Премини към съдържание

ristofor

Потребители
  • От него общо

    5
  • Регистрация

  • Беше тук

За ristofor

  • Рожден ден 11/08/1984

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    4007

Посетили профила

51 посетили

ristofor's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Начален Разговор
  • Добра реакция Rare
  • Първа Публикация
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте, нов съм във форума и естествено с проблем. При запитваме във форума ме насочиха към Вас  :).

    Имам пежо 4007 2,2 156 коня автоматик от 5 години. Маховика се чува при изгасяне почти откакто съм купил колата но при работа не. Маслото на скоростите го смених като купих колата и след 90 000 км (както е по предписание от пежо) отново го смених но след като бях изминал около 15 000 км започна да изписва от време на време Transmission service required ( както е на картинката). Светва за няколко секунди или минути и след това изчезва. Като може да не светна и по една седмица или да светне 10 пъти за ден, Няма грешки, поне така ми казаха като ходих до пежо там ми казаха че така се получавало когато си тръгнел датчик на изходящия вал който не се сменял, а се купувала нова кутия. Случвало се е да се замисли при превключване от 3 на 4 или да придърпа и другото също много рядко като включа на задна и подам газ да се форсира все едно не е включила, след секунда вкючва и тръгва. Не се сещам за други симптоми в момента.

    При консултация с други майстори имаше съмнение за проблем идващ от некачествено масло, маховика, съединителя и т.н. ама да сменяме едно по едно на принципа проба-грешка, което не ми хареса като цифра и време за ремонти. 

    Евентуално как може да си запиша час за диагностика при Вас и да опитаме да дотигнем до някаква диагноза? 

     

    DEE29DC4-2D2D-43A7-BCFD-48904700AD54.jpeg.3567f6021176fe422556c20796a09421.jpeg

    1. DJ Tymbi

      DJ Tymbi

      Елате да направим качествена диагностика ...утре или след 6-ти....

       

    2. ristofor

      ristofor

      След 6-ти няма проблем да дойда, само да ми кажете къде трябва да дойда или ако може телефон и ще звъна в понеделник да се разберем кога ще е удобно да дойда.

    3. DJ Tymbi

      DJ Tymbi

      0877 899 725 Пламен

  2. Благодаря, ще му пиша да се разберем за диагностика. Досега където и да съм питал, никой не се ангажира, освен в Пежо където ми казаха, че се сменя кутията, а в митсубиши ми казаха, че не ремонтират Пежо.
  3. Малко съм объркал съобщението не е Transmission service request, а Transmision service required. Както е на картинката.
  4. Това е ноа информация, Благодаря! Но при проблем със сединителя или маховика може ли да изписва Transmission service request. Защото ако се насоча само към смяна на съединетл и маховик ще е по-добрия вариант
  5. Така четох, но пък където съм питал ми казаха, че се сменя само маховик. А като търся съединител ми излизат само за ръчни кутии но не и автоматични.
  6. Здравейте. да използвам темата и да попитам и аз :). Собственик съм на пежо 4007(но реших да попитам и в този форум, защото има повече информация отколкото във форума на пежо) 2,2 156 коня автоматик от 5 години. Маховика се чува при изгасяне почти откакто съм купил колата но всички ми казват чакай не бързаи скъп е ремонта. Но се появиха нови въпроси през последната година. Маслото на скоростите го смених като купих колата и след 90 000 км (както е по предписание от пежо). Но след като бях изминал около 15 000 км започна да изписва отвреме на време Transmission service request. Светва за няколко секунди или минути и след това изчезва. Няма грешки, ходих до пежо там ми казаха че може да си е тръгнала скоростната която струвала много пари но нищо повече- нямало какво да направят освен нова кутия. Случвало се е 1-2 пъти да се замисли при превключване от 3 на 4 или да придърпа. Не се сещам за други симптоми в момента . Та въпроса ми е някой който се е сблъсквал с подобен проблем, да даде съвет, маслото ли да сменям пак, маховика може ли да прави проблем като се е разтракал и съответно да дава някакво отклонение или има ли съединител тази кола или не - казаха ми че нямала, а била някаква хидравлика която не се правела ( не знам така ли е), скоростна кутия ли да търся - а и втора ръка кутия не знам на какво ще попадна? Не ми се иска да сменям на проба грешка едно по едно. Благодаря!
×
×
  • Създаване...