Премини към съдържание

Помогнете ми с централното.


Препоръчано мнение

Здравейте. Някой знае ли къде се намира модула за фабричното централно ? Прегледах предните врати и там не го намерих. Купил съм ново тъй като старото самото дистанционно е развалено. И тук може би мааалко помощ ще ми трябва с новото централно. На новото имам 6 кабела за отключване и заключване ипо 1 кабел + и - 2 за мигачите 1 за вдигане на прозорци 1 за клаксона и 1 за отваряне на багажника. Та на предна лява врата машинката има 3 кабела (син, бял и син с черно) и на бутона на вратата са същите по цвят. Та кое с кое се свързва, че нещо не можах да разбера. Гледах схемата и от всичко само за заключване и отключване не рабрах кое как трябва да е. Останалите да кажем ще ги вържа директно за + на мигачите и клаксона. И тези 2 кабелчета за вдигане на прозорците и за багажника не се сещам как ще станат. До мен има алармаджия ама днес не бачка а колата прес седмицата не се спира. Та и за това ще опитам сам да го направя с ваша помощ.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По късно ако се налага мога и схема да приложа кои цвят за каде е и т.н И най вече ще мога ли да го вържа към копчето на вратата за централното или ще трябва да откача стария модул и там вече да монтирам новия ???

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колата е спейс стар 1.9 DID 102 коня 2002г но според много хора и майстори е 2001

 

http://www.img-share.eu/f/images/202/IMAG0001lyqbGiZ_sredna.jpg

http://www.img-share.eu/f/images/202/IMAG0003LMynWrZ_sredna.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

1)Червен проводник от модула е вход +12В-свързваш с бял дебел проводник от снопа към клемореда на контактния ключ или към друг проводник,който е непрекъснато захранен(задължително през предпазител)

2)Черен проводник от модула е вход -12В(маса)-свързваш с клема към винт или болт от таблото ,завити в метал

3)Кафяв проводник от модула е изход +12В за единия мигач-свързваш със зелен проводник с черна лента от куплунг над блока с предпазителите(ляв мигач)

4)Кафяв проводник от модула е изход +12В за другия мигач-свързваш със зелен проводник с червена лента от същия куплунг(десен мигач)

5)Жълт проводник от модула е вход за Н.О.контакт на релето за заключване-свързваш заедно с черния към маса

6)Жълт проводник с черна лента от модула е Н.О.контакт на релето за отключване-свързваш заедно с черния към маса

7)Бял проводник от модула е изход ОБЩ на релето за заключване-свързваш със светло зелен проводник от сноп проводници вляво от блока с предпазителите(сваля се)

8)Бял проводник с черна лента от модула е изход ОБЩ на релето за отключване-свързваш с кафяв проводник с червена лента от същия сноп

Варианта с цветовете на проводниците е за модела след фейслифта.За по сигурно провери ги с мултимер или с пробник.Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От снопа кабели остават 2 оранжеви, 1 син, 1 зелен и 1 розов. Оранжевите го разбирам, че няма да се връзват никъде. А зеления който е за стъклата излиза от модула с - Та той къде се връзва ? Розовия според мен се връзва към + на клаксона и синия към минуса на багажника. Тези последните се надявам да съм ги уцелил.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

9)Зелен проводник от модула е изход -12В за вдигане на ел. стъкла. За да го ползваш обаче трябва да преработиш захранването на модула за вдигане на стъклата( действа само на контакт)

10)Розов проводник от модула е изход +12В за сирена.Ако нямаш сирена не го свързвай с клаксона ,защото няма да издържи(сирената черпи около 1А, а клаксона около 8А)

11)Син проводник от модула е изход -12В за освобождаване на заден капак. Можеш да го ползваш, ако колата ти има електрически бутон за тази команда-ако е така пиши, ще ти обясня как да го свържеш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Всички кабеляци които ми каза да ги вържа по цвят отговарят в колата. Светло зелен с бял и кафяв с червена лента вързах с бял с черно. Отначало само прозвъних кабелите дали съотвестват с тези които ми каза и всичко беше точно. Само, че аз направих беля. Изкарах от буксата кафевия с червената лента и от другата страна на буксата го срязах и вързах заедно с белия с черна лента. Тук иде и проблема които така и не разбрах от къде се взе. Имам на едната букса 3 светло зелени кабела. Единия си седи сам а другите 2 са заедно. Опирам само белия кабел в двойката зелени и като цъкна с дистанционното няма реакция. Като го опра в другия единичен кабел пак няма реакция. А опра ли кабелите за отклюячване някъде на маса и се отключват вратите и всички стрелки на таблото играят от 0 до края на циферблата. Тук явно нещо съм оплескал.

 

+ съм взел от белия кабел които ми каза

- съм взел от този черния които е до белия

 

Дано там не съм сбъркал нещо.

Редактирано от n1k3r
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да точно така ги закачих за болта над гъзта които държи пластмасата от вътре. Централното е успешно монтирано. Сега остава да почерпя ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...