едно време имах един Кадет, който гореше като за световно. Когато започна да дава разход от почти литър за 600 км. /честно гореше около литър по линията Свищов-Добрич-Свищов/ го закарах на майстор, който смени сегментите. Сега го кара баща ми и 70000 км. по-късно не гори грам. Сам можеш да си направиш изводите.
  24. Карам такова нещо от 3,5 г., 4х4 с обикновена газова. Разход градско 13-15/100, разход навън около 12/100, като се настъпва. Тромава е да, но докато набере, после върви добре. Празна не съм я карал, винаги е натоварена с цялата къща плюс жената и двете деца. Зимата е като танк. Единственият недостатък, който аз откривам е, че не може да върви като Галант с такъв двигател, но това е ван все пак и тежи 1,5 т /с всичкото багаж 2 т./. Купих я от Добрич между другото Айде със здраве да си я караш и в сервиз да не влизаш!
  25. kmk

    Чистачки

    Хубаво, благодаря за съветите, въпросът обаче е как се сваля...и с какво се промива системата?
×
×
  • Създаване...