Премини към съдържание

Нужда от помощ относно автоматично приби


Препоръчано мнение

Здравейте колеги! Собственик съм на аутлендър 2 бензин и имам функция за безключово отключване и палене. При отключване и заключване на автомобила винаги огледалата се разгъват или съответно прибират. С настъпването на зимата се притеснявам, че при замръзването им може да имам проблеми с моторчетата им които осъществяват това. Има ли някаква възможност тази опция да се контролира от мен. Чух че има възможност това да се случва само при двукратно натискане на бутончето, което се намира на предните две врати, а при еднократно огледалата да не се движат. Възможно ли е това и как се прави? Предварително благодаря, ако някой знае как да ми помогне!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност може да се изключи, ако си с навигация го има като опция в менюто. Иначе предполагам, че има сервизна комбинация от натискане примерно на определени бутони, но не я знам. Друг вариант е да се настрои след връзване на компютър.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това, което описваш при теб е настройката по подразбиране. Ако си без навигация тази настройка може да се промени само с ETACS декодер/тестер (примерно в оригиналния MUT-III от STP->System select->ETACS->Special Function->Auto fold mirror) - няма сервизна комбинация както колегата предполага. Опцията е прибирането и отварянето на огледалата да е свърано (или не) с отключването/заключването на вратите. Ако е изключена, то правилно си чул (реално пише всичко в упътването), че може да се ползва заключването - заключваш с едно натискане и до 30 секунди след това ако искаш бързо натискаш последователно два пъти отново заключване (на дистанционното или вратите) и огледалата се прибират. Съответно обратното при отключване, за да ги разгънеш. Ако мен ме питаш, то това е по-неудобният вариант ако често ще прибираш огледалата при паркиране, но го има момента с леда - за 6 години ми се е случвало 2-3 пъти и не е приятно усещането да чуваш как пука леда при отварянето/затварянето на огледалата, но реално нищо им е станало - не са чак толкова нежни. Затова за подсигуряване през зимата едно шише с течност за размразяване в багажника и така...

Иначе има и опцията ако са били прибрани да се отварят автоматично при достигане на ~20-30км/ч, както и опцията автоматично да се отаварят при ON и да се прибират при OFF и отваряне на шофьорската врата.

 

Operation of the outside rear-view mirrors

 

To fold

Within 30 seconds of locking the doors and tailgate using the

LOCK switch (1), press the LOCK switch twice rapidly to fold

the door mirrors.

 

To extend

Within 30 seconds of unlocking the doors and tailgate using the

UNLOCK switch (2), press the UNLOCK switch twice rapidly

to return the door mirrors to their extended positions

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...