-
Статистика на сайта
-
На линия са 0 потребителя, 0 Скрити, 22 госта (Виж списъка)
- Все още няма регистрирани потребители в момента
-
-
-
-
-
От zfa159 · Публикувано
Здравейте! Надявам се темата да бъде полезна на някой, който има желание да се занимава с активиране на функции или смяна на режимите на работа на ETACS модула и се извинявам ако някъде вече има публикувана тази информация, но аз не успях да я намеря, а положих доста усилия да си събера информация коя функция какво представлява и как да я използвам оптимално. За настройка на ETACS съм използвал ето този източник : https://www.drive2.ru/c/2317762/ Автомобилът ми е Outlander II 2010г. , а промяната на настройките извършвам с диагностика Launch X431. Имайте предвид, че пипането там, е много бърз и лесен метод да си убиете колата и трябва да сте наясно какво точно правите, както и да сте сигурни в захранващото напрежение на модула, по време на промяна на настройките. От гореизброените функции, направих следните : 1. Активиране на заводската аларма (Security Alarm ) - при мен беше спряна, както е стандартно и следвайки стъпките в описанието, успях да я активирам и потвърждавам, че работи коректно, както е описано и в линка. 2. Промяна на режима на работа на бордовия компютър за среден разход (AVG) на инструменталното табло ( Trip Computer Autoreset Return at IG OFF ) - както е описано там, стандартно AVG показанието е в режим А, който се ресетира автоматично. Има и режим M (сменя се от настройките на таблото), който е класическия среден разход за дълъг период от време и се ресетира ръчно от мулти бутона ( Info ), обаче при връщане на контактния ключ, таблото автоматично се връща от режим М към режим А , всеки път (това много ме дразнеше). Този режим подлежи на корекция през ETACS и потвърждавам, че работи - промених настройката в ETACS, преместих таблото от А на М и вече няколко дни си седи на М, благодарение на което е възможно лесно да си виждам средния разход за един резервоар гориво или в рамките на едно пътуване с паузи по пътя . Преди това беше нужно след всяко връщане на контактния кюч, отново да влизам в настройките на таблото и да сменям показанието от А на М ... 3. Промяна на режима на работа на пръскалките за почистване на фаровете (Head lamp washer) - автомобилът ми е със заводски ксенон и съответно има почистване на фаровете, което работеше автоматично при почистване на челното стъкло (ако са пуснати фаровете разбира се). Предвид, че автомобилът пребивава навън, реших да променя тази настройка, тъй като ако има лед или много сняг по бронята, може при пръскане на челното стъкло, да реши да си измие и фаровете и да се счупят пръскалките или капачките им (това ми се случи на друг автомобил след каране извън града в снежна буря). Тук вече ударих на камък - смених настройката да е само от бутончето на лоста за управление на фаровете, само че не пожелаха да пръскат при натискане на бутона. След това се заех да чета и се оказа, че има няколко вида различни бутони за фаровете, според оборудването и настройките на колата и пазара, за който е произведена. В моят случай лостчето е с парт номер 8614A061 , който физически има бутон и мога да си го натскам, но няма символ за измиване на фаровете и бутонът не работи електрически (странно решение, но факт). Оказа се, че ми е нужен лост с номер 8614A060 , който е същия като моят, но бутонът има символ и съответно работи електрически. Поръчах си такова лостче и когато го получа, ще го монтирам и ще пиша дали действително съм успял да подкарам тази фукнция. 4. Активиране на вдигане на стъклата при заключване на колата и други режими при откл. / закл. (Multi Mode RKE) - при мен функцията беше оставена в режим само да отваря и затваря огледалата при откл. и закл. , но не вдигаше сама стъклата, ако са отворени. Промених насторйките, съгласно описанието в линка и подкарах и тази функция - спрях автоматичното отваряне/затваряне на огледалата и пуснах автоматичното вдигане на стъклата при заключване (моят автомобил е с Keyless и прави следното - ако натиснете бутона на дистанционното 1 път, заключва, без да вдига стъклата. При второ натискане, ги вдига). Не съм пробвал останалите функции, тъй като не са ми необходими или са си активирани заводски. При използваната от мен диагностика, процесът на кодирането минава с успешно приемане на всяка променена настройка, но след връщане на контактния ключ и даване отново на контакт, ETACS записва грешка, че кодирането не е завършено и светват почти всички индикации на таблото . По чуждите форуми описват това като чест проблем, когато се прави с неоригинална диагностика. Тогава се откача акумулатора, чака се малко, закача се отново и всичко е наред - грешката вече я няма и ETACS работи, съгласно новите си настройки. ETACS поддържа и много други режими и настройки, които не съм променял, но ако намеря нещо конкретно и го изпробвам, ще го добавя тук . -
От pokepa · Публикувано
С новите лети джанти 16-ски и нови всесезонни гуми NEXEN Nblue 4 Season 2 215/70R16 100H с DOT 3824. Купих гумите по 208,88 лева за брой - общо 835,52 лева. И още 44 лева при гумаджията за демонтаж, монтаж и баланс. Сам монтирах джантите с гуми на колата. Днес взех секретни гайки на McGard - модел 21156 SL, и скоро ще ги монтирам. От ОЛХ ги намерих, за 60 лева ги купих, нови. -
От Светльо Ангелов · Публикувано
От газта гръмна двигателя? Може ли малко по-подробно как стана това? -
От nikolayk · Публикувано
Въпреки, че е възможно монтирането на АГУ - не препоръчвам. Моят двигател гръмна. -
От ferrarko · Публикувано
Провери с мултицет дали има напрежение в кабела. Може да е изгорял предпазитела или да се е прецакал кабела.
-
-
Теми