Премини към съдържание

Твърди спирачки при изгасен двигател


Препоръчано мнение

Здравейте,

от известно време педала на спирачката при изгасен двигател е твърд. Получава се от време на време и за сега не мога да намеря някаква зависимост. Когато двигателя заработи сервото си сработва и колата си спира нормално. Четох в тази тема линк че проблема в повечето случаи, е в едно клапанче, което е монтирано в маркуча, които свързва сервото и смукателите. Само че там темата е за каризма та въпроса ми е дали въпросният маркуч с клапан го има и в дизеловите модели на спейс стар.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Педала на спирачката при изгасен двигател трябва да е твърд. Натисни няколко пъти при загасен двигател, докато се втвърди. Задръж го натиснат и запали мотора. Педала трябва плавно да потъне малко надолу, да "омекне". Това е нормалното.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По-точно ако не работи двигателят имаш 2-3 натискания и после става твърд, понеже се изчерпва акумулираният вакуум в сервото.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да и на мен за нормално ми се струва при изгасен двигател да има 2-3 натискания на спирачката преди педала да се втвърди. При запалване на двигателя плавно омеква, това е ок. Понеже при мен от известно време забелязвам че вакуума в сервото се губи при изгасен двигател и този телеранс от 2-3 натискания до втвърдяване го няма. Затова и този клапан ми се вижда като потенциална част, на която да и е дошло времето за смяна и въпроса ми е дали тя е налична при дизеловите модели на спейс стар или това е нещо специфично каризма и/или бензиновите мотори.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

То вероятно става и от някаква друга кола.

- виж там по размери дали нещо няма да ти попадне (само за проба, после ще си купиш оригинален.. ;)

 

Опитай дали няма да се подобри работата на клапанчето, ако го промиеш с нещо - например с технически спирт, или обезмаслител.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...