Премини към съдържание

Михаил Златев

Потребител
  • От него общо

    20
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Михаил Златев е написал

  1. Здравейте, оправи се! Както писах по-рано бях сменил делко и комп и палеше само на газ. Вчера я запалих по малко сложен начин: Както са си вързани на късо два кабела за газовото запалих колата, после сложих ключа за газовото, включен в положение газ, разделих вързаните кабели и си остана само на ключа за газта, прехвърлих на бензин и си продължи да работи. Изгасих я и я запалих на бензин, малко тегаво, ама беше смотан акумулатора. Днес си купих акумулатор и си я запалих на бензин, но май сега трябва да ми оправят предварението, макар че звучи добре и пали добре. Та това е, най-вероятно проблема е бил в някое реле на копчето за газта
  2. Добро утро. Започвам отзад напред: 3. Нямам имобилайзер, така че това отпада. 2. От ЕКУ-то излиза сигнал към инжекторите, първо това проверих гледайки от Аутодата-та къде и каво трябва да се мери, от там нататък явно трябва да се мери. 1.Това е най-вероятното, според мен. Ще ида пак до газаджията , да си огледа ел. частта
  3. Първо се извинявам за закъснението в отговора, второ за евентуални грешки в правописа, защото пиша от таблет. Няма развитие по проблема, защото в момента а ми е малко кът времето . От другата седмица ще се занимавам повече с автомобила . За Ди джей Тумби: Има си искра на свещите, но пали само на газ, не съм пробвал да видя дали има искра докато въртя на бензин. Като я прехвърля на бензин и гасне, но бенз.помпа си работи. На мен ми влизат два кабела в инжектор, може и да е заради газовото, в понеделник ще направя снимки и ще ги сложа тук. МЕРСИ на всички за бързото отзоваване.
  4. Здравейте, пак след 1/2 годишна пауза. Днес си монтирах новото делко. Въртя и нищо!!! Пак няма искра на свещите. След 10 мин псуване, установих че новите кабели(смених и кабелите) не съм ги вкарал добре в капачката на делкото. Оправих ги и пак не иска да запали. Смяна на компютрите. Не и не! Обаче ми направи впечатление, че при моя, по който поиха разни мостове, като се даде на контакт и включва веднага бензиновата помпа, а при тоя който купих не е така. Та накрая свалих ключа на газовото и му вързах кабелите да отварят веднага газовия клапан и о! чудо след 6 месеца й чух пак гласа , но само на газ. Смених пак компютрите- същата работа. Откачих маркуча на бензина, който се връща от рейката и като завъртя започва да шурти здраво. Свалих захранването на единия инжектор и се пробвах да измеря дали има напрежение, но сега като се замисля няма как да го хвана, защото би трябвало да се включва с честота 1/4 от оборотите при въртене за запалване. Та въпроса ми е как да разбера дали ми подава напрежение на инжекторите и евентуално къде може да е проблема? Каква е логиката на подаване на напрежение на инжекторите/
  5. Извинявам се много! На предния си пост съм написал мултицет, а имах предвид осцилоскоп. Снощен съм и малко я карам на автопилот в момента. Още веднъж се извинявам.
  6. Благодаря за бързите отговори. Автомобила няма аларма и никога не е имал. Не знам как е мерена бобината, аз бях на волана и изпънявах команди:"Завърти", "Сега запали", но газаджията каза, че е наред. Според Autodata-та тези напрежения си се мерят с волтметър, но може би, както пишеш, трябва да ги измерим с мултицет.
  7. Здравейте, отново. Пак ще искам помощ. Не пали, отново! Колта си работи една година само на газ, но и аз не го карах особенно, защото семейството нарастна и ни е трудно да се събираме, та си взех ван. Взех си и компютър, но така и не остана време да го монтирам. Та няколко дена подред ми гаснее колата по кръстовищата и накрая не искаше и да запали и се наканих да сменям компа. Да, ама и с новия така, не ще да пали, ни на бензин, ни на газ. Гаси си Chek engine нормално, въртя и никой. Установих, че няма искра на свещите. Един приятел мери нещо и каза, че бобината е наред. Инсталирах си Autodata и гледайки от там започнах да меря едно по едно. При мерене на напреженията на ЕКУто, установих че на пин 72 мисля crancshaft нещо си трябва да е или 0 или 5 В при завъртян ключ, а при мен е 0,25 В, при въртене на стартера стойностите съвпадат с тези по Autodata-та. Другото беше по делкото: малкия куплунг който е с 2 кабела при завъртян ключ трябва да дава между пин 1 и маса 12 В , а при мен е 0, но това е при изкаран куплунг, като го включа към делкото и успея да вкарам сондата на мултицета изотзад си дава 12 В. Ако има някой, който са му издържали нервите, да прочете всичко това и да има идея какво може да е, ще съм му много благодарен да ми даде съвет, къде може да е проблема.
  8. Последна информация. Сутринта си взех колицата. Двигателя пее, само че само на газ. Майстора ми, както писах вчера, е мерил с осцилоскоп и т.н., извадил е един разтекъл се кондензатор от компа и каза, че доста пътечки са заминали покрай него(сменил го е, но ефект никакъв). Сложил е някакви допълнителни елементи в компа и колата върви(предполагам, че в момента компютъра е колкото да запали и не може да управлява делкото, и затова е този статичен аванс). Вчера се чух с Ицо(в раздел "Сервиз" го препоръчват, но като чу че е на газ и симптомите, каза че няма смисъл да му я карам, или е комутатор или компютър). Та май ще се купува компютър. Въпроса е: От тоя двигател 4G13 всички компютри ли са еднакви? И дали от този автомобил Тук ще стане компа? (Ако е ЕКУ-то предполагам знаеш към кой да се обърнеш да го вкара в час) Незнам към кой да се обърна да го вкара в час, поне във Варна и района.
  9. Здравейте, отново! Има развитие. Миналата седмица автомобилът съвсем отказа. Не пали ни на газ, ни на бензин. От форума намерих телефоните на двама майстори с диагностична апаратура във Варна, но единия не го вдига, а другия го вдига и затваря ;(. Та я додърпах до един приятел, който ми слага газовото. След няколко дневни опити, стигна до извода, че не може да й прочете грешките от компютъра(аз му го казах още в началото) и извика по голям специалист(и той не е могъл да ги прочете). Сега ми се обади, че е успял да я запали на газ и с фиксиран?(не го цитирам точно) аванс. Та според него компютъра е заминал и да си купя друг. Опитите да се свържа с майстори с необходимата апаратура продължават. Въпроса ми е, мога ли да вържа комп от друго Митсубиши и да видя дали ще се оправи и кои модели са със същия компютър(има 2ма познати със следващия модел Колт, пак с двигател 1.3). Благодаря предварително!
  10. 4G13 около 7/100 - извън градско 10/100 градско Зимата е сложно, защото карам половината време на бензин.
  11. Сам си я намерих :icon_thumbup:
  12. Газовото ми е монтирано преди 2 години и досега не е имало проблеми. И аз си мисля да я закарам на компютърна диагностика, но ако може да ми препоръчате, къде ще ми я направят, като хората във Варна. Чета по форума, че има само лоши мнения за Бош.
  13. Здравейте, Имам от 2 дена следния проблем: Автомобилът е Колт 92г, 1,3 12v 4G13 с газово устройство, Като изстине двигателя не иска да пали на бензин, все едно не работи бензиновата помпа(Chek engine не угасва, колкото и време да го чакам). Превключвам на газ и след няколко опита успява да запали, и като я прехвърля пак на бензин си работи нормално, и си гасне Cheka. По това съдя, че не ми е изгоряла помпата. Пробвах да я запаля 3 часа, след като отидох на работа и нямаше проблем(Chek engine си гасне нормално след няколко секунди, въртя и пали), но вечерта пак не запали(може би изстина до температура на околната среда), откачих й акомулатора, но сутринта пак същото :(. Надявам се след толкова писания, да не съм пропуснал нещо и да не е много объркано. Някакви мнения, какво може да е? И координати на сервиз във Варна, където евентуално да я закачат на компютър и да кажат какво й е? Благодаря предварително!
  14. Цвети, колко пари ти струваха гумичките? И във Варна ли ти ги сменяха?
  15. Благодаря за отговора.
  16. Здравейте, Първо искам, да поздравя всички във форума. Мъката ми е следната: Когато е студено времето, колата ми(Колт 1.3 12v 92 г.) пали от 3тия път(всъщност пали си от раз, но след 2 секунди изгасва), сега като е малко по-топло от 2рия, а като е още по-топло сутрин от 1вия път, но първите няколко секунди е с много ниски обороти(имам чувството, че ще ми паднат пломбите), после оборотите се качват, но и шават нагоре-надолу(по слух).Първите 10 секунди след паленето, ако й подам газ и изгасва. Ако включа фаровете оборотите падат, дори и да е загряла. А най-странното е, че на газ работи по-равномерно отколкото на бензин. Идеи какво може да е? Благодаря ви предварително!
  17. Извинявам се за неграмотното писане и ще си взема бележка :icon_blush: Миналата седмица при смяната на въздушния филтър ми направи впечатление, че на тръбата след филтъра има сложена тенекия(клапан?) (най-вероятно от газаджията), която се отваря само навътре. Не й обърнах много внимание, но вчера след разговор със съквартиранта се сетих, че тая тенекия намаля сечението на тръбата близо наполовина. Та съквартиранта ми каза, че затова ми е висок разхода на бензин, заради намаления въздушен поток, но ако не се намалял, няма да върви на газ. Така ли е? Отначало и аз си мислех, че моята гори и бензин докато върви на газ, но из града така ти се струва, защото и 2 км да минеш на бензин и стрелката мърда, виж на дълъг път как е, като караш само на газ.
  18. Абе и аз май имам подобен проблем, само че моето е 1.3 12v 92 г. инжекцион, но не ми харчи бензин докато карам на газ. Иначе на газ ми харчи около 7 на 100, в неделя ми стана 10 на 100, защото от Сливен се качих на Карандила , после Жеравна, Котел, Омуртаг(2-3 и много рядко 4та скорост) и до Варна. Та ми свърши газта и за има няма 60 км каране на бензин от 3/4 бензиномера почна да ми показва 1/4 и днес за 10 км видимо ми падна стрелката. Не тече от никъде. Проверих, е поне огледах. А и трудно пали сутрин :( от няколко дена. Модераторски контрол, постът е редактиран! Колега, моля пишете по-грамотно!
×
×
  • Създаване...