Премини към съдържание

Ел. съкло, пресен проблем


Препоръчано мнение

Здравейте!

 

Днес късен следобед посетих един магазин в Благоевград, жената ме чакаше в колата и като си тръгнах реших да вдигна прозореца и ....... Ето ти проблем съвсем изненадващ, който не е имал признаци преди това. Значи в първия момент стъклото започна така да щтрака и да пука, че имах чувство, че ще се счупи. Вдигаше се 20 сантиметра и после си слизаше автоматично до долу. След няколко натискания на бутона поне тоя проблем изчезна, обаче продалжава так да стърже и да пука като се движи нагоре-надолу, че направо колите зад мен ме чуват.

Моля помогнете ако някой се е сблъсквал с този проблем, аз лично имам чувството, че жилото нещо не е наред.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Схема не мога да ти пратя, но сваляй кората и си оправи въженцата че са се застъпили, и после ги обтегни.........Ако продължаваш да го ползващ така, ще се скъсат........

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя на бързо какво стана днеска.

 

Значи играх си 3 часа, разглобих цялата врата отвътре, извадих механизма за вдигане на прозореца заедно с лайсната която вдига и сваля прозореца. Вътре въжето се беше яко омотало и усукало, но все още здраво. Само 1-2 нишки се бяха скъсали, обаче след като го "сглобих" така да се каже и намотах на ново въжетата, явно съм объркал всичко тотално, защото сега е 5 пъти по-зле положението. Прозореца си прави каквото иска и въобще не съм го тествал повече от 2-3 опита, тъй като натисна бутона да се сваля то пука, щрака едвам мърда, после продължава на свободен ход да сваля още, след което като дадох нагоре то пак тръгна надолу. Това ме навежда на мисълта, че не съм ги пренамотал в правилната посока въжетата.

Каква е посоката на намотаване и едното въже се закача под колелцето, а другото над кое къде е? Аз не забелязах като го разглобих.

 

Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Преди два дни и аз имах този проблем (жалко, че не видях темата ти по-рано). Моят съвет е да свалиш механизма и да отидеш да си смениш жилото, както и да се преправят каналчетата, където се навива жилото. Колкото по-скоро, толкова по-добре и ремонта ще е по-успешен. Аз вече втора врата правя при момчетата в Княжево (има техни контакти в темата сервизи и т.н. не помня как беше). Взимат 70лв. и дават 1 година гаранция. За да ти го отремонтират по-бързо е хубаво да свалиш механизъма и да им го занесеш като им се обадиш предварително.

 

Успех :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета, вече изпратих по куриер машинката заедно с шейната и ще пиша пак като го получа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...