Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Ufoto

Потребители
  • От него общо

    6
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Ufoto е написал

  1. Здравейте колеги, От известно време (няколко седмици) започнах да чувам скърцане докато колата се движи. Изглежда, че идва някъде отпред и колкото по бързо се движи колата, толкова по висока е честотата сякаш при всяко завъртане на гумата нещо скръцва, на точно определена позиция. При завъртане на волана на дясно скърцането при всеки оборот се чува по-силно, а при завъртане на ляво изчезва. Горе-долу по същото време започна да се чува и скърцане при спиране. Понякога по-плавно, понякога изскърцва еднократно доста силно. Проблема е, че това не се случва постоянно и понякога си карам и всичко е наред. Отидох при кварталния майстор и като му обясних всичко каза, че звучи като проблем с накладки/дискове. Качихме се и направихме няколко кръгчета, но за съжаление точно тогава нищо не се чу. Качи я и я огледа, дори свали единия диск, изстърга малко ръжда и каза да карам така докато не стане по-силно/постоянно скърцането за да може да разбере какво е. Разбирам, че няма как така човек да разбере от едно описание какъв е проблема, за това търся по-скоро съвет. Според вас да карам ли така неизвестно време още, дали може да стане някакъв по-сериозен проблем с времето и после да ми кажат, че съм отишъл прекалено късно, или да потъря тесни специалисти за този тип коли (като например Ратола) и да направят някакъв вид обстойна диагностика която евентуално да покаже какъв е проблема? Колата е Outlander II (преди фейслифта) 2.0 дизел 2010 година. Благодаря предварително!
  2. Здравейте отново колеги! Отворих отделението в купето и извадих предпазители 13 и 19 които отговарят за запалката и допълнителните захранвания. Номер 13 беше гръмнал, и добре че в предното отделение за предпазители на самия капак имаше 3 резервни. Смених го и сега всички захранвания работят! Благодаря на всички отзовали се!
  3. Здравейте отново, Днес пак гледах упътването на колата и не виждам друг предпазител описан освен този за запалката. Доста от предпазителите липсват, за това предполагам, че са обвързани с екстри които моята кола няма. Възможно ли е да имам 3 изхода за 12 волта, но да не са предвидени да работят и за това да няма и предпазител? Прикачил съм снимка на отворената ми кутия с предпазители, можете ли да ми кажете дали въпросния втори въобще го имам? Ако може и да ме насочите кой точно е ще съм ви много благодарен! Снимка
  4. Благодаря за отговорите колеги! Не знаех, че има подобен предпазител. Уикенда ще отворя да го търся
  5. Здравейте колеги, От скоро съм собственик на Outlander II - 2010г. При покупката не го забелязах, но нямам ток в нито един от 12 волтовите изходи в купето, а имам 3 - запалка, в подлакътника и в багажника. Пробвах с различни у-ва и дори един приятел го замери с мултицет, но няма никой. Уменията ни стигнаха до това да проверим дали е бушона, но за съжаление не е от това. Дали бихте могли да ми дадете насока, или по-скоро понеже не съм от най-сръчните, ако може да ми препоръчате майстор или сервиз в София който има опит с такива коли и може да го оправи? Благодаря ви предварително!
  6. Здравейте бъдещи колеги, Понеже питането ми е много сходно с тази тема реших да го публикувам тук за да помогнем и на други хора преглеждащи я. Предстои ми покупка на Outlander 2010-та година (преди фейслифта). Колата е 2.0 дизел и понеже аз не разбирам много, навсякъде чета да се гледат дюзи, турбина и маховик. Това е страхотно, но аз не знам какво да им гледам. Понеже собственика се съгласи да закараме колата в сервиз по мой избор, има ли начин при диагностиката да се проверят тези компоненти дали са тръгнали да се развалят? И ако има, това по-различна диагностика ли е от тази която просто го закачат за компютър? Съжалявам ако въпроса е задаван вече (със сигурност е), но не успях да намеря конкретен отговор. Благодаря предварително!
×
×
  • Създаване...