Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Colt 97 изгнил заден мост


Препоръчано мнение

Здравейте, имам колт 97г., който не ме е предавал вече толкова години, но... задният мост е изгнил и където и да ида ми казват, че не може да се закърпии и да я хвърлям :icon_crybaby: разбира се има и други неща за оправяне по окачването и разни гарнитури за смяна, все неща които отлагам тъй като не знам дали има смисъл вообще да наливам пари. Та моля споделете малко опит... защото сърце не ми дава да я хвърля за скрап.... поне кажете, ако знете някоя морга, където биха я купили за части. Благодаря.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Предполагам искаш да кажеш, че са изгнили носещите греди, на които се захваща задното окачване (колата е със независимо окачване отзад). Това им е слабо място на тези коли. Може да се направи, но е трудоемко и изисква майстор. Като казвам майстор, не говоря за тези "съвременните" дето искат само да сменят детайли. Преди години, дадох моя колт на такъв майстор. Демонтира всичко което пречи отзад. Ряза гнилото до кокал, огъва и профилира дебела ламарина и заварява. Направи я много кадърно. Освен, че на стенда за реглаж, нещата бяха ок....при дърпане на немски автомобил в зимни условия, който накрая при завой се заби в изринатия сняг, въжето се скъса, но заварките на майстора не мръднаха.  Виждал съм, колтове на колеги, на който някой "майстор", им е прикапал една тенекия отгоре в/у язвата, и тях това ги успокоява което може да доведе до крайно нежелани ситуации. Действително колата с подобна компрометация е опасна!  В тези зони където гредите гният, се захващат горните носачи, който при завой упражняват натиск/опън върху компрометираните зони...  Та, може да се направи....трудната част е намирането, на майстор. Моя колт го карам най-малко 5 години, изкърпен и не е мръднал. За жалост, купето започна - задни вежди и най-вече задна врата. Мотора пък е "перпетуум мобиле". 15 години издевателствам над автомобила и аз също не искам да се разделям с него. Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...