Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

JORO_86

Потребител
  • От него общо

    32
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което JORO_86 е написал

  1. Продавам ГНП то на Л300, колата е 92 година с мотора 2.5. Проблеми с помпата не е имало, просто след 3 тата глава се отказахме да го правим мотора и постепенно замина на части, помпата се върти в нас от 1 година. Цена 60 лева с право на пробаи тн, монтира се и ако има проблем ми се връща. тел 0883 329014 Георги , София!
  2. Продавам го на части заради спукана глава и заминал двигател. Всички други части : турбо, раздатка скорости и др. Са в добро състояние и са ревизирани. Плевен. Тел 0883 329014. Снимки до няколко дена, че се счупи апарата.
  3. Със закъснение за да е пълна темата. Спейс вагон N33 т.е. 2WD, сходимоста на заден мост се регулира от болтовете /вътрешните към средата на колата/ на задните носачи.
  4. Здравейте, проблемът е на спейс вагон 97 г. Износва задните гуми от вътрешната страна. /камбър, чамфър/ Какво трябва да сменя, селенови втулки на носачите, или тампоните на стабилизиращата щанга или нещо друго.
  5. Иво не съм много съгласен с това за Нокиана /знаеш сега аз карам с твоите гуми :)/, на мокро са зле поне според мен. Вчера ги вадя от чувалите и ги гледам и двете са на 6 милиметра по цифрите на гумите за износване, но има откъснати парченца каучук от ламелите, не съм карал някакъв ''ОФ роуд'' тук таме по чакълест път. Явно каучука е крехък. Аз миналата седмица взех от VREDESTEIN SPORTRAC 5205/55 HR16 91 H за новата ми кола. Пробвани няколко издевателства с тях на кола със задно и се представят добре. Ако нямате отстъпки към някоя фирма за гуми , автогуми.бг са с най-добри цени. Да не се счита за реклама, просто като форумен съвет. Поздрави!
  6. JORO_86

    Space Wagon преди и след

    Дизели няма след 1998, това е за Wagon. На третия ред не може да се вози комфортно човек 190 см, както не може да се вози и в друг вид подобен автомобил, причината е че разстоянието между седалките и пода е 20-30 см а не 40 както е на втория ред.
  7. JORO_86

    Спейс Рънър

    Колега разгледай ръководството за ремонт на английски и сам прецени дали можеш сам да го смениш, като цяло няма нещо, което да е много сложно ако преди това си се занимавал с други ремонти. Не се доверявай на това че ролките издържат 100000 км, много хора вече изпатиха заради това. Аз сега смених моите с ремъка на 53000 км, нямаха разлика новите от старите, нито по радиален нито по аксиален луфт, но всичко си е до преценка. Та общо взето с инструменти и желание може да се справиш.
  8. Щом проблема се явява при прояна на температурата зна4и проблема е физичен. Имах подобни симптоми с ГИ Бардолини и рейка REIL,от студа гумичките на клапаните залепваха за рейката, разглобих ги и ги намазах със зимна течност за гумени съединения.
  9. JORO_86

    Mitsubishi Space Runner

    Аз карам Вагон 2.о бензин 96 година, и при мен има подобна ситуация, като разкача акумулатора по някаква причина след това имам проблеми с празния ход известно време. Даже си мислех за моторчето за празния ход ама вече ми е ясно че не е това.
  10. Така е ама тя подложката от 3 см е каучук и след няколко месеца става сама 1,5 см от тежеста и пружината се вкопава в нея. Това го говоря от личен от старата ми кола , на нея пробвах такива от Опел, такива от Лада и такива които се слагат между навивките на пружината. Накрая трайно останах с такива като подложка ама вече забравих кои какви са, едните имат в средата 3-4 сантиметра като удължение. И след 2 години експлоатация дебелината от 3 сантиметра след деформацията е 2 см.
  11. Ако не качваш големи баири през зимата по-добре си вземи само с предно Вагонче, за твоите цели е идеалната кола. Но 4х4 версията е по-капризна, трябва ти майстор който разбира от раздатки и скорости, щото после трудно се намират читави за този модел втора употреба. Очаквай разход около 15-17 на газ градско, и 10-11 газ извън градско, ако е с ГИ. Поздрави и успех.
  12. И аз имам същите проблеми с задницата,предните амортисьори са сменени а задните оригиналните. Но според мен трайно повдигане може да се направи само с нови пружини. Амортисьорите след месец два ще слегнат.
  13. Ако не намериш втора ръка, и решиш да пробваш с това лепило ми се обади на 0883 32 90 14 да ти пратя по еконт да си залепиш нещата / нужни са само няколко капки/ и после ще ми го върнеш. Пък ако някога стигна до Котел ще пия една бира :icon_thumbup:
  14. Aко още искаш да се пробваш с лепене можеш да вземеш Pasco Fix, това е лепилото с което до сега съм виждал най-добрите резултати, няма го в търговската мрежа. Аз съм си го копувал и гледал демонстрации с него на изложения само. ето и линк към неговото действие http://vbox7.com/play:08ad830cfd&al=2&vid=11835249 . дистрибутор за България е www.fedex.bg. Лепилото наистина си струва 15-20 те лева.
  15. JORO_86

    Разлики между 4D65 и 4D68

    Никой ли няма да се включи в темата? Разлики между 1.8 дизел и 2.0 дизел при мицубиши ако така е по-познато на съфорумците.
  16. Отварям една тема, за която не открих информация,а е интересна според мен предвид честите проблеми на 4Д68. В момента на моя рънър има инсталиран 4Д65 с проблем в двигателя и се чудя дали ако взема само гол двигател 4Д68 мога да го бодна на мястото на стария кои от следните да мога ползвам: - турбо - помпа - стартер - динамо - радиатор /маслен и воден/ - компютър /електроника/ - други? Съответно разлики през годините на двата модела има ли? По митсубиши каталог открих, че помпата и турбото са същите така ли е? Благодаря на отзовалите се!
  17. JORO_86

    Въпрос за Space Runner?

    Като цяло противоречиви мнения ще чуеш за този двигател иначе автомобила е супер като удобства и качество на изпълнение за 10+ годишна кола, окачването е здраво и е идеално за нашите пътища, може би цените на частите да са по-скъпи от европейските модели, но са много по-здрави! Двигател: - плюсове - непретенциозен откъм горивото дизел, безпроблемни турбо и помпа, горе-долу добра еластичност - минуси - малко поостарял като технология/по-голям разход/, всепознатия проблем спукана глава било по причини на охлаждането, дефект, или годините, има случаи на спукани глави и обикновенно на едно и също място, но това не трябва да те плаши ако е добре охлаждането според мен не трябва да се тревожиш, относително скъпи консумативи - около 250 лв ролки и ангренаж, 30+ въздушен филтър. Ако ти харесва и няма следи от прегряване и загуба на вода вземай.
  18. Напълно знам, че не съм спец и както всяко нещо и това си иска точния човек. За ремонтите ми помага един приятел, който е технически грамотен по ДВГ /това е завършил и работи/, просто имам много малко малко свободно време и колата не ми е спешна и ей така между другото се занимавам с нея. И да двигателя според мен е сменян и сега в момента е 4Д65, гледах за номер на блока / като съм пред колата от лявата къса страна на блока/ но не намерих нищо :icon_blush: . Малкия ремък е Сън /забравих му характеристиките/ големия Федерал Могул 157 зъба. Според мен всичко по смяната на ангренажа и семеринга на разпределителния вал протече добре, този на балансиращия не го смених,въпреки че бе хубаво, но като цяло зъбното колело на маслената помпа винаги е било на белега и една отверка 7мм пъхната около 10 санта отзад за контра на бал.вал. Никакви причини маслената помпа да спре да работи или да и променим позицията. Това за подбития картер и невъзможност да засмуче масло най-ми се вижда вероятно. Просто исках да попитам дали някой е има подобни проблеми с този двигател. Ако не открием нещо в скоро време колата ще се изтегли до най-близкия спец /в София/, и когато има време ще я гледа. Поздрави!
  19. Темата има продължение - като цяло разглобих всичко и стигнах до ангренажа, свалих двата ремъка и започнах да слагам новите ремъци купени от приятел по ВИН от талона, още в самото начало се оказа че малкия ремък на балансиращия вал не е със същите зъби и работата се преустанови за два дена докато се снабдя с нов ремък вече купен по мярка на стария, дойде ред на ангренажа слагахме го 5 пъти и го махахме и все хлабав ни се виждаше /отклонение 1-1,5 см/ викам дай да броим зъбите оказа се че на стария са 157 а на новия 158, след два дена пак нов ремък и се оказа че мотора е 4Д65 :icon_blush: , въпреки че по талон си е 4Д68, и на рамата пише 4Д68, но и по ръководствата гледах и видях че пружината, която опъва ролката е до зъбното колело на помпата, което отговаря на 4Д65 а не на 4Д68. По двигателя номера не видях, само на скоростна кутия ама не съм проверявал на ккакво отговаря. И така след много мъки колата бе сглобена, бяха направени няколко оборота на ръка и никакви странни неща не се чуха, дойде ред и да запаля. Запали от раз въпреки 3-4 месечната почивка, НО лампата на маслото не угасна, викам си сигурно е ниско нивото и изчаках и долях, въпреки че бе над средата, паля пак и пак лампата за налягане на маслото свети, отвих и капачката на капака на главата и гледам клапаните са на сухо :icon_crying: . И сега съм се хванал за главата, побърках се с този рънър, постоянно изненади. И сега пак моля за вашата помощ, възможни причини: 1 - подбит картер, да подбит си е ама и преди беше такъв, а подпирах двигателя на дървени трупчета като го откачих от тампона? 2- запушен маслен филтър - на около 1000 км е, април го сложих ? 3 - чувъл съм за някакъв клапан дето връща маслото в картера при високо налягане ама как се проверява и къде е ? 4- запушена магистрала - ама преди що не беше запушена ? 5- неработеща помпа или неправилно зацепена - това почти го изключвам защото всичко направих като по книга и следвах съветите на ДиЖея? утре ще поразгледам , но силно се нуждая от съвети :rolleyes:
  20. Благодаря на ДиЖея :icon_thumbup: , че точно той ми даде първия съвет а не като някой хора от други форуми занимаващи се с авто-ремонтни услуги да си крият занаята все едно че ще им взема хляба! Сега като се замислям май наистина ще е добре да сменя всички семеринги - на разпределитен, колянов и балансиращ, поне да знам че после зъбни колела няма да махам. Изнамерих едно от ръководствата за ремонт на 4Д68 и там пише точно за това да вкарам една отверка 8мм на дълбо4ина 6см за законтриане на бал.вал. За законтряне на маховика е дадена една планка с две дупки - през едната минава един болт и влиза една дупка на блока май, а друг болт влиза в маховика ама не съм сгурен дали това не е начин при свалена скоростна кутия. Във вторник се надявам че ще продължа с ремонта иначе чак след 1 август, ще огледам да намеря това капаче на скоростната. Ремъка изглежда нов ако съдя по състоянието на каучука /колата е внесена 2009 и е карана в бг 14 месеца но нямам инфо кога е сменян ремъка и ролките/, но чак след свалянето му ще преценя дали да го оставя или сменя.
  21. Здравейте колеги от няколко месеца съм по случайност собственик на Рънър 2.0 тд, колата беше пред разпад и трябваше да реша дали да я пускам на части или да я стягам. Въпреки многото лоши мнения за този двигател аз реших да я правя, ревизирах и ремонтирах спирачките, течове в купето, спукан радиатор и др. занемарени неща, дойде ред и за проверка и смяна на ангренажа и смяна на семеринг на разпределителния вал. За няколко часа разглобих основните неща и съм смъкнал горния капак на ангренажа, свалил съм шайбата на в.помпа, и сега трябва да развия болта на шайбата на коляновия вал как да стане това най-лесно? - гайковерт нямам Варианти: -да включа на 5-та и да напъвам с рамо 1 метър? - да законтря някъде на маховика - къде? - да законтря за земята и да чукна два три пъти на стартер? Болта с обратна резба ли е? т.е. развива се по посока на 4асовниковата срелка или не? Относно семеринга - как става смяната? Нужно ли е сваляна на вала или само се сваля шайбата на разпределителния вал и от там се изважда и набива новия? П.С. Знам че тази работа не е за всеки, но икономически не ми е изгодно да я правя тази кола на сервиз, просто няма смисъл, единствено ако аз я правя и само за нови части давам пари я оставих. Пък и ми е хоби да се цапам до лактите. Поздрави и предварително благодаря за отговорите.
  22. Еврогас са едни от първите които се занимават с ГИ, разбират си от работата по монтажа и настройката, вземи си Фобос но не от най-ниския клас.
  23. Ще я разгледам обстойно, дано да е стъклото че по-лесно ми се вижда разлепяне и залепяне наново. Обещавам да пиша после като реша проблема че има много незавършени теми.
×
×
  • Създаване...