Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

AntonP

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което AntonP е написал

  1. AntonP

    Check engine Mitsubishi Space Star

    Ъпдейт! Днес свалихме турбината, има към 4-5 мм аксиален луфт, радиален никакъв. Някои лопатки на топлата и студената част имаха видими следи от отчуване, не голямо но има. Чакам да ми дойде новата средна част, да я монтираме и ще видим какъв ще е резултатът. П.П. Падна голямо блъскане докато изкараме средната част.
  2. AntonP

    Check engine Mitsubishi Space Star

    Вакумния клапан работи добре, просто турбината е спекла в положение "отворен" пробвахме да го смажем натиснем не мърда все едно е заварено. Като свалим турбото ще видим какво е положението.
  3. AntonP

    Check engine Mitsubishi Space Star

    За съжаление разбрах какъв е проблема и той не е това което очаквах. Турбината е блокирала в отворено положение :( С 2 думи нещата отиват към ремонт на турбо. Явно съм голям карък, защото имам на колата само 5000 изминати километри, а ми предстои толкова тежък ремонт.
  4. Здравейте, преди няколко дни на колата ни светна лампичката Check Engine. Колата е Mitsubishi Space Star 1.9 DID - 115 К.С. Симптомите са следните: Колата губи мощност и не се чува турбината(преди един ден пуснахме снимка във фейс групата). Оказа се, че един приятел разполага с инструмент за тестване и след теста излезе много странна грешка. P0032 - Heated oxygen sensor - (H025) BANK 1. До колкото прочетох е някакъв сензор свързан към катализатора. Ако съм прав този сензор може ли да се изолира или трябва да се смени. Също така възможно ли е катализатора ми да е задръстен и да трябва да се махне? Благодаря предварително.
  5. AntonP

    Смяна на запалка

    Като си отвориш пепелника, го хвани с 2-те ръце и леко напъни първо от ляво (цялата шейна се държи на пластмасови пъпки които е нужно само да излязат от рамката), за да излезе от рамката а след това и от дясно. Пепелникът излиза целия. Самото му поставяне в последствие представлява по-големия проблем, защото се налага да навиеш зъбните колелца, за да може в последствие да ти се вади пепелникът.
  6. Здравейте колеги, имам едно питане. На автомобил Space Star 1.9 DID дали по подразбиране има комфорт модул и ако има, как се пуска? При мен след заключване стъклата не се вдигат. По принцип 2-ра ръка има комфорт модули за Carisma/Space Star, но не знам нито къде седи този модул, за да проверя имам ли и ако нямам само трябва да го купя и да го забода някъде или трябва и кабели да се прекарват. Благодаря!
  7. Карам SS 1.9 DID 115 к.с. сравнително динамичен автомобил с приличен разход. За здравина все още не мога да кажа нищо, тъй като карам колата от половин година (за сега не съм имал проблеми). Двигателят не е шумен, изглежда предишния колега не е карал стари дизелаци :D Шум от вятъра при високи скорости има, но това го отдавам на високото челно съпротивление. Общо взето караш миниван, но усещането е от лек автомобил.
  8. AntonP

    Добавки за дизел

    Miroslav, без да се имам за кой-знае какъв капацитет ще споделя, че навсякъде където съм чел, дори по официалните сервизни документи на различни автомобили били те обикновен дизел, PD или common rail се препоръчва използването на бензин зимно време до 30 %. Аз лично предпочитам да практикувам наливането на бензин преди да имам проблеми с паленето, за да няма неприятни изненади сутрин. Все пак това е личен избор, но миналата зима при -28 градуса без да се притеснявам отидох на работа. Силно се съмнявам, че ако не бях сипвал нищо щях да успея.
  9. AntonP

    Добавки за дизел

    Ред няма. Това с бензина го практикувам от 5-6 години и зимата никога не съм имал проблем с паленето (до сега съм карал друг автомобил), тази зима ще ми е първата със Space Star-a, но смятам, че не би трябвало да имам проблеми. При мен съотношението е на около 20 л. дизел 2-3 литра бензин. Тоест около 10%.
  10. Да, наистина е така, вече му свикнах и нямам проблеми, но трябва да видя какво да направя със шофьорската врата. Също така от време на време се случва и заключващия механизъм на другите врати да не сработва като хората. При отключено положение някои от вратите не се отключват и трябва да се заключи и отключи на ново за да се отворят. Изглежда трябва да се смажат по някакъв начин или нещо от сорта. С изключение на това съм много доволен от колицата и я карам с кеф
  11. Привет на всички в този страхотен форум. От седмица съм собственик на SS - 1.9 DID. Очарован съм от автомобила, но имам 1-2 питанки, като изключвам детските болести на автомобила. Първата ми е, нормално ли е на 1-ва скорост да се тръгва с повече газ? Няколко пъти ми се случва да загасям автомобила, особено на баири (Предния ми автомобил беше Fabia 1.9 SDI) и с нея никога не съм имал такива проблеми, това поражда в мен съмнение в съединителя. Другото което много ме дразни е, че шофьорската врата след отключването се отваря със много дърпане, изглежда самата ключалка опира в заключващия механизъм, това само с регулиране на вратата ли се оправя или има нещо друго нередно според вас. Благодаря на всички, които ще се отзоват. П.П. Питанките ми са предимно информативни, не разбирам много от ремонти на автомобили.
×
×
  • Създаване...