Премини към съдържание

Странно скърцане при въртене на гумите


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

 

От известно време (няколко седмици) започнах да чувам скърцане докато колата се движи. Изглежда, че идва някъде отпред и колкото по бързо се движи колата, толкова по висока е честотата сякаш при всяко завъртане на гумата нещо скръцва, на точно определена позиция. При завъртане на волана на дясно скърцането при всеки оборот се чува по-силно, а при завъртане на ляво изчезва. Горе-долу по същото време започна да се чува и скърцане при спиране. Понякога по-плавно, понякога изскърцва еднократно доста силно. Проблема е, че това не се случва постоянно и понякога си карам и всичко е наред. Отидох при кварталния майстор и като му обясних всичко каза, че звучи като проблем с накладки/дискове. Качихме се и направихме няколко кръгчета, но за съжаление точно тогава нищо не се чу. Качи я и я огледа, дори свали единия диск, изстърга малко ръжда и каза да карам така докато не стане по-силно/постоянно скърцането за да може да разбере какво е.

 

Разбирам, че няма как така човек да разбере от едно описание какъв е проблема, за това търся по-скоро съвет. Според вас да карам ли така неизвестно време още, дали може да стане някакъв по-сериозен проблем с времето и после да ми кажат, че съм отишъл прекалено късно, или да потъря тесни специалисти за този тип коли (като например Ратола) и да направят някакъв вид обстойна диагностика която евентуално да покаже какъв е проблема?

 

Колата е Outlander II (преди фейслифта) 2.0 дизел 2010 година.

 

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Разбирам, че няма как така човек да разбере от едно описание какъв е проблема, за това търся по-скоро съвет.

Що бе, аз го разбрах какъв е проблема, http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif скърцане при въртене на волана .

Отивай пак при кварталния майстор да ти смени шарнира от тази страна от където идва скърцането, да видим какво ще стане .

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...