Премини към съдържание

GSEternal

Потребител
  • От него общо

    39
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което GSEternal е написал

  1. Ъъъ, много горещо беше бре. Беше готино, но направо мор. Следващия път за барбекю ще отидем на истинска гора! :D
  2. Та нищо не казахте за плаж + пикник! Искате ли, не искате ли?
  3. Примерно! :mitsu-smiley:
  4. GSEternal

    Прав носач

    Аз пък подкрепям Емо, че моя носач сменяхме :D Откачи го и виж болта, а кривите, сигурно и те са заминали, моите поне са на път и за тях ще трябва да помисля. Правия носач, сложихме точно такъв, KAVO 117 лв ми струваше, не мога да ти дам отзив защото скоро го сменихме. А колкото до лопането, провери си също и вътрешните накрайници на рейката, моя единия беше заминал та лопаше ли лопаше. Успех! :mitsu-smiley:
  5. Здравей колега, Ако се загледаш в първия линк който си пратил, а и на самите колони пише 14 см, в инчове това са 5.51, нестандартни са, но с повече упоритост можеш да намериш нещо подходящо. До колко е вярна информацията в обявата, не мога да кажа. Най-добре, свали единия говорител и го наложи на нов, за да провериш размера и отворите дали съвпадат. Успех! :icon_rock:
  6. Не искате ли да комбинираме с плаж? Паша Дере (Ракитника) да речем? :mitsu-smiley:
  7. Еех, приятно изкарване ако се съберете. Аз съм на работа :(
  8. Аз съм навит, но мога вечер след 8. Който му се идва да каже. Може на Red Rock да я направим.
  9. GSEternal

    Обслужване

    Нещо не успях да хвана. :| В крайна сметка какво масло да сложа? До сега е карана с Castrol, по думите на предишния собственик, а за последната смяна съм сигурен че е било такова, защото е правена при приятел. Вискозитета не го помня но ще проверя утре лепенката. Иначе за ангренажа, ролките и балансиращия ремък, да гледам ли за някоя определена марка? Знам че ще е най-добре ако сложа OEM-ски но ми се струва че няма да се побера в бюджета. Силно се надявам водната помпа да е ок, че работата ще стане дебела иначе.
  10. Ее в крайна сметка, май няма да мога да дойда. Отвори ми се работа и ще съм извън града. :( Ще се опитам да се върна на време, но нали знаете: А дано, ама ... Може би следващия път(дано да е скоро) :D
  11. GSEternal

    Обслужване

    Е добри хора, разбрахме че LowSaps на дизела няма да слагаме. Я кажете сега, предстои ми обслужване, какви ролки, ремъци и масла препоръчвате за моята машина. Galant '97, GLS TD, 268 k km. Благодаря предварително!
  12. Ее защо бе, ще отидеш. Пиеш само половин бира и по-близичко ще я опънеш. :D
  13. Еее, от толкова следене на темата, пак изтървах срещата, пфу!
  14. V1per, хич не се замисляй, карай колата на диагностика и след това на преглед, ходова част. Може да дадеш едни 30-40 лв но поне ще разбереш какво точно трябва да се прави. Мога да ти дам телефон на един човек от Варна за диагностика. Колегите са споменали доста майстори, но никой не хваща дизела. Този човек от както се е пенсионирал не се занимава с дизели, но може да я закачи и да ти разясни грешките, които е записал компютъра.
  15. GSEternal

    Въпрос за съединител

    Мисля че колегата беше писал за сайта, който аз бях постнал. Andy, благодаря за линка, всички части си излизат. Поздрави!
  16. GSEternal

    Въпрос за съединител

    По-скоро проверявах информация за колата, преди да я купя, ето тук и ми изкарва че Галанта е 2.5 бензин, или са объркали при поставянето на VIN-а на колата при производството, или не разчита данните правилно. Можете да проверите: Колата е Галант '97 GLS TD JMBSNEA6AVZ000671
  17. GSEternal

    Въпрос за съединител

    Здравейте колеги, можете ли да ми дадете сайт през който да проверявам частите по VIN-a, че всичките, които съм пробвал до сега са или нетаботещи, или изкарват грешна информация или не приемат VIN номера. Извинявам се, че се отклонявам от темата, но изчетох темите за проверка по VIN и нищо не става. Благодаря и поздрави.
  18. Здравейте колеги, ето го и Галанта: http://gseternal.snimka.bg/automobiles/galant-gls-td.827344 Отворил съм нова тема с въпроси ето тук. Ако модераторите желаят, могат да затворят тази тема. Благодаря.
  19. GSEternal

    Най-сетне...

    Здравейте колеги, ето и малко снимки. Не се сърдете ако ме поздравявате а аз не, трябва да си оправя клаксона че е изключен. http://gseternal.snimka.bg/automobiles/galant-gls-td.827344
  20. GSEternal

    Най-сетне...

    Е за извън града говорим все пак, не е бързо, да не кажа че а бавно. :D Още като чух стърженето спрях да погледна, нямаше следи никъде. Когато пристигна пак огледах и двете гуми и корите, но нищо. Днес установих обаче, че единият лагер 'вие', по-рано не се бях заслушал, но си се чува когато се движа с по-висока скорост. 'Стърженето' наподобява звука, когато се движиш по новата релефна/набраздена маркировка, но се чува по-глухо.
  21. GSEternal

    Най-сетне...

    Маслото е в средата, моя грешка. За всеки случай ще взема литър, че да не стане мазало. Някой да каже нещо за това стържене? Утре се надявам да мога да кача снимки вече.
  22. GSEternal

    Най-сетне...

    Като се замисля, сигурно е лагер, но нека някой, който разбира повече да каже. Пропуснах да спомена че завъртях задните джанти от пред( не аз де, гумаджията) и едната джанта беше леко окривена. Човека ми я изправи и балансира ( това е предната, от шофьорската страна) .
  23. GSEternal

    Най-сетне...

    Здравейте колеги, най-сетне се сдобих с желаната кола, Галант TD, вярно '97-ма но пък доста запазен. Вече изразих благодарности в друга моя тема в този раздел, така че преминавам директно на впечатленията и въпросите. Преди да тръгна сложих 2 запазени летни гуми, 195/60/R15, от пред и оставих 2-те зимни 195/65/R15, отзад. Днес изминах 160 км извън града и мога да кажа че съм много доволен. Возията е страхотна, набира доста добре, свикнах много бързо със синхронизатора на 2-ра (така че там нямам проблем), и климатроника работи перфектно. Засякох разхода, 5/100, АМА МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН. Ноо като всяка 15+ годишна кола, изникнаха въпросчета. Продавача беше искрен с това което ми обясни за колата, но въпреки бележката, за смененото масло, мисля че ще е добре да го сменя отново. След покупката обаче, семейният бюджет се сви доста и в момента нямам възможност да направя пълно обслужване. Та въпроса ми е следния, в момента маслото е на минимума на щеката, а според бележката остават още 4000 км до смяната, мога ли да долея масло и да карам така, поне докато успея да заделя пари за обслужване? Другият ми въпрос изникна докато пътувах, при скорост над 70 км/ч при ляв завой чувам и усещам стържене от лявата страна на предницата. Можете ли да ми кажете, каква може да е причината? Чува се сякаш гумата се търка в кората, проверявах, но не е от там . Благодаря.
  24. До сега съм имал Ауди 90 купе 1,8/ 115hp и до момента карам Chrysler Voyager SE 2.5/ 115hp бензин/газ. На кратко, Аудито беше много добро, но в последно време започна да гори като ламя, а и решиха да ме изненадат с обикновенна АГУ на кола с механична инжекция и стана мазало. Крайслера е много комфортен, широк, има много добра возия, но е доста висок, муден, нестабилен ии няма климатик :D . Да си кажа честно, няма нещо което Галанта да го няма и да го има в другите автомобили. Визията, возията, пъргавината (въпреки че е дизел)иии климатроника :D ми допадат много. Имам забележка към скоростите, специално на колата която аз купих, но не е нещо непоправимо или фатално. Колкото до миенето, в момента нямам забележка вътре, но е стояла доста време на едно място и няма да е зле да мине през струята.
×
×
  • Създаване...