Премини към съдържание

Алуминиеви джанти 6J за мицубиши галант със зимни гуми 195/65 15цола


Препоръчано мнение

Колеги, обявявам за продажба 4 джанти със зимни гуми за мицубиши галант. Причината е, че не стават за моята кола поради по-големите предни дискове. Е, стават на задния мост само. Джантите са стар модел, японски са, с 5 наклонени спици. Ширината им е 6J, т.е. може да "носят" гуми 185-205 като ширина. Всичко пасва на галант без никакви втулки - 67.1 централен, 4х114.3 междуболтово, ЕТ46.

Към тях давам 16-те гайки. Не са кривени, изправяни, заварявани, лепени и подлепвани. Абсолютно прави са и са балансирани. Доколкото мога да преценя по усет са приблизително 2 пъти по-леки от летните ми 17 цола борбетки.

Гумите са 2х2 с еднакъв DOT, като по-старите са 08/12 а другите 39/12. През изминалия зимен сезон 2014-2015 г бях с тях (една зима). Не съм закъсвал и не съм ги карал да превъртат никъде. Какво мога да кажа за този модел гуми? Сравнявайки с тези в момента - континентал еко спорт контакт 5 с дот 2014 г. 205/50 17 цола, колата с 15-ките возеше много по-меко и вътре е двойно по-тихо с по-малкия размер. Аз съм много доволен. При никаква скорост не съм имал вибрация в купето или във волана. Това до 160 и на сухо разбира се. За по-нагоре не гарантирам. Този модел има по-нов - алпин 5 от миналата есен, но още се предлага из магазините и цената на модела 4 е почти същата. За шума си спомням че беше 68db.

Едната двойка (всичките са мишлен алпин 4 и са напълно еднакви) е с грайфер малко над 5 мм, а другата малко под 5 мм. Гумите не са пукани и нямат лепенки и фитили; нямат криви места, балони, жаби, щъркели и прочие. Една от тях (задна лява) има тясна цепка от вътрешния си край по външния плат с дължина около 4 см. Според мен при нормална употреба това няма да мръдне поне една година. Има дребни драскотини по лака на едната джанта и нормални следи от употреба по ръбчетата.

Цената е 320 лева.

 

[/img]

 

[/img]

 

[/img]

 

[/img]

 

http://www.img-share.eu/f/images/108/DSC00785sI71YOu.jpg

 

Ако някой от София има интерес, в събота ще пътувам натам. Спестява 20 лева куриерски :icon_bye:

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Няколко безумни предложения с ниска вероятност за осъществяване ще направя. Приемам бартер за 4 еднакви хубави зимни гуми минимум 2013-та година 205/55 16 цола или 225/50 16 цола. Става и бартер за крило от VR4 с вградения стоп, или за задна авансова броня без сцепвания, залепвания и кит по нея.

Свалям и цената на 300. Комплектът става за цяла зима каране всеки ден със сигурност. С моето каране щях да ги ползвам още 3 зими. Напомням че на фона на теглото на джанта борбет 17 с гума 205/50 и джанта алует с гума 225/45 16 тези са много по-леки и дори жена може да си я вдигне и смени. Джантите са стар модел, да, не правят галанта по-красив - да, но са много здрави. При удар в трап по-вероятното е да се съсипе гумата и да откъсне нещо по окачването, отколкото да кривне такава джанта. Ако трябва образно да сравня здравината на борбета и на тези, сравнението би било все едно бучка кашкавал се среща с паве със 100 км/ч.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...