Георги Казаков Публикувано 26 декември 2021 Публикувано 26 декември 2021 Здравейте колеги и честита Коледа. Та моя проблем е следния, след 14 дневен престой колата не запали ( паднал акумулатор). Акумулатора е чисто нов 100 ампер часа, след измерване с мултицет , съответно заключване на колата и изчакване да премине в ,,спящ режим" установих утечка от 0.2 А. Утечката изчезва след махане на предпазител ном. 30 ( IOD 30 A). Прегледах и търсих навсякъде, никъде не намерих за какво е и какви системи поддържа. Дори в ръководството за експлоатация пише само (IOD 30 A) и нищо повече. Моля Ви, ако някой знае за кокво е и за какво става на въпрос да сподели. Цитат
Даниел Цветков Публикувано 26 декември 2021 Публикувано 26 декември 2021 (редакция) Редактирано 26 декември 2021 от Даниел Цветков Цитат
Даниел Цветков Публикувано 26 декември 2021 Публикувано 26 декември 2021 Ако това ти е от помощ-моля! Цитат
Георги Казаков Публикувано 26 декември 2021 Автор Публикувано 26 декември 2021 Не колега, не ми помагаш. Схемата с бушоните я имам и то тази при двигателя, не тази в купето там под ном. 30 пише (IOD 30A). За него питам какво означава или по точно какви системи са накачени към него? Съжалявам, че не мога да кача схемата и да ти я покажа, но не мога да се оправя с компа , особено с тия ограничения до 50 кв. Цитат
DJ Tymbi Публикувано 28 декември 2021 Публикувано 28 декември 2021 (редакция) Проблема ти е в Блуутуд модула....така са на всички Мицубишита и това е всеизвестен фабричен проблем ......за целта трябва да смените модула, защото не се ремонтира( или поне в Бг не знам кой може ) а се заменя....при вас на Оутлендърите се намира зад ЦД плеъра ( касетофона) и за целта трябва да махнете централните духалки,под тях има винтове, които се развиват и се маха целия модул на касетофона, в дъното долу се намира този модул с размери на кутия за цигари и от лявата му страна е куплунга му.....в Ибей се продават много такива за около 150 лв. така че вие си решавате дали да го махнете или да го смените....оригиналния номер на частта е: 8785A026 ..... На Лансерите този модул се намира непосредствено над жабката в близост до еърбега на пасажера на таблото .....за целта трябва да се свали цялата жабка ( а не само капака й) а за тази цел се сваля и патрона за изкл. на еърбега на пасажера..... Бушона който махате е за всички вериги ,които са предназначени за захранване на подържащите устройства на автомобила, в това число и този модул ,както и касетофона, ЕТАКТ-а, и т.н........този бушон се маха когато автомобила искате да го "зазимявате" ....т.е няма да го карате повече от месец или когато отивате в чужбина за по дълго време ( така ги съветвам хората които работят там и се връщат за по 1-2 месеца в БГ......) Редактирано 28 декември 2021 от DJ Tymbi 1 Цитат
Георги Казаков Публикувано 28 декември 2021 Автор Публикувано 28 декември 2021 Благодаря ти колега за изчерпателното разяснение , точно от такъв отговор се нуждаех, много ми помогна. Весело посрещане на новата година! Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.