Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Гласов асистент.


Препоръчано мнение

Здравейте!

От известно време ползвам вкъщи асистентите на Amazon - Alexa и на Google - Google home. Глезотия, с която можеш да управляваш всички джаджи, съвместими с някой от асистентите. Всеки със своите предимства и недостатъци. Но предимно ги ползвам за музика. И в този ред на мисли, исках подобно устройство и за колата. Оказа се, че има и от двете - Anker ROAV  на Google и Echo auto на Amazon. Гугълският е труден за откриване на нормална цена у нас (100 лв.) и в Европа. Доставка от щатите е безмислена. Това предопредели избора ми. Амазончето е налично в немският ebay, а го има и по търговете на чудесна цена. Връзва се с телефона през bluetooth, а с аудиото в колата чрез 3,5 мм стерео жак. Тъй като имам 2 RCA в колата, известни като аудио чинчове, използвам такъв кабел. Нищо сложно при сдвояването. И кеф при използването! Музиката се лее според моментното ми предпочитание. Ползам Spotify, платената версия. Може и Amazon music. Избора става чрез гласови команди. Може да се ползва и за хендс фри. Чуват ме много по- добре в сравнение с вграденият в плафона микрофон. И има защо - асистента има 8 микрофона. В приложението можеш да зададеш координати под някакво име. Когато кажеш да те заведе до тях, асистента активира навигацията на телефона. С една дума - кеф! Препоръчвам!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за джаджата колега със здраве да си говорите с Alexa  . И аз обичам такива глезотийки, но за момента предвид че не слушам толкова много музика в колата си използвам стандартния google асистент част от андроидската ми навигация. Разбира се не винаги ме разбира когато му кажа "play Black Sabbath" за това пък съм си накачулил много музика на флашката .

 

Докато ти четях поста ме подсети за фабричния микрофон на лансерите, който се намира в плафона и ще използвам темата (ще ме прощаваш) да попитам нещо. Навигацията ми в момента има два микрофона, един който съм извел горе над сенника и втори който си стои в самата навигация малко под дисплея. Микрофона работи добре, но винаги съм се чудил, дали мога вместо да ползвам втория китайски (който е над сенника) да вържа оригиналния който е в плафона. Помня преди да сложа новата навигация, че плафонския микрофон беше супер качествен и ме чуваха перфектно. Друг е въпроса, как да му намеря кабелите.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Здравейте, 

Имам проблем с микрофона на Outlander - с различни телефони, и през Mitsubishi системата, и през Android auto качеството е ужасно.

Има опция да го заменя с това - 8761A002, но е 100 лв. и не е ясно дали ще се оправи.

Имате ли идея как да се справя с проблема?

 

Благодаря 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...