Премини към съдържание

Зверчето ми има проблем(и)


Viper

Препоръчано мнение

Здравейте на всички :mitsu-smiley: Galant фенофе и тн и тн и тн.

От няколко седмици и аз се внедрих в семейството на :mitsu-smiley:, успях да събера парици и се спрях от всички марки на таз колица и съм сигурен че не съм сбъркал в избора :icon_angel: . Предишната колица беше френска и брах много ядове сега поне гледам колата е голям звяр и е просто........абе без думи :icon_blush:. Но стига лирични отклонения, да се върна към темата - наложи ми се да попътувам малко ( 1100 км ) пък се и събраха 4 почивни дни, балове и прочие но случих на лошо време и на една отсечка около Плевен хубава колица се превърна в самолет за 4 м :icon_crying: или с други думи излязох от пътя на остър завой ( Благодаря на добрия навигатор който ме насочи, че се минавало под моста :icon_censored: макар, че грешката си е моя че го слушах :icon_doh: ). Отървах се само със нарязана гума (или поне аз така си мислех).Смених я на място и излязох на собствен ход от „нивата”. Пристигнах в Силистра ( крайната ми дестинация ) и усетих че нещо зверчето ми не се чувства много конфортно :icon_crying: – особено като придърпа на 1-ва и 2-ра, почна да тресе като подавам много гас на ниски обороти, а днес останових че и леко се клатушка ( ако не броим и че задната гума спада главоломно ). Приятел ме насочи преди време към форума и гледам, че не е сбъркал. Ще съм ви много благодарен ако дадете някои и друг съвет, че от вчера както се прибрах направо ме боли да я карам така :icon_crying: . Мисля да я закарам в сервиза на „RATOLA” и там да ме посекът с някакви главоломни цифри за ремонт ако положението е лошо (трябва да се готвя за най-лошоте, че ако мина леко да има защо).

Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички :mitsu-smiley: Galant фенофе и тн и тн и тн.

От няколко седмици и аз се внедрих в семейството на , успях да събера парици и се спрях от всички марки на таз колица и съм сигурен че не съм сбъркал в избора . Предишната колица беше френска и брах много ядове сега поне гледам колата е голям звяр и е просто........абе без думи . Но стига лирични отклонения, да се върна към темата - наложи ми се да попътувам малко ( 1100 км ) пък се и събраха 4 почивни дни, балове и прочие но случих на лошо време и на една отсечка около Плевен хубава колица се превърна в самолет за 4 м :icon_crying: или с други думи излязох от пътя на остър завой ( Благодаря на добрия навигатор който ме насочи, че се минавало под моста :icon_censored: макар, че грешката си е моя че го слушах :icon_doh: ). Отървах се само със нарязана гума (или поне аз така си мислех).Смених я на място и излязох на собствен ход от „нивата”. Пристигнах в Силистра ( крайната ми дестинация ) и усетих че нещо зверчето ми не се чувства много конфортно :icon_crying: – особено като придърпа на 1-ва и 2-ра, почна да тресе като подавам много гас на ниски обороти, а днес останових че и леко се клатушка ( ако не броим и че задната гума спада главоломно ). Приятел ме насочи преди време към форума и гледам, че не е сбъркал. Ще съм ви много благодарен ако дадете някои и друг съвет, че от вчера както се прибрах направо ме боли да я карам така . Мисля да я закарам в сервиза на „RATOLA” и там да ме посекът с някакви главоломни цифри за ремонт ако положението е лошо (трябва да се готвя за най-лошоте, че ако мина леко да има защо).

Благодаря предварително.

Какво точно е станало, че нещо не разбрах...............изпуснал си завоя ли, и от там какво е станало или .........????? за някакъв навигатор говориш , некъв мост и т.н. .......не можах да разбера точно а това е важно..........минал си през бурдюр ли ???

Значи доколкото разбирам имаш проблем с окачването и то по скоро в предното...........ако е така, значи нещо си покривил, едва ли ще са носачите ( поне долните) може горен да е крив ,но така да говори на изюст - не става просто трябва колата да се види и така , Твърде възможно е да са поддали леглата а носачите от към купето, или да си скъсал някой тампон...........Ако е така , то значи че геомтрията ти ще отиде на кино, а това е кофти , защото освен че гумите ще ти ги износва ,ами и при малко по големи отклонения , може да си заминат и каретата,тъй като всичко е под напрежение, вкл. и втрешните .....( това разбира се ак осе кара така дълго време , не е проблем да я караш за кратко , колкото до сервиза ,но е кофти да я караш така дълго) Същото става и когато има скъсан тампон на ск. кутия или мотора...........но при теб нищо чудно да е комбинация и от двете, хем скъсан тампон някой, хем криво/и легло/а на носачите или подало някъде другаде...........трябва да се види , така да се гадае, не става........... :icon_hmm:

И една забележка - защо всички налитат на Ратола.............Ратола вече не е сервиз за Мицубишита, по тия в София..........вчера имах възможността да видя какъв "ремонт " :icon_censored: са направили на може би най култовия Галант във форума............ :icon_censored: направо като го видях ми се ревеше ,но ще се въздържа да коментирам по нататък, само ще кажа че от тяхна грешка , ремонта ще струва една камара пари и нерви ( около 4000 лв .) :icon_censored:

За мен Ратола са .................... :icon_censored:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, но не мога да не взема отношение, преди време бях писал по този повод, възможно ли е когато някой има някакви проблеми забележки и т.н да се пише конкретно - еди кой си е посетил сервиза на Ратола (кой от сервизите ни) и какви оплаквания има. Мисля че това ще е от полза за всички, иначе и аз мога да пиша каквото ми падне за всеки, но нали не е такава идеята.

Разбирам те напълно , но аз не мога да взема отношение към този въпрос, защото колата не е моя, ще оставя собственика да си каже.......иначе и аз имах проблеми с тях преди 1 година и така и не ми оправиха колата , а се измъкнаха с оправданието че ди кво си станало ..........и така си имиха ръъцете , а бях оставил една камара пари ............е, тогава как да нямам негативно отношение за тях............ :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По първия въпрос - карах по разклона към Плевен и благодарение на навигатора не направих завой към Русе ( нали съм тръгнал за Силистра ) а минах под един мост и се оказа че там има завой за Враца който е обратен. Карах с около 70 и в последния момент видях завоя :rijden: , извих волана и натиснах спирачките но се оказа че благодарение на обилните дъждове пътя е доста мокър и колата зави съвсем леко и тангира на пътя и изкочи от него. Изкочи около 3м. Оказа се че там от кадето съм направил завоя на пътя е нямало банкет и канавка и е било само платното и 10 см пясък.

По втория въпрос - Кажете добър сервиз за :mitsu-smiley: :help: , за RATOLA чух от един приятел добри отзиви (а и колата ми е със сервизна книжка) а и от скоро съм със зверчето :icon_crying: :help:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

В кой от сервизите ни (във форума се споменават два в София), какво точно се е случило преди една година с твоя автомобил?

Е, сега да тръгна да обяснявам какво точно се е случило преди година с моя автомобил тук е неуместно, защото така ще злепоставя сервизите ви, само ще ти кажа че 4 пъти им го връщам за рекламация и нищо не направиха, а се измъкнаха с думите " ами смучело въздух от колекторите и за това ние нищо не можем да направим"......... :icon_doh:

1. това е сервиз, и то оторизиран такъв за тази марка автомобили, ако те не могат да направят нищо, тогава кой???

2. това не е начина да се измъкваш от кофти ситуация, като не знаят за какво става въпрос, да не пипат , или ако са се пробвали нещо да правят и не са могли да го оправят би било редно да се върнат парите на клиента...........а аз оставих една камара пари за нищо.....не помня точно колко бяха, но са над 120-130 лв. всичко........

3. причиниха ми адски голямо неудобство, тъй като работя на единия край на София, а те са на другия край ( и да уточня - става въпрос за Ратола - Орландовци, срещу входа на централните гробища) когато ми казват че е готова колата, аз си мисля че е пробвана и изпитана и всичко й е наред, така че като идвам да е за един път...........а в случая аз ходих 4 пъти.........

4. приказките от типа " аз я познавам тази кола много добре, ти не ми обяснявай на мен " са просто селски..........дори и да я познава ( а очевидно не я познаваше въобще) то на клиент така дам му говорят............. :icon_censored:

Има още неща ,които видях там ,но ще си ги спестя , само ще кажа че там колите на Мицубиши не ги взимат за коли, явно са им противни ли, и аз не знам какво , но факт е че на мен такова впечатление ми оставиха.........

Ходил съм и в другия сервиз на Ратола който е в СБА-то в Горубляне, там се опитаха първо да ми продадат един лагер за главина на Е33А Галант з а скромната сума от 336 лв. ,при положение че същия лагер ,дори и в същата опаковка струва 115 лв. Другото което е, че на една от колите които впоследствие дойде при мен и бяха сваляли изпускателния колектор с не знам какво и беше крив та крив..........айде, случва се и да стане такъв, все пак знам какво е да сваляш изп. колектор на 10 годишна кола, но и все пак му взимат една торба пари , да бяха го направили както трябва, а не после клиента да се мръщи при всяко палене на мотора ............и му обяснили нещо пак от тия бисерите, къде си ги знаем ние с цел измъкване от ситуацията............

Друг клиент( вие го знаете защото той също пише тук Е52А е ника му) който е бил в Ратола- Орландовци идва с оплакването че не муи държат спирачките, приели са го там, оставил колата човека и след 3-4 часа или там известно време му казали че колата е готова, дали му разпечатка за 136 лв или някаква такава сума беше...........само след първото кръгче клиента усеща че колата му пак не спира , все едно че нищо не е пипано по нея............тогава дойде при мен и аз установявам че те само са обезвъздушили спирачките...........а проблема не е там , а просто са клеасали буталцата отпред и няма накладки-челюсти отзад...........еее, тогава за какво да говорим...........

Има и други случаи такива, но просто не си спомням вече подробности да ги пиша тук, но очевидно има разлика м/у Ратола-София и Ратола-Пловдив, и тя е че май вие се стараете повече и имате желанието повече :icon_bye:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По първия въпрос - карах по разклона към Плевен и благодарение на навигатора не направих завой към Русе ( нали съм тръгнал за Силистра ) а минах под един мост и се оказа че там има завой за Враца който е обратен. Карах с около 70 и в последния момент видях завоя :rijden: , извих волана и натиснах спирачките но се оказа че благодарение на обилните дъждове пътя е доста мокър и колата зави съвсем леко и тангира на пътя и изкочи от него. Изкочи около 3м. Оказа се че там от кадето съм направил завоя на пътя е нямало банкет и канавка и е било само платното и 10 см пясък.

По втория въпрос - Кажете добър сервиз за :mitsu-smiley: :help: , за RATOLA чух от един приятел добри отзиви (а и колата ми е със сервизна книжка) а и от скоро съм със зверчето :icon_crying: :help:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Miroslav, ще те помоля да не слагаш целия цитат на DJ Tymbi, в случая не е нужно, а и за всички постове занапред.

Сега по темата - опитвахме се да бъдем толерантни към сервиза на Ратола в София. Няколко пъти проявихме не само толерантност, но и търпение, водили сме диалози, и нещата продължават да са зле. Тотално развалят колите на колегите и няма никъкъв прогрес. В такъв случай мълчанието приключи. Всяко нещо си има мярка и не смятам повече да спестявам факти за напред.

Добре e, че от Ратола Пловдив има само положителни коментари, но ние в София сме отписали Ратола (визирам и тази в Горубляне, която според мен е нещо, като Ратола, но не съвсем.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, от скоро съм собственик на Galant 1,8 бензин, 93-та година. Определено останах доволен от избора си, но тъй като колата минаваше 200 000км. а и въпреки, че беше доста запазена на външен вид държах да мине през основен технически преглед. Спрях се на Мицубиши поради съветите на мои познати според които ако държа на комфорта и безпроблемната работа то това е колата. Правя това изказване, може би не на точното място за което моля да бъда извинен, но аз лично съм изненадан от негативното мнение за сервиза на Ратола София. По принцип съм човек, който обича да изпипва нещата и който държи на качеството, поради което реших да се обърна първо към Балкан Стар залагайки може би предимно на името. За съжаление обаче останах доста разочрован от посещението ми при тях. Първо трябваше едва ли не да се боря за място под слънцето, за да ми обърнат внимание, явно като собственик на Мицубиши и то не закупено от самите тях не заслужавах изобщо да се занимават с мен. И въпреки, че не беше извършен някакъв задоволителен оглед на автомобила ми, сумата която евентуално трябваше да заплатия многократно надмина очакванията ми. Затова реших да посетя сервиза, който се славеше с много добри отзиви от мои познати и колеги, а имено този на Ратола. И искам да кажа, че останах изключително доволен. Обслужването беше перфектно, компетентно и бързо. Не искам да звучи като реклама, а и освен това впечатленията ми са скорошни, но просто исках да ги споделя. А съдейки по мнението и на други смятам и за напред да се обръщам към тях.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

DJ Tymbi, закарах колицата при адаша ти и познай - Нищо й няма!!! :dntknw: само това което и ти забеляза - 1 см разлика в лявата гума :icon_hmm: и сега я закарах на регулаж в Рубин ( много съм благодарен на Ивайло който ме прие макар многото работа ). Дано регулажа покаже каде е проблема. :icon_hmm: А иначе за сега впечатленията са ми че тази кола е простоооо мноооооого здрава :first: :rulez: Няма просто друга марка като :mitsu-smiley: . Сега чакаме :rolleyes:.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

DJ Tymbi, закарах колицата при адаша ти и познай - Нищо й няма!!! :dntknw: само това което и ти забеляза - 1 см разлика в лявата гума :icon_hmm: и сега я закарах на регулаж в Рубин ( много съм благодарен на Ивайло който ме прие макар многото работа ). Дано регулажа покаже каде е проблема. :icon_hmm: А иначе за сега впечатленията са ми че тази кола е простоооо мноооооого здрава :first: :rulez: Няма просто друга марка като :mitsu-smiley: . Сега чакаме :rolleyes:.

Възможно е, но това което видях аз е, че имаше разлика м/у моста и окачването ,сигурно на някъде е мръднало но изчакай реглажа да види какво ще покаже..........Възможно е да е било от предишен удар............ :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Той това и предположи - да не би от предишен удар, следобяда ще отида да видя какво са открили по регулажа. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

След днешната намеса на DJ Tymbi вече мога да кажа, че имате нов член на фамилията :mitsu-smiley: Галант. За Баш майстора DJ Tymbi :worthy: :bowi: , който е простооо :first: :maistor: най-добрия :worthy: :maistor::ura:!!!! Специални благодарности на отзовалите се и отново едно голямо БЛАОДАРЯ на МАЙСТОРА :first: DJ Tymbi :first:.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Добре дошъл. :icon_n_gora:

 

За Ди Джея има няколко иконки във форума, но тази много му приляга :ura:

Добре че е той. Колко пъти ни е помагал...вче не ги броя. Благодаря му за кой ли път!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...