Здравейте,
От няколко седмици имам пукане от задния край на колата. Набедих наскоро сменените тампони на стабилизиращата щанга но уви не са те. Пукането е най осезателно при потегляне и при правене на маневра. Пукането наподобява разбит тампон лагер на преден макферсон. Така и се премирих с шумното окачване на това пука е ме влудява. Проверих биалети - здрави са без луфт. Тампоните по носачите нямат видими следи на износване. Акортисьорите имам съмнение за мъртав ход но нямат омасляване по тях.
Ще съм благодарян за всякакви насоки.
п.п По принцип съм се насочил към амортисьори и тампони. Като на марка съм се спрял на Закс а тампони ще видим или KYB или от Димитров. По принцип при напълване на газовата задницата е леко пропаднала та и пружините навярно за 21 години вече не са в кондиция. Всичкото е хубаво малко по малко сметката за части набъбва та затова и ако някой има насоки за нещо друго ще съм благодарян за да не хвърлям пари за нищо.
Здравей,
Ако се съмняваш във въздуховодите с ръкаможе да пипнеш тръбите от компресора на климатика и да установиш дали охлажда ( едната трябва да е студена).
Ако едната тръба е студена, а в купето не духа студено значи имаш проблеми с въздуховода или по точно казано с клапата която регулира потока на външния поток на въздуха и питата на климатика.
Но ако при включен климатик, едната от тръбите илизащи от компресора ако не е студена значи имаш проблем с компресора.
За начало препоръчвам смяна на сервиза, всичко друго е само предположения и догадки.
Предоположение: Предполагам че поради първоначалонто не моного студено духане при зареден фреон, имаш проблем с компресора на киматика.
И второ предположение - през периода на неползване на климатика, фреона да е изтекъл от някоя снадка по климатичната система.
С поздрави и сподели в последствие къде е бил проблема.