Премини към съдържание

gergefan

Потребител
  • От него общо

    27
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което gergefan е написал

  1. gergefan

    Не пали помагайге 1.9TDI

    Готово оправих я оказа се клапана за гасене и палене един такъв със синя пластмаса отгоре смених го с един от моргата и о чудоооооо! :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock: :icon_rock:
  2. Здравейте колеги моля помагайте.Моята Каризма не исках да запали или ако запали пали трудно"Става въпрос за първото палене ".А и след това като престой 1-2часа пак зор но запалва.Сменени са подгревните свещи.Като отказа да запали първия път видях че сълзи от кабела на авансаторният клапан.Естествинно газ до моргата и взех друг.Колата запали макар и трудно,покарах я малко но не ми хареса сякаш спъната.Реших да сменя горивния филтър,същата работа даже по зле.Викам смучи въздух,реших да сложа клапан на нафтата.Направо трагедия пали и рязко се изфорсирва и угасва.Давам на контакт чакам да напомпи пали изфорсирва се и угасва сякаш не може да засмуче нафта.махнах го запали.Да вметна и че един бял пушек вади като я изфорсирва и тече от ауспуха нещо като черен конденз. Тази сутрин не искаше и да запали въпреки че понапомпих с помпата да обезвъздуша ГНП-то.Реших да не я мъча да не скапя акумулатора.Даите идеи какво може да е.
  3. gergefan

    Проблеми с Каризмата

    При мен се оказа спукан цилиндър.
  4. gergefan

    Aнтифриза изчезва

    Имаш предвид главата или блока.
  5. gergefan

    Aнтифриза изчезва

    Добре а може ли да е от блока и дане вкарва в маслото, а да го духа през цилиндрите.А между другото майстора които прави главата във Варна, каза че била много надрана по челото, той я оправил възможно ли да е от там. Каза ми 90% е от там.А и между другото, по капачката на казанчето имаше черно отлагане много и антифриза в него едни черни парцали, едвам измиха системата.
  6. gergefan

    Aнтифриза изчезва

    Не смесва вода и масло .Може ли да е от спукан блок.Майсторът ми казва че надувала маркучите.Иначе колата и така си върви.Изчезва към 1 литър на 40 км.Направо братлета не знам.
  7. Здравейте бях писал че ми е спукана главата обаче се оказа че, е здрава .Въпроса сега е къде изчезва този антифриз .Не е и гарнитура.Даваите съвети моля ви.
  8. Здравейте при моя звяр се оказа че, май има спукана глава какво ще кажете да заварявам ли или да купувам втора употреба.Някои сблъсквал ли се е с такъв проблем.
  9. :icon_thumbup: Мерси и аз в това се съмнявах.
  10. Здравейте колеги.Моя звяр взе да не пали или пали когато си поиска.След дълго лутане се оказа че, на моменти не подава гориво към дюзите.Ако някой знае нещо по въпроса да помага моля.
  11. gergefan

    Помогнете

    А и между другото отива ли ток към подгряващите свещи.Там има едно реленце дане би то да е прецакано.Успех.
  12. gergefan

    Помогнете

    Тя работата за ходжа :icon_hmm: .Да е прехвърлила зъб на ангренажа или авансатора на помпата да се е прецакал (мисля че така се казваше).Абе на края може да се окаже нещо дребно(дано). Не се отчаивай.Замервахте ли налягането в цилиндрите.
  13. gergefan

    Помогнете

    Отиди да ти проверят и клапаните при мен се оказа от тях имах два натегнати. :icon_rock: :mitsu-smiley:
  14. gergefan

    Челно стъкло Carisma

    Все още не съм го сменил този месец предпочетох да оправя други работи по нея.Да огледалото за задно виждане е залепено на стъклото . А за лента не съм ги питал.
  15. gergefan

    Челно стъкло Carisma

    Аз намерих за моята във "Кобра"-Шумен на три цени. 140-Китай 160-Турция 180-Немско Това са цени с поставянето плюс 5лв. за лайсина. Бях се решил на немско но майстора ми каза че, нямало смисъл понеже китайските ги произвеждала същата фирма от Германия със същите машини .Разликата била че, само си плащаш че е произведено в Германия. :icon_thumbup: Това беше преди месец. :icon_thumbup:
  16. gergefan

    Mitsubishi Carisma 1.9tdi

    Това е колата. Супер е. :mitsu-smiley: Взимай я без да се замисляш, ако е добра естествено...
  17. Точно на Хюндай пише че са на Митцубиши те Хюндай нямат собствен двигаятел и ползват на митцу. Аз за това и се ориентирах да си взема Каризма на митцу.Въпреки че карам с мотор на Рено. Колата е перфектна :icon_thumbup: :mitsu-smiley: това е марката.
  18. gergefan

    Масло в антифриза

    Маслото не мърда нито е смесено с антифриз не зная дали това е масло ,просто е нещо черно много гъсто и мирише отвратително и се отлага по страните на казанчето.Нямам никакви мехурчета във водата дори и като подавам газ а налягането в маркучите "според мен е нормално".Моят братовчед за който стана въпрос по горе кара така от две години и той не може да си обясни защо и какво е това (той е също с Каризма дизел).
  19. Здравейте колеги, някой да препоръча свестен майстор във Варна за дизел става въпрос.
  20. gergefan

    Масло в антифриза

    То ако се размине само с толкова добре мерси все пак :mitsu-smiley:
  21. Здравейте колеги, реших да си проверя антифриза и какво да видя в разширителното казанче отгоре на антифриза се образувал лек филм от нещо черно и мазно предполагам масло.Когато си купих колата и отидох при един мой братовчед който има същата само че 98г ми каза че, и при него имало такова почерняване от горе на антифриза иначе от долу антифриза е идеално чист.Той като видял това свалил казанчето и го изчистил идеално, но пак се е образувал този филм .Иначе маслото не ми мърда, а вече навъртях над 1500 км.Говорим за 1.9tdi 99г.Някой ако знае от какво се получава това да сподели.
  22. gergefan

    Много пушек много нещо

    И къде е този майстор, бе колега, че и на мен май ми трябва центровка на помпата?
  23. gergefan

    Tръбичка за турбо

    Мерси, така ще направя. :icon_thumbup: :icon_clap:
  24. gergefan

    Tръбичка за турбо

    Накрая май така ще стане. :icon_thumbup:
  25. Здравейте колеги, моля ви някой ако знае от къде мога да си намеря тръбичка за оттичане на маслото от турбото към картера, че моята е леко пуканата. За сега съм я направил, но ме съмнява да изкара кой знае колко при положение, че е тръгнала да се пука. То е по скоро едни малки дупчици колкото върха на игла, но лошото е, че тя е точно над ауспуха и понякога ми миришеше на изгоряло масло :help: :icon_hmm:
×
×
  • Създаване...