Премини към съдържание

диференциал ...ремонт?


Препоръчано мнение

Здравейте маниаци, скоро си купих Мицубиши Спейс Вагон 4х4 92 г. Карам го вече 3 месеца, супер колица е. От скоро обаче нещо взе да издава несвойствени шумове отзад вляво, при отпускане рязко на съединителя има яко ЩРАК в диференциала. Интересното е, че виенето се появява особено силно между 90 и 105 след тази скорост изчезва. Досто е дразнещо щото не мога да го карам в града със 120. Лагерите отзад ги смених беше голяма борба (мицуто е внос от Авсрия и леко бяха се запресовали болтовете във втулките на тампоните. Та въпросите са ми

1. Знаели някой къде да отида да сменят лагерите на деференциала освен в Балканстар;

2. Като части;

3. Като е свален диференциала мога ли да си го карам, в смисъл няма ли да се прецака муфа, скорости...

Форума е супер, скоро мисля да се присъединя към клуба даже още утре.

Благодаря !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Масло имаше ли? като вади полуоските за да смениш лагерите източи ли го?

там има семеринги, смени ли ги ако е нямало масло?

лагерите в диференциала са 4 на брой, койо са оригиналните ...........има ги по магазините, само че най добре е да видиш парт номерата им, само така ще си сигурен че няма да сбъркаш...........

Освен това диференциала след разглабянето му се центрова много деликатно, има луфтове, които трябва да ги спазваш........... :icon_blush:

Не я карай така, ще прецакаш виско муфата и ще си отвориш мн. голяма работа.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Смених лагерите на главините, по деф. не съм пипал нищо, само смяна на масло фкавото пише в autodata-тa. Имаше доста стружки. Маслото беше на ръба на пробката за наливане, деф. е сух отникъде не капе масло. За центровката на деф. знам, че не е за всеки работа, пък и нямам стойките и часовниците. Май ще е по добре да търся втора употреба деф. или да сменя първо само външните лагери на полуоските откъм деф.( Дали ще може без да се разглобява тотал?) + висящите лагери на кардана. Скорстна кутия от FWD би трябвало да пасне без проблем на този мотор от друго вагонче мотора е 4G63 ще бъде жалко само за 4х4.

Като цяло това е колата която търсех. Перфектна возия и стабилност в завой, никаква слонност към поднасяне и недозавиване (пробвах я по пътя Кричим-Девин). Разхода на градско е нормален за такъв автомобил, извън градско 2човека+800кг товар+климатик със средна скорост 120 ми даде 9,8 л. Направо супер!

Сама този шум в деференциала не ме оставя на мира.............

 

:icon_doh:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Настройки се правят и тук в София, аз два пъти съм го правил на око, но не става, иска си прецизност ,съответно 2 пъти свалям и качвам ,но то си е за моя сметка това де, поне разбрах че не мога да го настройвам без стендове, а ако го оставя така , много бързо ще изяде я пинион, я сателит и т.н. луфтовете са мн. важни и не си играй на котка и мишка че ще ти излезе скъпо..........Не съм сигурен при твоя дали може само лаГери да смениш, без да се отваря касетата, но моя съвет е като я свалиш да смениш всички лагери, а те са 4 на брой..........два отпреде и по един отстрани........можеш да намериш касета вт. ръка, но е трудна работа, тъй като тези ванчета с 4х4 системата са мн. малко в БГ............

Иначе не се и съмнявам че е перфектен вана.............най много ме кефи как седиш на шофиорското място....страшно удобен е и с тия подлакътници е убийствен :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Настройки се правят и тук в София, аз два пъти съм го правил на око, но не става, иска си прецизност ,

 

Диференциал се регулира с цигарена хартия,

но ... айде да не правим пак "далечни аналогии"

Поздрави!!

Краско

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...