Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Mihil

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Mihil е написал

  1. Да и на мен за нормално ми се струва при изгасен двигател да има 2-3 натискания на спирачката преди педала да се втвърди. При запалване на двигателя плавно омеква, това е ок. Понеже при мен от известно време забелязвам че вакуума в сервото се губи при изгасен двигател и този телеранс от 2-3 натискания до втвърдяване го няма. Затова и този клапан ми се вижда като потенциална част, на която да и е дошло времето за смяна и въпроса ми е дали тя е налична при дизеловите модели на спейс стар или това е нещо специфично каризма и/или бензиновите мотори.
  2. Здравейте, от известно време педала на спирачката при изгасен двигател е твърд. Получава се от време на време и за сега не мога да намеря някаква зависимост. Когато двигателя заработи сервото си сработва и колата си спира нормално. Четох в тази тема линк че проблема в повечето случаи, е в едно клапанче, което е монтирано в маркуча, които свързва сервото и смукателите. Само че там темата е за каризма та въпроса ми е дали въпросният маркуч с клапан го има и в дизеловите модели на спейс стар.
  3. Здравейте, дали успяхте да разберете от какво се получава този шум. При мен също от известно време имам един странен шум, който се чува от предната лява страна на автомобила. Шума се чува на само когато автомобила е на скорост и се подава газ, като най отчетливо се чува между 40 - 80 км. При движение с по-висока скорост не се чува. Другото което ми прави впечатление е че когато навън вали или е много влажно шума изчезва, после като изсъхне времето и пак се появява, явно когато нещо по автомобила се овлажни и изчезва скърцането. Ако някой е имал подобен проблем моля споделете при вас от какво се е получавал. Колата е space star 1.9 DID и освен неприятният шум няма други оплаквания като вибрации във волана или нещо подобно.
  4. Релето трябва да е достъпно като се свали лоста за управление на чистачките. Мисля че беше някъде в тази част не съм сигурен кое точно е релето, но повечето сервизи за ел. инталации по колите би трябвало да могат да го локализизат и подменят. При мен поне откакто го смениха всичко си е ОК с чистачките. Не търсете проблема в моторчето на чистачките, понеже аз докато се оправи и през това минах. Успех с ремонта.
  5. Проверихте ли платката на километража. Платката контактува с моторчето на километража с мисля бяха 4 контактни площадки, които с времето се износват и километража замръзва на определена скорост. След леко почукване се оправя и после пак след време замръзва. Поне при мен така правеше. Като се оправи контакта на платката с моторчето на километража проблема се реши.
  6. Имах го същият проблем и при мен. Оказа се че беше изгоряло реле, което се намира на платката която е вързана към лоста на чистачките. След смяната му чистачките пак си работят както трябва.
  7. Проблема при мен се оказа таблото. Контактните площадки където платката на километража контактува с моторчето на индикатора на скоростта се бяха захабили много с времето. С малко малко почистване и калай за по добър контакт и проблема се реши. До сега около 500км отчитането на скоростта си работи безпроблемно. Реално ремонта не е много сложен и оправя доста дразнещият ефект на замръзване на стрелката на скоростта. Надявам се да съм полезен ако някой друг има подобен проблем. Симптомите на проблема, които бяха при мен съм ги описал в предният пост.
  8. Здравейте, и при мен се появи проблем със скоростомера. Проблемът е че стрелката от време на време "заспива" на дадена скорост. Показанията за изминати километри и тези на борд компютъра поне засега са ОК и не съм забелязал да има проблеми с тях. Правих и диагностиката, която не показа да има записана грешка. Това което ми направи впечатление е че проблема се получава когато колата се движи по инерция при спускане. Изчетох темата, но не успях да разбера към датчика или към таблото да се насоча в търсето на решение. Ще съм благодарен на мнения и съвети относно проблема. След почукване на таблото при спряло положение стрелката пада на нула и после си работи до следващият път когато се появи проблема. Колата е Space Star 1.9 DID.
  9. Здравейте, Искам да попитам дали има разлика в предните калници за Спейс стар на моделите от 2000 и 2003 и дали са съвместими? Благодаря предварително за отговорите.
×
×
  • Създаване...