Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

nickybass

Потребители
  • От него общо

    14
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което nickybass е написал

  1. Виждал съм подобно нещо при мен и при Colt-а на Tamburo , но в тръбата свързваща въздушния филтър и смук.колектор и е просто едно изключително неприятно на вид и пипане вещество ... гъсто ,черно ,лепкаво Дали това е признак за подобен проблем ,взимам предвид факта ,че при мен се оказаха сегменти( е..и основен ремонт на двигателя де :icon_blush: )
  2. Ако може и аз бих дошъл ....за мен ще е удоволствие да си побъбря с :mitsu-smiley: фенове и притежатели !!!
  3. Според мен има вероятност, макар и малка да има лоши връзки отзад на самото табло...някоя основна пътечка Казвам го защото автомобила е 92 година и сигурно е нормално да се окислят някой връзки за толкова години Ако не излезе друго може би ще се наложи да се поразглоби таблото с уредите и да се чопли там Успех !!! И Весели празници !!!
  4. Май няма ентусиасти тука във Варна !
  5. nickybass

    За форума

    Едно предложение, нали може! Тъй като в повечето теми се пише доста, ми се струва че няма да е излишно ако има едно линкче: " Клуб Мицубиши България - Форум > Mitsubishi Fan Club Bulgaria > За Mitsubishi "( както в тази тема) и в края на всяка страница , вместо да връткаме със скрола или да цъкаме "Back" на браузъра или пък някакво бутонче "Начало на страницата" например което да е на края на страницата.....
  6. Здравейте, знае ли някой къде могат да ми шлайфат глава, блок, легла на клапани във Варна. По конкретно за блок е зора :icon_rock:
  7. nickybass

    За форума

    Здравейте всички , искам да попитам защо не мога да си редактирам мнението, не мога да върна мнение(веднага след като съм го публикувал) Да не би да ми трябват някакви настройки или нещо пропускам в цялата работа Пример: Търся нещо и се обръщам към колегите от форума като пиша за него ... След 5 минути обаче се оказва че съм бил кйорав и го намирам, и съответно публикувания въпрос е излишен вече ,но аз не мога да го махна! Може би и с този пост ще се получи така... :icon_blush:
  8. nickybass

    Двигател

    Колеги, няма ли кой да помогне :blink:... поне кажете от къде да си търся части. Мисля да си търся в София дайте некви по актуални координати(телефони, мейли),че тези от рубриката или май ги няма....Писах на 3 - 4 магазина, никой не отговори :icon_confused: Благодарности предварително !!! Без да искам изпратих два пъти това мнение.Моля за извинение,но не знам как да изтрия мнението !?! :argue: Иначе частите който търся са: -бутала -сегменти -биели -биелни и основни лагери -тампони носещи за двигателя и скоростната кутия -палец -кабели за свещи -гарнитури (май комплект): за глава за смукателен колектор за водна помпа за маслена помпа семеринга на коляновия вал от към маховика
  9. nickybass

    Двигател

    Може би имаш предвид района до Сточна гара , магазин който има табела с вертикален син надпис HYUNDAI , а по-нагоре по уличката е този магазин "NIPPARTS"... ако става въпрос за тези магазини цените, които бях посочил са от магазина на HYUNDAI. Иначе от NIPPARTS бях купил "оригинални" кабели за свещи за митсубиши, които ставаха на ескупето, сложих ги и след две седмици невероятните кабели светеха като неонови тръби :argue: Ще пробвам на още няколко места из Варна но ми се струва че няма да намеря нормални цени или качество :icon_crying: Ако имате някакви предложения за магазини в София, моля дайте малко телефони да разузная :icon_bye:
  10. nickybass

    Двигател

    Амиии :icon_blush: мисля да се пробваме аз и баща ми, незнам още как ще се развият нещата с частите тук във Варна. Питах в един магазин и ми дават цена за сегменти 100лв :icon_doh: при положение, че в разни сайтове ги гледам по около 25$, и също много се притеснявам за цената на гарнитурата - 25лв :icon_n_ermm: в този сайт е около 25 $... сигурно пак няма да издържи 10000 км като тази За цилиндъра, на мен ми изглежда, че това парченце което се е отчупило се е размазало по стената на цилиндъра, по точно в последните 20-30мм до горната мъртва точка на буталото. А и нали все пак е от алуминий или нещо такова надявам се да не се наложи да се правят чак такива манипулации Виж това за коляновия вал наистина ме притесни, не се бях сетил за този момент до сега... А относно 4G63-то наистина това е нещо, за което наистина нямам точна информация и дали ще се пробвам да го направя, зависи единствено от финансовото ми състояние през идната година :greedy: :weights: ... Виждал съм няколко такива купета с този двигател, за едно се сещам че го видях в щатския форум на Hyundai, даже беше направено 4x4 :bang: ... но никаде не се споменава какви са подробностите около такава трансплантация . Дори има един пич от София от Българския форум на Hyundai ,който е с най-старата версия на Scoupe - с карбуратор и той се е надъхал да прави такава трансплантация, даже си беше намерил и двигателя с турбо и скоростна кутия... Луд умора нема!!! Може би ще трябва да направя някакви снимки ... P.S. Изключително много се радвам, че има места като този форум , където мога да обсъждам тези неща свободно и подробно!!! :icon_clap:
  11. nickybass

    Двигател

    Значи Господа , ситуацията е следната : Гарнитурата на главата е изтървала между 1ви и 2ри цилиндър оттам е било усещането за загуба на мощност може би преди две, три седмици....след което е влязъл антифриз в 1ви цилиндър и се е получил "хидравличен удар" :argue: при което се е отчупило парченце от периферията на буталото и тъй като е от алуминий , се е размазало по стената на цилиндъра :? и още кой знае кви мизерии са станали... :( Чудя се с какво ще е най-удачно да се махне тоя алуминий от стената на цилиндъра :shock: До момента само това знам , тъй като в събота и неделя свалихме главата и двигателя... по-навътре не съм навлизал щото нямах време... Та според мен частите които ще ми трябват за сега са: бутало с мотовилка сегменти гарнитура за глава Мисля си и друго .... ако цената на ремонта почне да надхвърля 400, 500 лв май ще взема да се спра на един 4G63 DOHC :rulez: и да има за кво да ги давам тиа кинти :icon_rock: P.S. Мисля, че не съм успял да изпека нещата щото няма никаква промяна в цвета на блока или главата ! :icon_blush:
  12. Господа, аз мисля че имам какво да допълня :icon_n_oops: тъй като съм с двигател на :mitsu-smiley: . Относно състоянието на инжекторите, те самите се захранват с бензин от един малък "колектор" ( не се сещам как се казваше точно) нали така....Та в този колектор от едната страна постъпва горивото, а от другата има една джаджа дето е компенсатор на налягането и при положение, че спрем бензиновата помпа за да превключим на газ, в този "колектор" се поддържа налягане достатъчно за да излезе поне около 200 мл гориво през инжекторите ;) Така, че при мен това не е решение, а и не би трябвало да се прави предполагам. Човека който е монтирал моята инсталация е рещил да се прекъсва подаването на ток към инжекторите и по точно към ECU-то което управлява тока към тях( не съм сигурен че е така, защото се прекъсват две жици )... Найстина мисля че е много ценна тази тема , но аз лично много бих искал да разбера как тези емулатори "лъжат" компютрите че нищо не е станало апък двигателя всъщност си работи на газ... :unsure: Не претендирам че е вярно това което съм писал но всичкото е резултат от личен опит и догатки, та ако знаете нещо по конкретно мисля че ще бъде хубаво да го знаем всички :victory: :bowi:
  13. nickybass

    Двигател

    Сега в събота ще се пробвам да го опна , че много студ в гаража :xmas: тогав ще разбера какво се е прецакало .За сега се надявам на гарнитура на главата ама и някакъф клапан се мъчеше да излиза от някъде си спомням :vsurprise: PS Браво бе господа за 40 минути 10 човека са гледнали темата ...Евала ви правя
  14. Здравейте всички Митсубиши-фенове! Нов съфорумец съм и имам малко въпроси :icon_bye: Така, карам(х) Hyundai Scoupe'92 MK1 G4DJ (който е еквивалент на 4G15 Митсу) 8 клапана , и миналата седмица го попрезорих :plane: :icon_crying: иии.... работата е сериозна. Та въпросите : Има ли някой представа дали имат някакви разлики двата двигателя( захвати , окабеляване ,ск.кутия...) Има ли тук от форума с Colt или Lancer от 88 до 92г с този двигател( 4G15, 1.5, инж., 8кл ) Много бих искал да видя въпросният 4G15 за да разбера има ли надежда транспантацията да стане нежно и леко Иначе като следващ енти вариант и мноого по скъп,разбира се съм решил да си купя 4G63 :D и да стане работата Злоба и Масло Много благодаря предварително! Надявам се да има някой някъде който да може да помогне P.S Решил съм да не се занимавам с ремонт на стария по принцип , защото както много хора и аз си изпатих от разни "майстори"-пълни балъци дето сигурно знам повече от тях (а аз нямам опит там) ...Та резултата е изкривен колянов вал, подбита щайба на пистовия ремък на К.В. клапани, които звучат като на дизел и още какво ли не Във Варна съм ако се намери някой с горе изброените двигатели можем да се свържем и да се видим в ICQ съм всеки делник от 9 до 18-19 или тел.0887 194 677 Николай М/у другото много ми хареса форума , виждам че повечко хора взимат участие и има много ценни теми. А темата Купува/Продава?Заменя направо ме разби... хора откъде имате толкова чаркалаци бре.... Браво!!!
×
×
  • Създаване...