Премини към съдържание

Мирослав

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Мирослав е написал

  1. Колегата ти с Акорда, ако му загрява на 5-тата минута - първо го питай дали е пробвал това нещо на 30 юли следобяд или на 1 януари в 4 сутринта например. При мен например парното идва още преди да е мръднала стрелката от минус безкрайност. А след около 10 мин. на това време вече е почти на средата. :icon_thumbup: Да не говорим, че парното е направо скандално силно и не се издържа на макс. по-продължително време. :icon_rock:
  2. Мирослав

    Въпрос ?

    Колеги, за сетен път се убеждавам, че Колтчетата, колкото и здрави коли да са имат абсолютно идентични проблеми. Чак не ми се вярва направо. Като чета нечий пост с питане за дадено нещо - направо все едно ми взима думите от устата. :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh:
  3. Колеги, вкарахте ме в размисли и страсти. Казвали са ми, че съм душманин, ама сега вече наистина се замислих. :icon_blush: Извинявам се за спаменето по темата, ама наиснита се почувствах зле. :icon_crying:
  4. Здравей и от мен колега. Значи аз би трябвало да съм много доволен шофьор на Колт.На летище Дупница в посока от Самоков за Дупница - 195 км.ч с още един пасажер за свидетел. :icon_thumbup:
  5. Ясно колега, благодаря ти за отговора. Това окончателно промени решението ми за подобна резачка. В смисъл, че така или иначе имам малка кола - Колт и варианта за такова нещо бе примамлив. Отказват ме обаче множеството неща, които следва да се преправят, а и като знам цените на частите за марката, то това се оказва почти обречена мисия. В смисъл, че цената на една Корса А да речем в комплект с цената на едно 2,0 16 на Опел би довело до един доста удачен вариант за малък самолет, като отчитам смешните цени при Опела и скъпите такива при Мицубиши. Струваше си поне да се види как стоят нещата. А честно казано варианта як мотор - леко купе е най-евтиния вариант за вървежен градски болид. Радвам се поне, че наистина има достатъчно ентусиазирани хора в БГ като Dj Tymbi, които са направили такава кола! :icon_thumbup: :icon_clap:
  6. Ами да ти кажа аз нали го споменах по-горе /MIVEC/ - да ти кажа честно май-цял Еклипс ще намеря по-евтино от тоя мотор. Да не говорим, че е акцизен :icon_crying: А относно вариантите дадени по-горе от колегите за шестак от FTO - гледам в Англия такава кола струва 3000 паунда. Пък и като го видях ми се стори супер екзотичен модел, който не съм засичал в милата ни татковина. Което ме навява на мисълта, че и двигател от такъв модел ще е "майка си и баща си". А вече засичам порядъчно изгнили Еклипси в наше село и цената на един цял ще е повече от приемлива. Затова и основната ми идея се върти около този модел. Но като позаслушвам май ще е тегоба работа :icon_blush:
  7. Колеги, не намерих отговор на този въпрос при търсенето ми из форума. Дано Вие имате повече инфо. Та интереса ми е следния: Има ли в България Митсубиши Колт с монтиран двигател да речем от Еклипс 2,0 16 150 коня. Веднъж вече правих подобно упражнение при друга марка автомобил и зная горе-долу какво да очаквам от такъв проект. Но понеже марката сега ми е по-непозната и не съм разглеждал подробно Еклипс /модела с отварящите фарове/, то ми е интересно. След като двг МИВЕК е толкова рядък и неоткриваем и съответно е 1,6, а от него са изстискани толкова коне, не е ли по-добре да се сложи 2,0 и с малко доработки от него да се извлече същата, та дори и по-голяма мощност. Да не говорим за разликата в килограмите при двата автомобила, което е само един огромен плюс. И за да не бъда разбран погрешно - акцентирам върху кола за драг, от която се изисква тяга, а не ежедневно каране. Предполагам, че за подобна трансплантация е необходимо да се сменят следните неща - 1. ДВГ, 2.скорости, 3. полуоски, 4. макферсони комплект, 5. електроника от ЕКУ до мотора, 6. бензинова помпа. Интересува ме и дали самия ДВГ лежи на същите тампони. Моля, ако някой го е правил да ми отговори и да ми даде поне насока. Предварително благодаря. :help: :good:
  8. Бате, аз неколкократно съм махал въздухара на Мици. Няма проблем при работата на мотора. Даже вади звук като 3000GT. Имам бегъл усет, че се пълни повече във високите, но може и ефекта да е по-скоро психологически. Провери си наистина дебитомера или въздуховодите след него. :rolleyes:
  9. Мирослав

    Колт -burnaut

    И аз членувам в други форуми - нещата навсякъде се приемат различно. И за да не бъдем обвинени, че юзърите в този форум сме старци, то те подкрепям напълно. Всеки си има глава на раменете и решава как да си кара колата. Пък и си мисля, че такива изпълнения ще покажат що за автомобил караш - здрава кола или боклук. А и ремонтите са си за твоя сметка - никой от нас не ти ги плаща. Та така - щом си те кефи, къде е проблема????
  10. Мирослав

    Чип за колт

    http://www.mitsubishibg.com/forum/index.ph...mp;hl=%F7%E8%EF :icon_crying:
  11. Аз да Ви кажа хорица много се зарибих по Колта, въпреки, че ми е втора кола и го ползвам за работа. Приех го с всичките му недостатъци и положителни черти. Мнението ми е, че за 1,3 си върви много прилично. Естествено постоянно ровя за тоя култов мотор MIVEC, ама това си е направо мисията невъзможна. Яде си ме отвътре направо. Ще го изчакам да поостарее и тогава мятам нещо от типа на Еклипсово 2,0 16 и ще падне веселба. Но сега колата си е в уникално състояние и не мисля да я омаскарявам. :icon_clap: П.П.Най-лошото е колеги, че в Кюстендил има само 5 Колта като моя. Следя ги от доста време, ама няма с кой да си направиш приказката... :icon_crying:
  12. Да, да. Доста тъжна темичка е туй. Но напълно отговаря на действителността. А оттук си вадя много изводи за интелектуалните способности на хората, въпреки че не винаги е така. Твърдо съм "За" правилното писане. Нека поне желанието ни за общуване да бъде причина да се научим макар и късно да пишем правилно. :icon_blush:
  13. Благодаря. Ще се опитам да ги сменя. Но това за пръстенчето буди странно подозрение у мен. Защо ще го правят стъклено тогава, ако не леко да разсейва светлина като на запалката например. Май и него ще разглобя. :icon_doh: :icon_rock:
  14. Другари в този ред на мисли за дърпане, чупене и манипулации по таблото, искам да попитам някой от Вас има ли идея как се сменява лампичката на копчето за подгряване на задното стъкло и на задния фар за мъгла??? Ще Ви бъда благодарен, щото не мога да ги извадя и не искам да ги счупя, а пък не светят и това ме дразни много. Също искам да попитам, на контактния ключ има една стъклена лайсничка, нещо като пръстен. Това нещо свети ли, или не свети? Предварително благодаря.
  15. Мдамм. Проверено - 12 клапана. А за свалянето на капака на клапаните - никога вече без наистина да има нужда. Това упражнение ми беше писнало да го правя на стария "Опелов"мотор 1,6 - със всяка смяна на маслото и смяна на гарнитура. да се надяваме, че това автомобилче не е чешма като Опела. И понеже виждам темата за изчерпана, благодаря за инфото и моля модератор да я заключи. :icon_clap:
  16. Аууу колега. Колата е истинска красавица. Не мисли дълго, щото някой като мене серсемин ще я отнесе. За тея спойлерчета убивам с голи ръчички. :icon_box:
  17. На бензин на мен също Колтчето ми е икономично - около 5,5 със 110км.ч, но откакто сложих газ, въпреки, че всичко е ново и пали без проблем на газ, не киха, но разхода ми е умопомрачаващо по-голям. Уточнявам, че не е газов инжекцион. Под 8 на сто не мога да я сваля извънградско. С включен климатик и 4 пасажера разхода ми стига до 10/100. Но иначе удоволствието от управлението на тази кола ме впечатлява постоянно. :icon_thumbup:
  18. E просто няма по-злобна предница на седан от тази на този модел Мицубиши. Винаги като видя такова настръхвам. :icon_thumbup:
  19. Няма надпис на капака на клапаните. Пише само "Мицубиши". Явно наистина е 12V. Но това може и да е за добро. Предполагам по-опростен мотор и по-евтини консумативи. :icon_clap: Все пак довечера ще проверя рамата, за да сме си наясно на 100%. Но щом е 75 коня значи не е 16-ка. :icon_blush:
  20. Колеги извинявам се ако въпроса ми е тъп или не е за точното място, но карам Мицуиши Колт 1998г. 1,3 пъл.инж. и мотора му е 4G13. Когато го закупих ми казаха, че е 16 клапаново, но нещо се съмнявам, тъй като свещите му са отпред , а не отгоре в средата на главата. Не мога да видя и с колко вала е. Та мисълта ми е дали е 16 клапана или 12 и с колко вала е? Предварително благодаря. П.П Оказа се и , че има 2 ламбда сонди, което също ме озадачи???
  21. Мдааамм колеги. В духа на тоя разговор и аз тръгнах с 8000 лева за Голф 4 и накрая се прибрах у дома с Колт 98-ма и с 4000 лева в джоба :icon_rock: И въпреки, че никой не го хареса вкъщи и всички го нарекоха "Мици Бушмена", като се повозиха в него останаха очаровани. И така до ден днешен. А на колегата за емблемата мога да кажа, че и моята я нямаше. Имаше само черна формичка на емблема. С тънка четчица и малко подходящо червена боя го направих невероятно. :mitsu-smiley:
  22. Мерси колега. Явно ще трябва сам да се справя с проблема. Прав си, че майсторите не им се занимава. Просто се надявах някой да е отстранявал подобен проблем и да ме улесни. Че от япончета не отбирам много. :icon_blush:
  23. :icon_blush: Явно никой няма идея по въпроса. Лошото е, че и майсторите нямат! :icon_crying:
  24. :icon_doh: Е не съм! Ама има ли логика се чудя и на себе си. Все си мисля, че ако няма компресия ще поприпушва и няма да върви. А колата си върви и грам не пуши. Ауспуха е пълен само с бистра вода и нищо друго. Не духа изобщо през капачката. Качихме я на пълна диагностика и резултата беше - ВСИЧКО РАБОТИ ПЕРФЕКТНО. Просто няма никакви отклонения. Странно впечатление ми направи само, че перката на охлаждането се включи на 99 градуса и се изключи на 95 градуса по данни от лаптопа. :icon_box:
  25. Здравейте и от мен. За първи път се качвам на японска кола. И тя е Митсубиши Колт 1,3 98-ма година , като на колегата пуснал темата. Принципно съм върл фен на Опел и не искам да обиждам никого. Просто много харесах тази кола и я купих , защото е на реални 73000км. Докара ми я мой приятел и е още с японските гуми - Йокохама - заводските /имат индекс 98-ма година и са износени до безобразие. Резервната е същата и е чисто нова/. По колата не мога просто да намеря забележка. В невероятно състояние е и й се радвам като на малко дете. Обаче радостта ми свърши бързо. Проблема ми е същият като по темата. След каране около 300км. реших да погледна какво е състоянието на масклото. Веднага усетих миризмата на бензин. Беше започнало да става мътно - бежово на цвят. Веднага прочистихме инжекторите на ултразвук за всеки случай и смених маслото. След 500 км. стана същата история. Нивото му започна да се качва и да мирише много на бензин. Разхода ми се струва повече от приемлив при положение, че имам Вектра 150 коня :plane: . Не мога да си позволя обаче да съсипвам кола в такова състояние. Чудя се и се мая, какво да я правя. Работи като часовник иначе и пали топла и студена от четвърт оборот. Не тресе, не прекъсва, двигателя просто не се чува. Няма дим през ауспуха. Имам чувството , че не гори бензин направо. Този проблем обаче ме побърква. Дайте някаква идея на мен и на колегата какво да правим, щото вече съм се видял в чудо. Предварително благодаря! :drinks:
×
×
  • Създаване...