Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Горене на масло ! Lancer 1.6, 98кс


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, от скоро се сдобих с въпросният автомобил- Lancer 1.6 комби 98кс. Колата е перфектна, много съм доволен като цяло от автомобила, всичко което съм изчел за модела се оказа вярно.

Радостта ми обаче днес малко се по-мрачи, след като реших да проверя маслото. Щеката показваше под минимума, когато я водих в сервиз преди да я купя помня че, майстора провери маслото беше си малко клонящо към долната черта но в норма. След като я закупих съм и врътнал около 500км и сега маслото е под минимума. Колата е с метанова инжекция (ако това има отношение) има и допълнително омасляване на клапаните, метана е от висок клас и е от 8 месеца, не-вярвам да е причина за издухване на двигателя. Та на-мен ми пребледня като усетих че може би са ми продали прецакана кола в която тепърва ще трябва да наливам пари за ремонт на двигател. Питането ми е каква може да е причината за горенето на масло, преди да стигна до извода че е за основен ремонт и колко доло-горе ще ми излезе такъв ремонт? Абе споделете какво ви е мнението и какъв съвет бихте ми дали. Както и майсторчета които бихте ми препоръчали в софия.

ПС: 156000 км

Редактирано от veselin01
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колега, хиляди безаварийни.

Защо не вярвате да е "издухан" двигателя ? Ако няма теч отвън, къде да отива маслото. На колко години е автомобила, че тези 156 000 км са съвсем произволни. Мерихте ли компресията на цилиндрите преди покупката ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не сме мерили компресията, за километрите съдя по сервизната история и автомобила, автомобила си работи перфектно, не е карана повече от 20000 километра в бг дори и на метан да е карана 20к не би трябвало да е от метана, говорих с близък познат който се занимава с шлайф на глави, каза какво се случва "издухва" от метана и каза че няма да имам проблем с метана до 50000км и после съм при него за ремонт но ремонта не е кои знае каква болка 200-300лв. По скоро малко пребързано и импулсивно се притесних, сега като се замисля колата беше топла когато гледахме маслото нормално е да е по-високо днес я гледах студена, ще си досипя и ще засека реално дали гори и колко. Извинявам се ако съм ви притеснил аз съм малко лаик по отношение на колите, но доста изчетох и прецених че това ще е семейния автомобил. И за метана много мислех, но ми е евтино и исках да пробвам. За пример София-Берковица-София 9лв - 190км които е ходил знае какви завои са и какви баири! Автомобила е като осакатен на метан но при нужда винаги имаш опция бензин, при този разход не ми е проблем и 100 октана да зареждам, на бензин автомобила е като оса, но сме преценили че сме с дете в колата и не ни е нужно да се правим на състезатели а по-скоро икономичен начин да се предвижваме.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...