Премини към съдържание

Въпрос за мнения


Daniel Defo

Препоръчано мнение

Здравейте Колеги,Обръщам се към вас за мнения и коментари ,предполагам че на много от вас ви се е случвало да качите колата на високо бордюр ,вчера ми се случи и на мен,по невнимание я качих на около 15 на см.бордюр,възможно ли е да съм повредим нещо по окачването и предницата....Ще съм благодарен за мнения.Колата за сега върви без проблем.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е дали си я качил по невнимание, докато си карал и си попаднал в ситуация или просто си я качил, защото това е била идеята. Предполага се, че във втори случай това се прави леко и тогава проблеми няма.

При първия случай, най-напред всичко поема гумата и джантата. Огледай там как е положението. 15 сантиметра не е нещо чак толкова високо, но всичко зависи от ъгъла и скоростта разбира се. Най-много се прецакват амортисжорите и рейката от по-скъпите неща. Шарнир и втулките на носача също са уязвими при такъв удар. Биалетката е сравнително евтина и нея не я броиме за голяма щета. Но ако е як удар виж дали държи правата и ако имаш съменения мини да ти я огледат отдолу и да се направи проверка и реглаж предница.

Много често минава време, когато удара не е много як и нещо започва се обажда, а не веднага. Например след 2000 или 4000 км.

Но стискам палци да нямаш ядове!

Редактирано от Stanislav Konstantinov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Амии... зависи от контекста. Ако си закачил при паркиране, ще чуеш стържене, обикновенно нищо не се случва. Ако се е случило по времена шофиране и се качил там на скорост... :)

Аз моя лансер вече няколко пъти го качвам на високи бурдюри при паркиране, и когато е от странично и на заден ход няма проблем никакъв. Понякога когато с предница се качвам на бордюра има едни пластмаси под бронята (не знам как се наричат), които упират и се чува стържене но няма нищо страшно. Иначе, така на времето скъсах шарнир на Маздата при висок бордюр, та да внимавай.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...