Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Alloris

Потребители
  • От него общо

    4
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна/Габрово

Alloris's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте колеги, Знам, че има доста теми по този въпрос, изчетох ги всичките, но не успях да открия отговор на въпросите си. Като за начало изгубих си единствения ключ, за Митсубиши галант 97година 2.0, след няколко дена опит да го намеря, нищо не се получи и реших, че ще се справя сам с проблема, като разбира се нищо не прочетох предварително. Намерих митсубиши на части и взех от него патронника + ключа (за запалването става въпрос), за да го сложа на моето, но уви оказа се че без стария ключ не мога да сваля стария патрон. Обадих се на ключар да разбера за какви пари ще го махне той. Първо каза че колата имала чип, трансподер, и без него нищо няма да стане, след това уж проверява някъде и каза, че моята няма. Иска ми 80лв, за да дойде и да махне патронника, което нямало да стане същия ден, както и да е намерих друг ключар, който дойде и за 50 лв не направи нищо по различно, от това което и аз можех да направя... Свали тялото, отиде в сервиза, разби пин-а, който държи патронника в тялото и ми го върна, но каза че колата няма да запали. Така и стана, след като дам на контакт и "мина" имобилайзера (чрез дистанционното на алармата), лампите по таблото светват, но колата не пали. Обаждах се в Балкан стар(от старите теми видях че за 30лв "обучават" ключовете), обясних им ситуацията, отговора беше, че без оригиналния ключ, нищо не могат да направят и ме пратиха на ключар. Та след като ми искат 120-170 лв за нов ключ, а аз такава финансова възможност нямам, исках да разбера има ли начин да се справя с проблема с по малко средства. Може ли да се прескочи като цяло тази защита? Има ли къде да занеса ключа, евентуално и "чист" транспондер ще им купя, и само да го обучат без да ме изръсят 100-200лв, след като повече от половината работа е свършена? Ако може коментарите да са съвети, а не четене на морал от сорта да не се мъча да прекарам "честните" и дълго обучавали се ключари. Благодаря за вниманието!
  2. Alloris

    Газов инжекцион

    Може ли някой да каже мнение за БГ диагностика в София в кв.Илиянци, бул. Рожен70. Дали могат да направят пълна диагностика на колата и настройка на ГИ ?
  3. Alloris

    Газов инжекцион

    Системата е изцяло нова, колата я купих наскоро и нямаше газова. Дюзите са рейл, изпарителя е R-UNO. Опътването за програмата не е сложно, както и тя, но има много неща по нея които не са ми ясни просто защото не са написани в самата нея(например стойностите във фината настройка на графиката какво значат и др.) Наскоро разбрах че сигнала от ламбдата трябва да е синусоидален, но понеже още от началото моя си е права линия не обърнах внимание на това (също и че трябва да е до 1 волт горе долу, а моя е 4-5 волта). Може ли това да е главна причина за проблема? Ламбда сондите са 2 отдолу на генерацията и кабелите влизат в купето, не мога да ги проверя без да я разглобя.
  4. Здравейте колеги, наскоро си купих кабел и програма за газовия ми инжекцион (вега), понеже в сервиза където ми го настройваха последните 3-4 пъти не успяха да го направят като хората- нито оптимален разход нито вървеж. От тогава се опитвам сам да го настроя, но се оказва че не е толкова просто колкото изглеждаше.. успях да сваля разхода до 9/100, но исках повече и пак го разбутах. На последната настройка го направих извънградско да гори под 9.. но след като засякох- разхода в градски условия е 16+. Та въпроса ми е някой разбира ли от фината настройка и има ли желание да обясни малко по подробно от ръководството към програмата (bardolini 4). Mitsubishi galant 136 2.0 Евентуално ще съм доволен и ако някой ми покаже снимка на неговите настройки на неговия галант. И един допълнителен въпрос... в програмата има OBD грешки, които при мен не излизат (бели полета), защо така? П.с. извинявам се ако има такава информация тук, но единственото което намерих е коментари за майсторите и сервизите.
×
×
  • Създаване...