Премини към съдържание

Вибрация откъм интеркулера


Препоръчано мнение

Здравейте, от известно време имам вибрация само при движение между 1100 и 1900 оборота (резонира най-много при 1200, 1500 и 1800), която първоначално мислех, че идва от пластмасовите кутия и тръба на въздушния филтър (чест проблем при френския мотор), но дори само с филтъра без кутията вибрацията си я има. Разтърсих се доста и съм почти сигурен, че идва от интеркулера и по-точно някоя от планките, държащи тръбите, влизащи или излизащи от него. Със сигурност има сервизна инструкция от Mitsubishi как да се модифицира тази планка, така че да не вибрира, но естествено няма как да я получа. Според мнения в други форуми, тя се изкривява в определена ситуация (например при легнал полицай, дупка и т.н.) и след това моторът я натиска в движение, откъдето се получава и този резонанс и вибрация. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем - със сигурност е елементарен за отстраняване, но не знам точно коя е въпросната планка... така или иначе трябва да свалям предната броня, за да изправям едни железа, но ми се искаше да съм по подготвен за този проблем и да не гадя... Благодаря!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, и според мен е по-скоро планка на някоя от тръбите, влизащи или излизащи от интеркулера. За сервизната инструкция (от този тип) говорят други хора с подобен проблем, но в Англия и Германия... и в двата случая пишат, че решението е дошло след запитване от дилъра към Mitsu UK / DE, така че явно проблемът им е известен. Мен ме притеснява, че се случва само в движение, т.е. на място може би ще е малко трудно да го налучкам, но ще видим другия уикенд!

 

Иначе сравних двете диаграми от 2008 и 2010-2011-2012 година, и има минимални разлики (тръба номер 6 в горен десен ъгъл e променена от MY2010), но дали това може да е причината, или по-скоро номер 10, която аз по-скоро подозирам... ще докладвам :)

Редактирано от Celeborn
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...