Премини към съдържание

Mitsubishi Spacestar 1.3i 1999 Проблем


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, имам Spacestar, който за съжаление даде честият проблем свързан с модела а именно невъзможността да се включи задна предавка. Проблема е отстраняван няколко пъти от "майстори", но явно не адекватно след поредният път я закарах при мои близки и те свалиха целият лостов механизъм, който ще пусна по-надолу в статията, и откриха че липсват някои от частите на механизма. Въпросът ми е дали има модел на марката, който разполага със същия механизъм или модел на Рено, защото разбрах че те правят скоростите за въпросното Мицубиши, който мога да използвам за донор. Прозвънял съм де що има телефони по моргите и тази част няма намиране, а цялото нещо струва около 1000 лв ново.

 

Ето и снимки:

 

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/16/9c48eb196b4ad9a6bde0f49e28d0e980.jpg

 

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/16/c236ae307d9f024c065a5d43f13ac233.jpg

 

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/16/904c8d9575c43cb976719c88317bfb6a.jpg

 

 

Поздрави!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам липсващи части в механизма на скоростния лост. Единствено гумения маншон, който се дадява през тръбичкат с втулките и затваря механизма от долната страна (извън купето), но може би ти си го свалил и не си го снимал. Потърси, има тема. Маншона се продава, втулките също. http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat?SelPrt&t=KQAjSFwAI0hWACNIa1pLcRhBem56WY0RaF0jSCU_IogpQCe3yS/0tGkAYkopICMcSk0fYEEAWdIfkclFZVDy22kGrwUzED0geumuKIm/xlErfQkIk9FqKkiUcziaM71u1Js7gR/wUxykfI_CJmglDwXYjly2ehv2Tq9t4OVoI72WF1ENEVCz5nBBfg==&sgr=Ej5JGhE_SRo3PkkaUGQhIyN/EDxBZ8BvUfpJGhM2SUoSHkk7ErzFR9sqqFhQG5wVAg==

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за схемата, мисля че са махнали муфата, която се използва за вкарване на задната скорост тя нали е при първа скорост и трябва да св дръпне лоста нагоре за да се превключи на задната предавка.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На твоите снимки не виждам пружината с № 24662 и гумения О-пръстен № 24102С . По спомен, пружината служи да издърпа нагоре втулката с № 24102D , при издърпване на черната пластмаса на лоста нагоре. По мое мнение, дали ги има или няма, скоростите пак ще се включват. За задната по-важно е при издърпване на черната пластмаса на лоста нагоре, долния край да премине над ограничителя в ляво по посока на движението. Направих ти снимки при нормално и при издърпано положение (задна) на лоста. При теб или не преминава над ограничителя или (по-вероятното) изхабени втулки № 24594Е и НЕправилно регулирана щанга от скоростния лост до кутията [/img] http://tatitosho.snimka.bg/automobiles/space-star.837933.35040816 http://tatitosho.snimka.bg/automobiles/space-star.837933.35040817 http://tatitosho.snimka.bg/automobiles/space-star.837933.35040815 . Дано съм се оправил с качването на снимките :rolleyes:

Редактирано от Тодор М
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за идеите ще я мъчим някак си, да проходи отново :)

 

П.с. @Тодор М снимките са супер, ще ги ползваме за да я оправим, благодаря!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пробвайте първо със смяна на втулките и регулиране. Поради липса на някои частици, ще трябва да внимаваш дали си на първа или задна. При мен няма липси (май), но някъде ми задържа черната пластмаса, която се дърпа нагоре. Надолу прави само половината си ход и я добутвам на ръка. Ще купувам и сменям и втулки, та тогава ще търся и какво задържа. Както и да се развие проблема, пиши какво се е случило.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер, колата вече е при мен, малко сме побългарили нещата като са сложени втулки от друга кола, които се напасваха за тази, защотото не можахме да намерим. Сега скоростите влизат доста плавно, предполагам се дължи на това, че са смазани добре с грес. Единствено заради това, че ми липсват части, не се използва муфата за издърпване на горе, а задната предавка е до първа. Но това не е проблем защото за задна предавка трябва лоста да отиде максимално на ляво. Като цяло за сега си работи супер, ще видим до кога :)

 

Поздрави!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...