Премини към съдържание

Кой контролер управлява задната чистачка?


petroff

Препоръчано мнение

Здравейте,

 

Когато купихме колата преди година видяхме, че при пуск на задната чистачка тя не спира след връщане на лостчето в нулево положение. Спираше само след гасене на колата, а веднъж се наложи два пъти да изключа от контакт. После си намерих лостче втора употреба и дали се заблудих в началото, че е наред или нещо друго има, но сега е пак същото положение. Към какво да се насоча - реле или контролер? Въпроса е кой е контролера- този за централното ли управлява и чистачките, или не? Колата е Колт 6, 1.3 CZ3.

 

Благодарско в аванс!

Редактирано от petroff
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Явно не съм обяснил правилно!

Чистачката след пуск не спира - продължава да си работи докато не се изключи от контакт - ключа в OFF. Понякога спира сама - т.е. прави си маховете и си спира където трябва. Няма проблем със спирането и на произволно място по стъклото - проблема е, че не спира въобще. Това е при интервал, при продължително действие и при измиване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Провери си релето дали е в ред.Ако не от там, когато направи проблем, махнете кората на колонката при шофьора (в краката),там има няколко букси по които минава комуникация за стопове,мигачи и още куп неща.Разклатете кабелите,ако се оправи търсете там проблема.Скоро имах проблем и се оказа,че от някъде влиза вода и се бяха наводнили и имаше този проблем и още доста други.Иначе тези неща се ръководят от etacs unit(комфорт модул),който се намира на гърба на бушониерата,но се съмнявам да е от него.По-скоро е нещо по кабели или маса

Редактирано от bordeaux
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 5 месеца ...

Здравейте!

Проблемът си остана нерешен, но днес покрай замяната на бобината на стартера закачихме колата на професионален тестер - няма грешки. Механика ми подхвърли жокер, че проблема може да е в изключвателя при моторчето на чистачката - не засича, че прави пълен мах и затова не я изключва, при много автомобили било реализирано по този начин. Остава да намеря моторче втора употреба и да го заменя, като се надявам проблемът да е от там...

Редактирано от petroff
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От моторчето е! Преди малко го замених и задната чистачка вече работи нормално. Поздрави!

 

ПП Miroslav се оказа прав! Жалко, че не го направих по-рано!

Редактирано от petroff
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...