Премини към съдържание

nakata3280

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което nakata3280 е написал

  1. Отворите са 4х108 и 4х114.3. Джантите са прави не са пипани никога от майстори. Гумите са Ласа, купувани са нови и са на около 6 000 км. Карани на Галант и по мое мнение стоят перфектно. Цена 400 лв. 0885847425-Атанас Успях да прикача само една снимка, но мога да пратя още при поискване.
  2. И аз да се включа към полезната информация: На моята и навъртях вече 45 000км. Изпълнение instyle+ 2.2 дизел и механична трансмисия и много съжелявам , че не я взвх автомат. 1. Разход на гориво средно между 8,5 и 8 литра на сто с нормално каране. Иначе като ориантир при 150км/ч 9,2л., при 90 до 100 км/ч 6,5л. В интерес на истината съм я свалял до 5л/100 км. 2. Проходимостта е на много по-високо ниво отколкото предполагах. Като миус мога да посоча прегряването на муфата при продължиъелно боксуване и мириса на съеденител. 3. На мен доста ми харесва предния панел на уредите, но като цяло е доста евтина като изпълнение с много пластмаса и евтени материали. И определено е шумна!!! 4. Перфектни фарове. Перфектна навигация. Много добър звук от уредбата. Добра кожа, но не много добри седалки от към странична упора. 5. Много ме дразни старт стоп функцията че е постоянно включена като запалиш, а не обратно. 6. Камерата за обратно виждане е с прилична резолюция и ел. ватата е много полезна екстра. 7. Според мен люкът е малък. И много ме дразни, че само шофьорското стъкло има ауто функция. 8. Спира достта добре, но може да е с една идея по-големи предни дискове, тогава ще е още по-добре. 9. Двигателят като цяло е доста еластичен и един автомат би му подхождал повече, понеже има някои неточности при смяна на предавките особенно от 1-ва на 2-ра, както и едно гадно задържане на оборотите за секунда след като си натиснал съеденителя. 10. Колата е доста просторна и учдващо удобна за дълък път, аз лично съм минал 3000 км на един дъх. Общо като се замисля, за тази цена може би е най-добрият избор. Аз съм проверил всички конкуренти кросовери освен Мазда и мога да кажа, че това е най-добрата инвестиция.
  3. В Пловдив в БалканСтар също нищо не могат да направят. Само ме гледат и ми обясняват как нищо не може да се направи.
  4. Да се намеся и аз в темата. Имам дизеловия вариант с ръчка от коледа насам, с изпълнение instyle+. Вече е на 15000км. За паленето мога да кажа замо, че на боревец на -10 и лятото на +40 пали що годе идентично. За клатенето, аз съм с 18'' джанти и не се накланя колата повече от някоя лимозина примерно, което мен ме изненада. За навигацията да не забравя...страхотна е Прага, Будапеща, Варшава, Талин, Стокхолм....заковава ме на адреса. За шума в купето, ми вярно е че е малко шумно, при над 120км/ч, но пак зависи с какво се сравнява!!! Мотора поне за мен е много еластичен и тих. За скоростите имам лека забележка, някак влизат не много меко, особенно втора предавка. За това си мислех, че съм направил грешния избор при покупка на ръчна кутия. Но, спецялно ходих да направя тестдрайв на автомата-дизел. Определено по-добрия варянт е ''ръчка''. И не на последно място голям + е че цялата кола идва от Япония. Всичко е направено от япончетата. За мен по-добрия варянт е дизеловия двигател.
  5. една от главните причини да се раша на покупка беше тази.
  6. Имам въпрос относно навигацията...по специално как по-най лесен начин мога да си направя собствен маршрут? Имам в предвид че искам да ида от Пловдив до София, ама искам да мина през Пазарджик, после през Ихтиман, после през някакъв определен път...Как да ги вкарам тези междинни точки по най-лесен начин? :icon_hmm:
  7. Е ти си от Пловдив, значи като отидеш до балкан стар да пробваш мицубишито, ще пробваш и хундая от другата страна на пътя. Аз съм много доволен от обслужването в балкан стар, нищо лошо не мога да кажа освен, че е много скъпо като трябва да платиш. Отдел продажби, Мира и Владо са много готини и отзивчиви. Успех с избора.
  8. Може да прецениш че съм вече пристрастен...но първо направи един хубав тест както на сантафето така и на аутлендъра, паджерото е един друг клас. Аз преди да купя моят аутлендър доста четох и се интересувах, тествах доста коли. Първо според мен трябва да се свикне с интериора на хюндая, мен не ми допада, но аз лично не разбирам защо е толкова скъп? По-тежък е, по-мудно се кара, повече гори, а изненадата е че не ускорява по-добре от аутлендъра. :icon_doh: Ако искаш истинска джипка плащай паджерото, а и сега имат промоция. Това е истински проходим автомобил. И според мен има култова визия :mitsu-smiley:
  9. В петъка минах първия преглед на 1500км. в Балкан стар. На тези километри разхода на гориво при 130 км/ч е 7.5л, а при 100км/ч е 6.1л. Струва ми се че разликата от 1.4л е твърде голяма за 20км/ч разлика. Надявам се след 5000ния км разхода да падне още.
  10. Идеята около която е направяна тая кола е икономичност. -Има eko mode режим при който се намалява всички косвени енергии които се употребяват при каране, климатична инсталация, осветление.... -На таблото има дозина функции на дисплея, които ти показват колко икономично караш, кога да смениш предавка с цел икономия, като накрая получаваш награда зелени листенца. -Двигателя е с ниска степен на компресия, по ниско ниво на шум и икономия -Теглото е намалено с повече от 100 кг. (според мен голям успех) -Дизайна е такъв заради по-ниско съпротивление (демек казват била по-оптекаема) -Системата stop&go (за големи градове като София-уникално пести гориво, за по малки населени места е излишна, даже дразнеща) Относно поведението на пътя ми прави впечатление, че се усеща доста по лека и повратна от стария модел, като най-голямата разлика е сърцето, мотора е еластичен и доста икономичен, а и тих. Аз определено не харесвам огромната турбо дупка на стария модел, и тук я има ама е доста по-добре. Другата разлика е 4х4 системата. При "4х4 eko" дърпа предната ос, но с тази разлика, че ако някоя гума загуби част от сцеплението веднага се задейства и задната ос. От вътре определено е по-добре ориентирана според мен. Първо таблото и горната част от корите на вратите са меки, арматурното табло е врътнато към водача, циферблатите са с много стилна и мека подсветка, климата е двузонова и не е с врътки. Общо казано материалите са една идея по-приятни на допир. Последния ред седалки са си напълно нормални седалки, като може да се возиш нормално ако си не голям човек. Ксенона е невероятен, аз съм невероятно изненадан, до където ми стига периферното зрение всичко е бяло, а и малко след него. Пали се с копче....... Общо взето това са основните разлики със старя аутлендър. П.П. като остана по-свободен ще опиша какво съм тествал преди да се спра окончателно на моя избор и какви впечятления натрупах.
  11. Задълбочих връзката с Mitsubishi Motors :mitsu-smiley: . Outlander III е избраникът. След няколко-месечен задълбочен анализ на пазара, стигнах до извода, че това е един от най изгодните модели 4х4. Балкан стар направиха добра цена, а и втори нов автомобил купуваме от тях. Та crossover-чето е черно, instyle+ е, с механична трансмисия. Навъртял съм му вече 1200км. На общ прочит е коренно различен като усещане от Аутлендър II. При интерес мога да споделя и конкретни впечатления.
  12. цената в балкан стар е безбожна. най-вероятно ще припасна някоя друга стелака
  13. Колеги изгубих шофьорската стелка на грандиса и сега търся от някъде да си набавя. Имате ли предложения?
  14. Аз съм с квадратния номер Карам и гледам пред мене едно червено ево, и мисля на глас..ее такова мога и аз да карам и баща ми '' а тоя изтребител митсубиши ли е?'' Той кара един сив грандис между другото :rulez:
  15. Браво колега, стигнал си до съвършенство :icon_clap:
  16. Тогава когато турбината е надула, отнемеш газта и след това като подадеш пак газ се получава нещо като дупка за кратко време, това както си го описал е турболага и е проблем по скоро при бензинови турбо бегачки, понеже пичовете преследват мах сила постоянно Аз нямам чак такива очаквания към галанта, но явно това управление на турбото с моя прецакан съединител се получава доста досадно придърпване, пък и обичам по бързо да сменям скоростите. Иначе при по бавна смяна нещата се получават. :good:
  17. Сега съединителя отделя много горе, или е много натегнат или е свършил...а това с оборотите...не си ли карал инжекцион к-жетроник,подаваш газ и оборотите се качват, пускаш газта и сякаш за кратко остават там където си пуснал газта и тогава падат, това е горе долу същото. Най-интересното е че когато е на свободна и си играя с газта всичко е ок, това става само когато двигателя е натоварен от смяна от ниска на висока. Но сега с тоя съединител може да е от него, че само като го пипна и е отделил!
  18. Колата е от Белгия. имам чуство че е доста висока и като минава през спящи полицай направо подскача от зад. С две пружини е задното окачване.
  19. Купих галант, комби, 2.0 TD Искам да изкажа първите си впечатления от автомобила,като не все още фен на марката и модела. Малко предварителна информация... - купих колата от Ямбол, от Слави - година 98, километража показва 171 000км. със сигурност е над 271 000км. - сервизна книжка налична, водона до 150 000км до 2005г. Така, мисля това е достатъчно като увод! Плюсове: + агресивен дизайн (харесва се на момчета, жените мислят че изглежда сърдит) + голямо багажно пространство,(под кората има пластмасова втора кора с много ниши, чудно много ме радва! + ергономично оформен интериор, всичко ел. работи...невороятно но факт. + седалката на водача има доста регилировки. + никога не съм мислил,че този мотор може да има такава тяга, явно въртящия момент! + скоростите са добре сметнати и придават задоволителна еластичност на ДВГ-то, когато влязат разбира се! + комфортна возия. Минуси: - управлението е ''меко'', не достатъчно директно - доста се накланя в завой - задната спирачна система е с барабани спирачки - скоростната кутия често дефектира, най-вероятно е механизъмът за придвижване на синхронизаторът(аз на втора включвам само с междинна газ) иначе не! - криви спирачни дискове, на баща ми грандиса е с същия проблем - според мен интеркулера е сложен не на място, не се охлажда добре така - най-големия минус...има едно задържане на оборотите при смяна на предавките, за секунда остават същите с които си карал и след това падат, при което се получава едно слабо придърпване. Невороятно ме дразни това, като при опелите.(дали е само при мен? или си е от управлението на мотора? може ли да се промени?) Та като заключение искам да кажа, че колата като цяло си заслужава парите, повече...мисля че би трябвало да струва повече.
  20. nakata3280

    Покупка на галант

    А каква е причината да не може да се сложи газ на тоя мотор?
  21. Здравейте, нов съм във форума...та искам да се консултирам. Решил съм да купувам галант, но до сега съм гарал италянски коли и алфата ми е най-голяма слабост. Баща ми кара грандис и от както го кара от 2007г. веднъж не е отворил капака, а и мойте впечатления са че е много истински автомобил. Наложи се да продам аз моята кола за да купя бус и сега мисля да взема някоя по-евтина количка за околу година с тенденция след това да я таркалят работниците. Ето за това колата трябва да е здрава. Не харесвам фолксваген и опел, насочих се към мицубиши и субаро. Въпроса ми е..каъв галант да търся, задължително комби, но с кой мотор дизелов или бензин, тука разбрах че на някои бензинови не може да се слага газ..но защо? Ще съм признателен ако ме насочите...
×
×
  • Създаване...