Премини към съдържание

Check engine Mitsubishi Space Star


AntonP

Препоръчано мнение

Здравейте,

преди няколко дни на колата ни светна лампичката Check Engine. Колата е Mitsubishi Space Star 1.9 DID - 115 К.С. Симптомите са следните: Колата губи мощност и не се чува турбината(преди един ден пуснахме снимка във фейс групата). Оказа се, че един приятел разполага с инструмент за тестване и след теста излезе много странна грешка. P0032 - Heated oxygen sensor - (H025) BANK 1. До колкото прочетох е някакъв сензор свързан към катализатора. Ако съм прав този сензор може ли да се изолира или трябва да се смени. Също така възможно ли е катализатора ми да е задръстен и да трябва да се махне? Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Потърси друг приятел с по добър четец. И не знам къде ги четете тези грешки. Аз залагам на грешка 27.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление разбрах какъв е проблема и той не е това което очаквах. Турбината е блокирала в отворено положение :( С 2 думи нещата отиват към ремонт на турбо. Явно съм голям карък, защото имам на колата само 5000 изминати километри, а ми предстои толкова тежък ремонт.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Вакумния клапан работи добре, просто турбината е спекла в положение "отворен" пробвахме да го смажем натиснем не мърда все едно е заварено. Като свалим турбото ще видим какво е положението.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ъпдейт! Днес свалихме турбината, има към 4-5 мм аксиален луфт, радиален никакъв. Някои лопатки на топлата и студената част имаха видими следи от отчуване, не голямо но има. Чакам да ми дойде новата средна част, да я монтираме и ще видим какъв ще е резултатът.

 

П.П.

 

Падна голямо блъскане докато изкараме средната част.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...