Премини към съдържание

martin_gr

Потребител
  • От него общо

    41
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което martin_gr е написал

  1. В четвъртък бея ше на сервиз в Русе и от там ми казаха че едната свещ малко изостава в подгрева, но всичко останало е както трябва. Свещите са си 12 волта и така трябвало да е. Изоставащата свещ беше на 1 -ви цилиндър предложиха да я изместим на някой друг и с двоен подгрев нещата се оправиха за сега. Като стане по студено ще стане ясно.
  2. паджерото съм го купил от англия и от както е в мои ръце свещи не са пипани, миналата зима палеше перфектно на четвърт. Поради тази причини и мисля, че това са оригиналните свещи от производителя. Искам да кажа че се правят прибързани и подвеждащи изказвания, които могат да доведат само до излишни разходи за участниците във форума.
  3. само ще ти кажа че си в голяма грешка за 6 волтовите свещи всички са на 12 V зелени и работят без грешка. :icon_rock:
  4. Здравейте колеги, И аз да споделя мъката си. От както температурите започнаха да падат и Паджерото 2.5 тд започна да пали трудно. Първо проверих за изгорели свещи - всичко е наред работят всички. Второ в което се съмнявах са дюзите дали работят както трябва, защото ги купувах втора ръка - отидох на стенд за 10 мин. и в тях изчезнаха съмненията, хората казаха че са перфектни. Системата за палене е SQG с две релета, когато подам на контакт релетата изчаткват и ток отива до свещите, но за не повече от 5 сек. и после се чува релето да изключва и ток няма. Преди да монтирам дюзите подадох на контакт за да се уверя повторно за работата на свещите, но от отворите не се вижда никаква яркочевена светлина от свещите, а трябва. Когато подадох директно ток от акумолатора към свещите всички почервеняха. Какъв може да е проблема и как да го реша?
  5. според мен колега проблема е в дюзите, не разпръсквад добре горивото. Аз го имам същия проблем. Сутрин от както стана студено започна да пали по трудно и първоначално изпушва синьо и после всичко е ок. Ходих за стенд на дюзи и ми каза че дюзите пикаят. Сега сме се уговорили да ги сваля и да му ги занеса за почистване.
  6. мисля че трябва да включва вентилатора на климатроника за пътниците отзад.

  7. аз съм с дюзи и разпръсквачи от нисан блубърд и нямам никакви проблеми от както съм правил ремонта. не мисля че дюзите са проблема.
  8. днес я подкарахме. главата която купих се оказа че е от 2.3д, не всичко е тип топ и понеже не намерих дюзи за тази глава, човек който се занимава само с ремонти на японски дизели ми препоръча дюзи от нисан и найстина всичко е наред. колата работи по добре от преди. за сега няма да духа, тече и прочие. дано това да е било проблема. :icon_clap:
  9. за последното си много прав, за юркане съм си взел 2.8 V6 - 193 к.с. пасат синхро. джипката съм я взел за къра. когото го взех съм сменил ролки и ремъци всичко както трябва да е ролки скф и ремъка е контитех-континентал, доколкото може да се вярва на магазините. явно е дошъл реда на главата да си спука на втори и трети цилиндър между бренерите. зимата палеше на четвърт. дано всичко е наред като я сглобим. взех и най дебелата гарнитура.
  10. гарнитурата е графитена. главата е с изпъкнали клапани.
  11. от аутохелп днес казаха че има 4 дебелини 1.47 , 1.50, 1.55 и 1.60 поръчах 1.55,но не знам колко ще отнемат от главата ако няма голямо отнемане мисля да я оставя тази от 1.55
  12. поръчах я в ауто хелп. не знам какво ще рече оригинална. виктор рейнц или друго?
  13. колеги намерих глава. днес я оставих да се шлайфа и да и паснат клапаните, но се чудя коя гарнитура да слагам един казва метална друг графитена, някой може ли да ме светне каква е разликата в двете гарнитури. Главата е с изпъкнали клапани и буталата се вкопани за клапаните.
  14. моторите на паджеро 1 и 2 - 2.5 тд едни и същи ли са
  15. колеги намерих глава но джипката е от 89 год. 2.5 тд. някой знае ли дали са едни и същи главите и ако по какво се познават.
  16. човека който я прави каза, че оригиналната е графитена, ако не се лъжа. мотора е 2.5 тд с издадени клапани
  17. Здравейте колеги, джипката сдаде багажа - пукна глава между клапаните. Търся да купя или майстор който да я завари. Помогнете :icon_rock: :icon_rock:
  18. ОКАЗА се че каретата са за смяна. смених ги но луфта си остана, но тракането спря. някой продава ли втора ръка секторна кутия?
  19. Здравейте колеги Имам следния проблем на моето паджеро. от известно време ми се увеличи свобония ход във волана и ходих на един сервиз за да ми проверят ходовата част. всичко се оказа че е здраво, но откриха този празен ход и ме посъветваха да намеря майстор който разбира от секторни кутии и да я регулира. защото точно зад десния фар се пада секторната кутия и червяка може да се регулира с една гайка която се навива и развива. забравих да уточня, че паджерото е десняк. Някой имал ли е такъв проблем и може лида помогне с съвет или майстор в Русе.
  20. цяла зима зареждам на бензиностанцийката на едим мой клиент и паджерото и пежото и форда с 1 л. газ за осветление на всеки 10 че и 20 литра дизел и никакви проблеми и при - 19. Че в резервоара на паджерото имаше и 5 литра отработено олио. :icon_dance:
  21. Колега, виж някой да не ти е навил болчето за оборотите на помпата. Аз имах такъв проблем - някой беше пипал там преди да го купя и оборотите при загрят мотор бяха около 1100-1200, след като го върнах до край паднаха на около 950-1000 в най крайно положение и мисля че е нормално.
  22. аз имах подобен проблем. имах теч от две места. първия теч беше от маркуча за турбото точно под масленния филтър беше се саморазвил. стегнах го и се оправи. втория бе по сериозен и на много гадно масто. точно зад нафтовата помпа на самия блок има заработен отвор. всеки който питам казва че е технически. той е затапен с един капак, дъжащ се от 2 болчета с ключ 10. и в него има гарнитура, която с времето се изпича от температурата и става кокъл. много е трудна за смяна - свалят се акумолатори, стойки, въздуха за кулера. проблема е че никой магазин не я подържа тази гарнитура (върви комплект с капака) около 39 лв. ми искаха и до 10 дни доставка. накрая сложих силикон виктор рейнц на два пъти и спря теча. Дано да съм бил полезен за откриването на твоя теч.
  23. въпросът ми е няма ли някъкав клапан или нещо от този род на нафтовата помпа, който да подава налягане към скоростната кутия. Така ми каза един приятел, че помпата била свързана със скоростната кутия, и за това питам. Ако намаля оборотите да не окаже влияние и при включването на кутията?
  24. Здравейте, колеги. Имам следното питане относно оборотите на паджеро 2.5 тд автоматик. Прави ми впечетление, че когато джипката загрее оборотите и се вдигат на около 1100 -1200. Нормално ли е за този мотор и тази скоростна кутия? Няколко човека с които съм говорил ми споменаха, че това е нормално за старите модели автоматици - защото нафновата помпа била вързана със скоростната кутия и трябвало са си така високи. Но на мен ми се искаше да и намаля малко оборотите. Ако някой колега е по-наясно, ще съм благодарен.
×
×
  • Създаване...