Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Hellson

Потребител
  • От него общо

    38
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Hellson е написал

  1. Да аз видях от къде се регулират , но само като опрях шестограма в тези болчета и замалко да се счупят, реших да не ги пипам. Може и на Osram да си взема от тези , за които говориш. Това е най-лесното. Трябва да намеря къде да ги оправят, честно предпочитам аз да не пипам. Ако пък тръгна да търся от къде да купя нов баласт, пък и нова крушка..... пък и после да търся пак някой да ги регулира...ми се вижда....мисия невъзможна Пробвал съм ги и извън града къси , дълги.....разлика.... няма
  2. Май ще трябва да си направя труда тия дни и да отида да проверя.... В крайна сметка и Балкан стар да е....ще стисна зъби и ще дам парите.
  3. Причините са две... Основната причина е ,че единият баласт кара крушката да премигва при запалване на фаровете и след известно време тя изгаря, вече две ми изгоряха, а човека , който ми ги слага уж "добър познат" сега ми се крие и не иска да ми смени баласта, защото уж той е в гаранция и за него не трябва да плащам. Втората причина, е че между дълги и къси с този биксенон не виждам разлика. Исках да ми регулират ксенона, но като отидох в сервиза на СБА ме отрязаха, казаха че такова нещо не се регулира. Аз не целя особен ефект , просто да са малко по-силни от нормалните, точно каквито DELL е посочил - Филипс Blue Vision Ultra. Като ми слагаха ксенона, рязаха някви жици , после свързваха и в последствие разбрах,че трябва да си купя някаква малка пластмасова част от някой магазин за да мога да свържа жиците и да си сложа крушката. Незнам и не разбирам,но ще питам, та за това питам къде мога да си оправя проблемите.
  4. Здравейте колеги, Преди време имах неблагоразумието да си сложа биксенон на Каразмичката(99г) ми. Може те ли да ми препоръчате място или човек от София където могат да разкарат този ксенон и да ми сложат отново нормални крушки. Предпочитам да имам по-силни от стандартните крушки. Мисля, че Филипс предлагаха такива. ПП: задавам този въпрос, тъй като аз не разбирам от коли, само карам,а пък и ми казаха, че не е просто да махна ксенона и да сложа старите крушки.
  5. В крайна сметка се оказва, че никъде ли не може човек да си закара колата, където направо да му го сменят този панел с нов ? В Балканстар като краен вариянт, предполагам това е възможно ?
  6. Hellson

    Tропане в предницата

    И аз съм се запътил към същия проблем, имам стрнен шум в предницата, но се чува от време на време, когато си поиска колата Но когато това стане имам чувството , че ще се разчупи на две части :( . Когато , кача накой познавач, за да определи какъв е проблема, този шум не се появява, за това ще изчакам докато стане непрекъснат И ще я занеса и аз на оглед, но съм сигурен, че имам същите проблеми без накладките, че тях скоро ги сменях. Ще трябва да почна да събирам пари , ако ще е така скъпо. The time will show ;)
  7. Имам същия проблем, копчето ми се извади цялото за шофьорското (знам, че не се пише така, не мога да намеря правилната буква ;( ) стъкло. Обаче се оказа, че може да се контролира и без копчето, под копчето има едно много малки копченца които отговарят за вдигането и свалянето на стъклото. Много е лесно за ползване, но предпочитам да си намеря и аз от някъде панел за това.
  8. Някой да знае как се сменя крушката на часовника на каризма 99г, изгоря ми и сега в тъмното не си виждам часа ?
  9. Hellson

    Регулиране на фаровете

    казаха ми, че трябвало да се внимава, тъй като имало коли при които като се опиташ да регулираш фара се чупи крушката. Това се случвало защото не се местело едно нещо а друго (не си спомням обясняваха ми нещо, рефлектори и ала бала) А в сервиз не ме искат, следователно тези дни ще се мъча сам, пък ще стискаме палци. Но щом има хора които са ги регулирали самички, значи няма опасност да счупя крушката. Благодаря
  10. Hellson

    Регулиране на фаровете

    Ходих на едно място, което се намира като тръгнеш от софия, по пътя за Самоков, точно след черешовите градини в дясно има някакъв сервиз на СБА за Мицубиши, Мазда , Пежо пише и т.н. дано се сещате. Е там само като видяха ,че съм с ксенон казаха че ходя да ми ги регулира тоя дето ми ги е слагал, казаха че уреда им показвал че всичко е нормално, те неможели нищо да направят. Като цяло много оплюха ксенона . Тръгнах си с подвита опашка. Сега направо незнам какво да правя с тея биксенони. Дайте някакъв съвет.
  11. Hellson

    Регулиране на фаровете

    а да ми кажете къде има сервиз за регулиране на фарове ? Тъй като аз днес проверих няколко и нямаше
  12. Hellson

    Регулиране на фаровете

    aз май ги видях тези винчета, те са от някаква мека пластмаса ?!?! тръгнах лекичко с една отверка да отвъртам ,ама като видях ,че ще се разнищи това винче го оставих. Ох сега трябва да търся и сервиз със стенд. Мерси колеги ;)
  13. Добър ден на всички Онзи ден си сложих bixenon на моята Каризма. Сега обаче имам чувството и усещането, че единия фар свети малко по-напред , и като цяло, и двата светят много на горе. Слагам ги на най-ниска точка от копчето за управление височината на фаровете, но пак си е доста високо. От къде по-точно мога да регулирам това? Знам, че под капака на колата на самите фарове има някъде нещо от където мога да си ги наместя по-добре, но незнам къде се намира и как става. Имам и друг въпрос, възможно ли е тъй като в момента късите са ми доста на високо вдигнати като пусна дългите те да се губят и почти да не се усеща ,че си включил дълги светлини ?
  14. мерси момчета, вече съм малко по-спокоен и по-усмихнат
  15. аз от колата съм много доволен, но от електричеството........ ц Както и да е, ще я карам на сервиз да оправят всичките тези неща , защото въпреки ,че са много дребни ми човъркат в здравето
  16. Искам да кажа своето мнение и да чуя други такива, за да разбера дали само с моята Каризма е така или със всички. Адски съм разочарован от електрическото оборудване на колата. При мен само фаровете и предните чистачки работят както трябва. Мигачите ми много рядко се спират сами, задната ми чистачка не работи както трябва, ел. стъклата ми правят проблем често. Копчето за задния фар за мъглата рядко работи и най-новия ми проблем е ,че осветлението в колата преди няколко дни нещо се развали. Исках да си включа лампичката и се чу едно леко 'трак' и вече бутончето е на свободен ход. Днес я отворих за да видя какво е, оказа се че някаква пластмаска се счипила , залепих я. и се опитах за завитя отново винтчетата....е познайте...нещат да се завинтят хубаво и лампата хлопа, и отново не работи нито на включено нито на изключено нито на средно положение. Искам да намеря човек, който да ми оправи всички тези неща!!! И да си я карам с кеф колата, защото всичко това почва да ме вбесява. :icon_censored: :mitsu-smiley:
  17. аз щом съм в колата, винаги фаровете ми са включени, извън града, във града няма значение
  18. BigBoss, мен не ме брой в тениските вече, аз казах на Ясен да вземе и за мен една от негово име, той по банков път трябва да е платил
  19. 1 черна размер L мерси
  20. Така, имам следните няколко проблемчета на моята Каризмичка. 1. Когато включа на първа степен задната чистачка, тя започва да работи, но не прави пълно движение, а на половина, спира за няколко секунди, после прави другата половина от движението, пак спира и т.н. какво може да е пък това ? 2. Нещо ел стъклата почват да се базикат с мен. натискам ги за да спаднат до долу , обаче понякога нещат, и трябва да задържа копчето за да слязат. 3. Когато пускам мигач, много рядко сам се изключва когато завоя свърши. От къде идват точно проблемите, че аз не съм много навътре с колите. ПС: Ако някой знае за сервиза НЕМЕКС, там ще могат ли да оправят тези неща ?
  21. леле една вечер бях излязъл по центъра, паркирах си колата и като се върнах...предния ми десен прозорец беше отворен...и до ден днешен се чудех как е станало. Сега може да се каже,че тази мистерия се разкри. Трябва да направя същото за всеки случай. МЕРСИ
  22. Hellson

    Нов фен на Каризма

    ей и аз имам такъв проблем, малко трудно ми влиза първа, но само когато съм в движение. т.е. сменям на по-долна предавка, и като сменя на първа и малко трудно влиза
  23. От къде мога да се сдобия със спойлер за Carisma 1.6 1999г ? ето като този http://www.mitsubishibg.com/bigboss/c2.JPG видях го във форума, а има ли такива и без 3-ти стоп на тях ?
  24. Тъй като живея близо до този сервиз, искам само да добавя, за да не се зблуди някой, че вече сервиза е пребоядисан изцяло в бяло, и отпред има голяма емблема на РЕНО
×
×
  • Създаване...