Премини към съдържание

Проблем с вода в купето!


Niko_

Препоръчано мнение

Здравейте!

 

Имам от няколко месеца Колт 1,5 1990 година. Преди няколко дни валя малко по-силен дъжд и на сутринта - вода от страната на шофьора, в краката. Махнах пластмасата от вътрешната на калника. Зад нея има сноп с кабели под бушоните и след тестове с поливане на вода забелязах, че водата влиза или от улея на вратата към капака или от този от този в долния ъгъл на самото предно стъкло от страната на шофьора и се стича отгоре вътре в купето. По нагоре не мога да стигна (или под калника отвън или зад таблото отвътре. Моля за съвети тъй като тук вали често :) ! Явно не е често срещан проблем, защото не намерих точно такава тема във форума. Благодаря предварително! :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега! Ако гумените тампони през които минават кабелите, са добре легнали в гнездата си и нямат разкъсвания, значи водата ти влиза между стъклото и колонката.......Предполагам че стъклото е сменяно, и не е залепено както трябва......Или са сложили по малко тирозон в някой участък, или на колонката е имало ръжда която не са обработили, и тирозонът се е отлепил........За целта ще трябва да идеш в Кобра или Мустанг, да отлепят стъклото и да го залепят отново......И една молба: Пиши на кирилица.....Уважавай трудът на Солунските братя........На Български Ш се пише много по лесно, отколкото на латиница......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за Информацията!

 

Кабелите са заедно в сноп, но не лежат в улея си. Мога да ги размърдам, но снопа е здрав. Зад бушоните има нещо като гума, което е залепено за ламарината и продължава зад таблото. Водата идва под него.

В момента съм в чужбина. Има ли вариант да направя нещо, за да спра теча временно?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Намажи хубаво около кабелите и тампона със силикон.......Но преди това почисти хубаво местото, за да залепне силикона по добре.........

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

мерси за съвета. утре ще се опитам да намеря тампоните и да ги залепя. защото не се виждат в момента. май ще трябва да сваля долната кора на таблото.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

здравейте! аз се оправих без да сменям колата. свалих подкалника и със силикон залепих уплътнението на снопа кабели, които влиза в купето. беше разкъсано. Мерси, mario64! :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...