Премини към съдържание

kukumicin

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

За kukumicin

  • Рожден ден 05/27/1970

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Carisma 1.6 16v GLX

Посетили профила

746 посетили

kukumicin's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте колеги, възникна проблем и ще съм благодарен ако някой може да помогне. Колата е Каризма 1.6 GLX 90Hp 96-та година,бензиn. Проблемът е следния- При завъртане на волана до упор в едната или в другата посока двигателя губи обороти и гасне. Оказа се ,че се е прецакал един датчик който се намира точно до хидравличната помпа от към страната на тънката метална тръбичка с един извод за кабел. Някой може ли да каже как да го търся в магазините, че там нещо не намират такъв датчик. Благодаря предварително
  2. Здравейте колеги, от близо 2 години карам каризма 1.6 96г.До сега нямах никакви проблеми с колата ,но миналия месец отидох на работа ,изгасих двигателя /всичко си беше ОК/след работа опитах да я запаля ,но тцъ не запали.Доста време въртях/даже акумулатора падна съвсем/, но не запали/ нито на бензин нито на газ/.Тъй като нямаше кой да ме дръпне се обадих на един приятел.Като дойде подадохме ток от неговата кола и Каризмата взе че запалил от първия път. Отдъхнах си някак ,но уви, след 3-4км колата придърпа няколко пъти и изгасна.След това нито на стартер нито с дърпане не искаше да запали. Закарах я при един майстор който познавах и беше правил предната ми кола.Оказа се че ми е изгоряла бобината.Намерих цяло делко втора ръка,смениха бобината ,но от тогава чека постоянно ми свети,като е студен двигателя държи 1500 оборота които след като загрее спадат до 600-700,като карам ако съм под 2000 оборота като подам по-рязко газ колата за кратко като че ли отива да гасне и след малко се форсира.трябва да мина на по-ниска предавка да се вдигнат оборотите и тогава върви нормално.Разхода ми се вдигна от 8/100 газ на 14-15/100. Давайте моля ви някакви съвети или по-добре читав майстор във Варна , че да не се набълбукам при някой "разбирач". Благодаря предварително.
  3. kukumicin

    Въпросче

    Здравейте колеги, до сега не ми е правило впечетление ,но онзи ден при едно по-рязко отпускане на съединителя и подаване на повечко газ от място (трябваше по-бързичко да се изнеса на един ляв завой) вместо да завърти гуми колата започна да и подскача предницата на място и едвам едвам потегли. След 4-5 такива подскока като че ли нещо зацепи,гумите изсвириха и започна да ускорява както си трябва.Бая се припотих докато не тръгна,че се създаде ситуация на пътя.Особено силно се чувстваше вибрацията отпред в дясното колело.Не ми е кой знае какъв проблем , но ако нямакой може нека коментира. :icon_blush:
  4. kukumicin

    Нещо гнило в Холандия...

    Четох,четох и направо съм изумен. Извинявам се за израза, ама повечето от вас са потенциални убийци. АВS това, гумите онова, колата трето.... Единия карал с 150км през селото в снега - щото нямало хора, другия с 110 км и се кефил, че много се отказвали да го следват. Баси, нямам думи. В града при нормални / летни / условия има ограничение 50км. Вий зимата при лед и сняг, искате да карате пак толкова, че ако може и двойно. "-Ами как не, аз съм с еди какви си зимни гуми - направо са върха". Осъзнайте се бе, хора... Никой няма да ви се смей, ако карате с 20-30 км при лоши условия. Стига с това бързане и надпреварване - видиш ли ме колко съм добър шофьор и карам с 150 км. Просто нямам думи, ей богу.
  5. Струва ми се ,че колегата r1der някак си не подхожда правилно с това директно захранване от акумулатора.Да не се чуди после защо се запали колата . Според мен захранването е редно да си мине през реле или най-малкото предпазител. Дано аз да не съм разбрал правилно ,но по-внимателно с тоците;)
  6. kukumicin

    Маншон на полуоска

    Много благодаря за бързия отговор. :icon_thumbup:
  7. Здравейте колеги,вчера забелязах няколко капки масло под колата и като погледнах отдолу видях, че вътрешния маншон на полуоската е протекъл. Може ли някой да ми каже какво да търся и купувам освен маншона и ако някой е сменял за цена нещо да драсне ако си спомня???Карам Каризма 96г. 1.6
  8. kukumicin

    AГУ

    Не мога да разбера защо все още се обсъжда темата за газта след като я забраняват 2010г????? И на мен ми се иска ама има ли смисъл все още се питам .
  9. kukumicin

    Лампа за резервата

    Едва ли е от поплавъка,защото ако е от него би трябвало да не отчита горивото . При мен си го отчита адекватно. Вчера се загледах из ел. схемите ама нещо се изгубих. Трябва да ги разпечатам.Някъде трябва да се разделя сигнала защото до колкото се ориентирам лампата светва при определено съпротивление ,което се променя от положението на поплавъка.
  10. Здравейте колеги, този път доста се порових ,но не намерих нищо във форума за това искам да попитам : Последно време започна постоянно да ми свети лампата за резервата на горивото. До скоро светваше за малко и изгасваше ,но от скоро свети постоянно.Резервоара е почти пълен.Стрелката на горивото си отчита адекватно количеството гориво т.е. разхожда си се на ляво на дясно в зависимост от количеството гориво. Не съм много сигурен как работи тая лампа,но ми се струва че има някой разкачен куплунг . Ако някой е запознат моля за съвет къде да търся ,че тая лампа ще ми избоде очите. Предварително благодаря .
  11. kukumicin

    Хайде и аз в кюпа

    Данъчен калкулатор за изчисляване размера на данъка върху превозните средства за леки автомобили. мощност на автомобила 115 к.с. адрес на собственика (община) Бургас автомобилът е над 5г. до 14г. катализатор Да размер на данъка 209.28 лева -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Данъчен калкулатор за изчисляване размера на данъка върху превозните средства за леки автомобили. мощност на автомобила 90 к.с. адрес на собственика (община) Бургас автомобилът е над 5г. до 14г. катализатор Да размер на данъка 40.21 лева ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- егати разликата,добре че взех 90к.с. :worthy: :bowi: :fool: :icon_n_giljotiini:
  12. kukumicin

    Хайде и аз в кюпа

    Малко старничен въпрос ... ще споделите ли какъв данък плащате за този двигател? В данъчното малко ме стресираха като до края на годината (за 7 месеца ) ми зеха 122 лв и казаха че за цялата година можел да надхвърли 200 лв .А аз като си го смятах целия трябва да е към 140 лв Честито и от мен и да си я караш безаварийно. Мойта 1.6 96г Май месец като я регистрирах в данъчното в Бургас ,ми взеха до края на годината 25.40 лв с 5 %-то намаление. :icon_dance:
  13. Здравейте и от мен , ако всичко е на ред ще се включа и аз с буля. Ние сме палаткажии , надявам се да има място в гората и за такива като нас .. Емиле като наближи времето ще се разберем за пътуването;)
  14. Здравейте колеги отново, значи вчера си монтирах СD / като я купих нямаше никаква музика а само изрязани кабели/ мисля,че всичко свързах както трябва и какво се получи: пускам СД-то , тръгва да свири и като го усиля малко почва да се рестартира / да кажа че колата е изгасена и ключа е в 1-во положение преди контакт/. Естествено се шашкам какво става . Закачам прибора на основното захранване и гледам че напрежението играе от 13 V до 8-9 V когато се стартира СД-то. Паля колата и всичко си тръгва нормално , но като почна да усилвам започва да се товари двигателя все едно съм включил дългите. СД-то го меря че дърпа до 5-6 А на мах . Та си мисля че акумулаторът ми е заминал и не държи на ток и искам да попитам /понеже не можах да намеря / колко амперчаса трябва да е ? Моят е напръскан с черен спрей и нищо не се чете/ Каризма 1.6 GLX/ Предварително благодаря
  15. kukumicin

    Oще един новак

    Благодаря ви колеги че ме успокоихте. Наистина не съм карал много коли ама ми се видя странно че дори без ключ стрелката стои плътно в дясно. Ще я покарам малко така на бензин и ще помисля евентуално за газчица , че при тез пари за бензин човек може да :icon_rock: . Всичко хубаво ви желая и още веднъж благодаря :icon_clap:
×
×
  • Създаване...