Премини към съдържание

Защо не ми се получава?


bace

Препоръчано мнение

Здравейте колеги! Моля за малко съдействие :icon_blush:

Преди доста време, по невнимание прекълцах кабелчето на сензора за АБС-а на задно дясно колело и от тогава не ми работи АБС-а.

Съботата се заиграх за запоявам до самия сензор (защото там е "клъцнатото") и мисля, че оправих нещата.

АБС-лампата изгасна и вече системата работи. Изминах около 200км, но радостта бе за кратко... треснах един легнал полицай и пак светна АБС-а. Изгасих колата и я запалих, лампата за АБС-а угасна (т.е. за момента няма проблем). Но като пуснах теста с мостчето на 1 и 4 на ОБД-то - изкара старите грешки от времето, когато я палих без главините (когато ремонтирах скоростите). Искам да зачистя тези стари грешки за да разбера дали същия сензор е проблемен или някой друг. Следвам инстукцията в workshop manual-а (35-B7), където е описано, че трябва да се замаси пин 1 от OBD-то, след това да се задържи спирачката (turn on stop lights,) да се подаде на контакт и след като угасне лампата за АБС-а да се "мигне" 10 пъти със спирачката (това трябва да стане преди да е светнала пак АБС-лампата) и според мануала ще се зачисти ABS-ECU-то. Не ми се получава. След като дам на контакт (с мостчето на пин 1 и 4) отново си изрежда старите грешки 11,12,13,14 и 52. Галанта е 99-ти набор 2,5.

Някъде греша ли или така няма да стане?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...