Премини към съдържание

Почистване на дебитомер


Препоръчано мнение

Здравейте. След като потърсих във форума и не намерих необходимата информация, реших да се поровя за препарат, подходящ за почистване на дебитомер и попаднах на един много рекламиран продукт на CRC:

 

http://s29.postimg.org/88q06yxaf/SAM_1122.jpg

 

Но на

- самата компания производител, относно как да прилагаме препарата изрично се споменава да НЕ се използва върху дебитомери на "Karman-vortex type MAF sensor, eg.- Toyota Supra turbo, Mitsubishi vehicles, and most Lexus vehicles". И в момента съм в дилема, т.к. не знам какъв препарат да използвам. Всеки, който е минал през процеса и знае какво точно е използвал ще съм благодарен да сподели тук или да ме препрати към правилната тема. :drinks: Редактирано от Goshkata
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като спрямо състоянието в която сме я взели и историята, или по-скоро липсата на такава от предишния собственик, не е много грижено за колата. Малко е мудна и ми струва, че жичката е доста зацапана и знам, че не бива изобщо да се пипа. Погледнах го тъй като сменях филтъра, а той беше наистина мръсен. С една дума - нехайство. Колата си има вече натрупани 114 000км и плюс това има леки симптоми на зацапан дебитомер - понякога играя оборотите, малко е мудна (сменихме горивния филтър и доста живна, но може и още малко), а и разхода е леко завишен. Знам, че принципно си харчи, но все пак. А ако смяташ, че няма смисъл ми кажи от сега, че да не направя някоя глупост и да ми излезе през носа после. :D :D

Редактирано от Goshkata
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

CVT кутията е по-мудна от ръчката, така че по-скоро е нормално. Разхода с качеството на нашите горива също е нормално да е по-висок. По-скоро си въобразяваш и ти се иска да върви повече, а тя толкова си може.

Ако ти светне грешка произтичаща от MAF-a тогава има смисъл да го чистиш, иначе не виждам нужда.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за информацията. Наистина ми иска да върви повече, ама няма как. :mitsu-smiley: За сега го оставям така тогава. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...