Премини към съдържание

Застраховател "Олимпик" - подигравка


Препоръчано мнение

Не и върви на майка ми. Преди 6 години блъснаха паркирания колт, сега и блъснаха паркираната Микрата, на 50 метра от предната катастрофа. Все пияни, все със Голф 2, все лилави :(

Както и да е, този имаше гражданска в "Олимпик". Дойдоха, описаха щетата - удара беше в предна дясна гума, автомобила преместен 10 метра назад и качен на тротоара. Отпред тотал щети - гумата с носач, рейка, полуска изскубнати от автомобила, задния мост откъснат...

Звънят ми преди няколко дена - казват изплащаме тотал щета, 750 лв. трябва да бракувате автомобила. Направо ме шокираха с "високата" сума. Микрата беше 96-та година, 4/5 врати, перфектно състояние, нови гуми, ал.джанти, масло на 2 км. :(

Отивам в офиса им в Сливен да видя за какво става реч, хората там провериха - щетите оценени на 1460лв. но надвишавали стойноста на автомобила и плащали 70% от тази стойност. От тук почват парадоксите.

Казвам - не съм доволен от оценката, може ли възражение и повторна оценка - ами почакайте да ви изплатят това обезщетение и тогава пуснете възражение. Да бе, от небето падам :(

Може ли да видя документ за тази оценка - звънят в София - ами не може :(

Питам как оценихте този автомобил за 1070лв. - отговор в София хората с парите така решават.

Питам някакъв докумен ще видя ли - отговора отново НЕ.

Звъня днес в София, от там човека движещ случая ми казва - нали вчера питаха, това е положението. Обяснявам не съм съгласен с оценката и отговора - по каталог на Шваке при нас е толкова. Може ли да го видя - най-нагло ми казва - ще ви кажа номера на страницата където пише, ако си намерите каталог вижте какво пише.

Отново най-любезно моля - някакъв документ черно на бяло да пише тези неща - автомобил, щета, оценка, обезщетение. Отговора същия - не даваме такива неща.

Пак питам - някакъв документ на който да си личи и аз да подпиша евентулано - не даваме нищо освен обезщетение и то по банка.

Е тук не издържах, пожелах приятен ден и че ще се обърна за помощ към комисията за финансов надзор и евентуално онбудсман. Казаха ми да пиша където си искам :icon_censored:

Не съм за няколкостотин лева но защо правят хората на малоумни. Може да решат че щетата е за 70 лв. и никой нищо не може да им каже. А разполагат с парите на гражданите и са намерили овце за стригане - пари вземаме колкото кажем обаче да плащаме като се наложи колкото ни кефне, ако може най-добре нищо.

Гледам са регистрирани по глава 113 на Търговския закон на Република Кипър и си мислят че в България може да правят какво си искат, един вид аборигените нямат право дори да ги информират писменно.

Недай си боже да имаш каско при тях и процедират по същия начин.

Редактирано от milenjs
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Просто използвай компании които са български,въпреки че то гражданската на другия автомобил е покрила твоята щета.Няма да рекламирам никоя,засега не ми се е налагало да ползвам услугите им в този формат.Дано и да не се налага. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...