Премини към съдържание

Антифризът си загуби цвета


Препоръчано мнение

Здравейте,

Преди няколко дни забелязах, че антифризът си е загубил цвета и от синьо-зелен се е превърнал в безцветен като чиста вода, както в разширителния съд така и в радиатора. Премерих каква е концетрацията и показва -41с , ползвам готов миксиран на популярна английска марка, колата е изминала 50000км и една година от както съм го сменил. Други аномалии няма, няма теч, няма смесване на антифриз с масло или по-високо налягане в системата, двигателят подържа нормална температура, и всичко изглежда нормално. Днес ще почистя системата и ще налея нов микс 50/50 на друга фирма.

Поздрави и Благодаря за всеки съвет и споделено мнение.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Попадал съм на мнения, че това се случва при корозия и е хубаво да се смени с нов. В указанието за употреба на конкретния продук не пише ли нещо за такъв случай?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

Никъде по етикетите нищо не пише, само пише че е много хубав и , че издържа до 80к км или две години, само че при мен не издържа толкова . 50к км и стана безцветен а като почистих системата изкарах доста мътилка и бели мазни отлагания. Сложих един жълт сега на Preston и ще видим той колко ще издържи. Мисля , че поне на време забелязах проблема, та много ръжда не се беше образувала. Всичко друго за сега е ОК.

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не става дума само за ръжда, но и корозия на алуминий и дори, че имало добавки против електролиза. И като си загуби антикорозионните качества антифриза се обезцветявал. То имало разни видове зависимост от състава: синтетични, органични, с дълъг живот... А дали всеки антифриз има такива добавки или в конкретния случай не е просто скапан оцветител? След като на етикета не го споменават, аз като потребител мога само да гадая. Предполагам ако е стоял много време на някой рафт на слънце пак ще се обезвети.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F332456314573

Това е въпростният антифриз, то си е собствена марка на магазина дето го купих, много популярен и много се продава, интересното е, че предишният път си купих концентрат на същата фирма и си го разредих сам и нямаше проблеми , дори си издържа 80к пробег . Сега сложих този:

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fulk%2Fitm%2F302495000995

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление нищо не разбирам. Може би някой, който има представа, по състава би разбрал кое е хубаво и кое не. Като ги гледам едното точно си и зглежда като от супермаркет, другото с тия контрастни цветове мяза на сникерс :) - явно искат да изпъкнат на рафтовете. По този повод попаднах на още една информация, която не знаех и изглежда важна - течноста за чистачки да не съдържа отрови като Метанол, защото ги дишаме. https://autobox.bg/articles/ne-na-produktite-s-metanol

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...