Премини към съдържание

ланда сонда на спейс рънър


Препоръчано мнение

привет, от скоро влизам в този сайт

Имам Спейс рънар 1996 г. Скоро си сложих газова уредба и постоянно ми свети датчика на ланда сондата. Вече няколко майстора ми казаха че няма проблеми щом свети само когато карам на газ. Вие как мислите

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали има дадчик на ламбда сондата, или лампа, има лампа на чек енжина, която свети най вероятно както каза Мирослав, нямаш симулатор на дюзите, които не работят когато си на газ , а централата реагира на това и светва лампата ..........

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цт.... това е 96 година и е снабден с 4G93 мотора, 1.8 122 кончета ....а при него ( поне на тези които аз съм правил) централата не реагира на изместеното ниво на сигнала от ламбда сондата( тя на газ пак работи, но в други граници) , така че не може да свети от това чек енджина.......... :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Здравей Анди!Ако газовата уредба не е за "инжекцион" мисля ,че е нормално да свети, защото има едно устрйство ,което симулира работата на ламбда сондата ,тъй като бордовия компютър трябва да има сигнал на съответния вход.Не съм специалист, но на мен така ми го обясниха хора ,които разбират.

Поздрави! PLAM55. :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пета година вече кара "вагончето" с червена лампа на "чек енджин". Нормално е, не се притеснявай. Със същия двигател е като твоя, опитвах вариант с емулатор - същото като и без него, затова го махнах(много жици...повече предпоставки за проблем). Разхода е +10% при икономично каране, свръх-неикономично е до +20% :icon_blush: Така, че карай си и не се притеснявай. Като обърнеш в движение на бензин - трябва да ти гасне лампата, нали?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...