Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Загубен ключ


Alloris

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

Знам, че има доста теми по този въпрос, изчетох ги всичките, но не успях да открия отговор на въпросите си.

Като за начало изгубих си единствения ключ, за Митсубиши галант 97година 2.0, след няколко дена опит да го намеря, нищо не се получи и реших, че ще се справя сам с проблема, като разбира се нищо не прочетох предварително.

Намерих митсубиши на части и взех от него патронника + ключа (за запалването става въпрос), за да го сложа на моето, но уви оказа се че без стария ключ не мога да сваля стария патрон. Обадих се на ключар да разбера за какви пари ще го махне той. Първо каза че колата имала чип, трансподер, и без него нищо няма да стане, след това уж проверява някъде и каза, че моята няма. Иска ми 80лв, за да дойде и да махне патронника, което нямало да стане същия ден, както и да е намерих друг ключар, който дойде и за 50 лв не направи нищо по различно, от това което и аз можех да направя...

Свали тялото, отиде в сервиза, разби пин-а, който държи патронника в тялото и ми го върна, но каза че колата няма да запали. Така и стана, след като дам на контакт и "мина" имобилайзера (чрез дистанционното на алармата), лампите по таблото светват, но колата не пали. Обаждах се в Балкан стар(от старите теми видях че за 30лв "обучават" ключовете), обясних им ситуацията, отговора беше, че без оригиналния ключ, нищо не могат да направят и ме пратиха на ключар. Та след като ми искат 120-170 лв за нов ключ, а аз такава финансова възможност нямам, исках да разбера има ли начин да се справя с проблема с по малко средства.

Може ли да се прескочи като цяло тази защита? Има ли къде да занеса ключа, евентуално и "чист" транспондер ще им купя, и само да го обучат без да ме изръсят 100-200лв, след като повече от половината работа е свършена?

Ако може коментарите да са съвети, а не четене на морал от сорта да не се мъча да прекарам "честните" и дълго обучавали се ключари.

Благодаря за вниманието!

Редактирано от Alloris
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тука при нас ключарите които си разбират от работата за 30-40лв. правят ключ по патронника. Лично аз минах по този път - загубих си ключа и добре че беше отворена колата - свалих патронника на едната врата и газ с другата кола до ключаря. След ча имах 2 нови ключа.

За имобилайзера си мисля че може да стане номера ако си намериш ЕКУ от Галант без имобилайзер. Или ключар който знае какво прави да забрани имобилайзера.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-евтиния а можеби и единствен начин, е да купиш от колата която си взел ключа и имобилаизера и компютъра..... Слагаш ги на твойта и си готов. Заобикалянето на иммобилайзера е почти невъзможно, а с програмирането на ключа ще удариш яко на камък..... Казвам ти го от опит, в тази кола за електронните устроиства са ползвани специални елементи, Хората можещи да се оправят с това си знаят цената.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...